Het blijft puntjes sprokkelen voor de dames 1 van Vovero. Ook afgelopen zaterdag was de wedstrijd, tegen Voleco, al gespeeld toen Vovero aan de boom mocht rammelen met als oogst één schamel puntje. Het wordt een moeilijk seizoen voor de meiden van coach Madelon Spee. Maar in tegenstelling van de heren afdeling zit er bij de dames wel jeugd aan te komen en is er dan ook alles aangelegen om in die eerste klasse te blijven. Opgeven is dan ook zeker niet aan de orde.

 

Madelon Spee

“Als ik eerlijk ben hadden we na die 3 sets nergens recht meer op. We waren wel hoofdzakelijk tegen ons zelf aan het ballen. Ik kende het team nog van vorig seizoen en veel veranderingen waren er niet. Een team waar als je de druk erop kan zetten je kans maakt. We maakte een goede start in de 4e set en toen we de druk erop kregen gingen zij de fouten maken. Natuurlijk stonden ze al wel met 3-0 voor zal ongetwijfeld ook meegespeeld hebben. Dan denk je wel ‘PIEP’ waarom zijn we in de eerste drie sets weggespeeld. We wisten dat er meer punten te halen waren dan dat ene puntje in de 4e set. Onder druk zetten was de boodschap maar dan zie je dat het niet lukt, sterker nog wij komen onder druk. We liepen er gelijk achteraan. Beetje het gevoel dat we halverwege de set wat meer grip kregen. Dacht ook dat kunnen we nog draaien. Die eerste set was gespeeld en dan ligt de focus op de 2e set. Maar ze lopen dan zo snel uit dan zie je het hele geloof en vertrouwen wegvallen. Dan kan je verdedigend nog wel heel veel ballen hebben maar als je niet aan score toekomt wordt het lastig. We hebben niet de aanvallers met de keiharde slag, dus wat wij moeten doen moet verrassend zijn en perfect uitgevoerd. Dat zit er dan niet in en dan blijft de vraag, waarom de 4e set wel.”

De Wedstrijd tegen Voleco

Het leek veel weg te hebben van een veegpartij, een complete offday of welke superlatieven je allemaal nog meer kan bedenken. Feit is dat Vovero er zaterdag tegen Voleco in sporthal de De Drie Maenen in Ouderkerk Aan den IJssel niet aan te pas kwam. Natuurlijk was er de 4e set en knap dat je als ploeg de motivatie op kan brengen om na 3 sets kansloos in de zaal te hebben gestaan er toch nog winst uit te persen om in ieder geval met een opgeheven hoofd de zaal te kunnen verlaten. Niet een wedstrijd om snel te vergeten maar een pot om veel van te leren. Vovero heeft meiden die niet de ballen in alle hoeken van de zaal slaan. Komt lengte te kort aan het net, maar kan met goed uitgevoerde aanvallen en goed verdedigen, iets wat de ploeg goed kan, zich zeker uit de gevarenzone werken. Het blijft puntjes sprokkelen en bouwen aan een team. Of zo als coach Madelon Spee het verwoorde:” Het is niet zo dat we een paar weken door blessure speelsters moeten vervangen en het daarna wel weer goed komt. Dit is de ploeg waar we het eersteklasserschap mee moeten veiligstellen en ook nog voorzichtig zijn met veel speelster naar het eerste team halen. Dat is voor de opbouw van de vereniging niet goed. We zijn nog niet op de helft van de competitie, we moeten de kansen pakken die we krijgen.”

Setstanden: 1e set 25-16; 2 e set 25-213 3e set 25-12; 4e set 20-25.