Het waterpoloteam heren 1 van Scom/De Zeehond heeft de belangrijke wedstrijd tegen ‘d ELFT met 9-6 gewonnen. Daardoor is het team van Harry Kok het hoogste geplaatste eerste team in de eerste klasse A. Een plaats die recht geeft op promotie. Wel heeft concurrent Wave een wedstrijd minder gespeeld. De tijd van het uitdelen van cadeautjes lijkt voorbij voor de Hoogvliet/Rozenburg combinatie. Na de eerste twee perioden stond er 7-1 op het scorebord in de Rozenburcht en was de wedstrijd gespeeld.

Rozenburgers trekken de kar opgang

De eerste twee periode klapte Scom/De Zeehond er volop en was er voor de ploeg uit Delft weinig eer te behalen in het thuisbad van Scom/De Zeehond in Rozenburg. Het niet scherp aan een wedstrijd beginnen en achter de feiten aanzwemmen lijkt tot het verleden te behoren. Harry Kok ziet zijn ploeg de laatste wedstrijden als een komeet uit de startblokken vertrekken en dat geeft de ploeg meer rust en controle over de wedstrijden. Ook zaterdag tegen d’ELFT was dat zo. Na de eerste periode was de voorsprong 4-0 en na twee periode stond er 7-1 op het scorebord. De bijdrage van de beide Rozenburgers was groot in die eerste periode, als we tenminste naar de doelpunten kijken. Ties Jacobs opende de score en ook Robert Goedendorp was goed voor 2 doelpunten in die eerste periode. Beide doelpunten van Robert Goedendorp weer eens snoeiharde backhands. Een monsterzege lag in het verschiet maar Scom/De Zeehond liet de touwtjes wat vieren na die eerste twee perioden, kon d’ELFT nog wat dichterbij komen en probeerde er nog een wedstrijd van te maken. Zover liet de thuisploeg het niet komen al stokte de scoringsdrift van Scom/De Zeehond en scoorde de ploeg van Harry Kok de laatste twee perioden nog maar twee keer. Genoeg voor de overwinning die nooit in gevaar kwam. Uiteindelijk bleef de teller steken op 9-6 voor de thuisploeg en konden er drie meer dan verdiende punten op het conto worden bijgeschreven.

Robert Goedendorp

Terechte overwinning? “Dat denk ik wel. Het was zaterdag vooral een teamprestatie. We beginnen scherp aan de wedstrijd, dat was wel eens anders, maar een echte reden heb ik niet waarom het nu in het begin van de wedstrijden beter draait. Het loopt en we hebben de focus er gelijk op. We zijn geen moment in gevaar geweest, klapte er de eerste twee sets gelijk op en na die ruime voorsprong werden we onbedoeld misschien wat gemakzuchtig. We waren in het begin van de wedstrijd vrij effectief en dat was in de 3e en 4e periode minder. We kregen in die fase van de wedstrijd ook wel kansen maar sprongen er wellicht wat slordiger mee om. In de uitwedstrijd kwamen we niet verder dan 4-4, als we nu de focus er op hadden gehouden makkelijk ver boven de ‘TIEN’, zonder al te grote inspanningen.

Kansen op promotie? “Het is zeker ons doel dit seizoen. Of we dat kunnen verwezenlijken zal de toekomst leren. We zullen niet gelijk in zak en as zitten als het niet lukt maar met dit team willen we wel graag een stapje hoger poloën. Veel zal afhangen wie het zwaarste programma nog heeft. Zaterdag moeten we naar De Reigers (ook een kashebber voor promotie eerste teams, red.) Als we daar winnen kunnen we ze op 5 punten zetten. Dat geeft wat lucht. Wave heeft een wedstrijd minder gespeeld dus die kan op de stand van de ranglijst nog over ons heenkomen. Die wedstrijd tegen de nummer laatst op dit moment Zian wordt op 25 februari gespeeld. Het kan dus op de laatste wedstrijd van deze competitie aankomen als Wave naar de Rozenburcht komt.”

Periode standen: 4-0, 7-1, 8-3, 9-6.

Doelpuntenmakers bij Scom/De Zeehond: Robert Goedendorp 2, Ties Jacobs 2, Maik Kok 2, Sasha Akneav 1, Jeffrey Meesters 1 en Jeffrey Bouman 1.

 

Doelpuntenmakers competitie

Naam

aantal

Thijs Schouten

31

Alex Heskes

28

Robert Goedendorp

19

Maik Kok

15

Sasha Akneav

12

Jim Kok

11

Timo Heskes

9

Jeffrey Meesters

9

Ties Jacobs

6

Jeffrey Bouman

5

De slotfase van de competitie

Er moeten nog 6 wedstrijden worden gespeeld in de eerste klasse A regio West. Op papier heeft Wave een moeilijke slotfase. De laatste 3 wedstrijden speelt Wave tegen ZPB, Wiekslag en Scom/De Zeehond. Als het kampioenschap nog niet beslist is meer dan lastige wedstrijden. Bij een vroegtijdige beslissing van de titel kunnen die potjes een heel andere lading meekrijgen. De Reigers heeft een minder zwaar programma dus daar moet zaterdag in Den Haag worden gewonnen om een kloof te slaan op de stand van de ranglijst. Scom/De Zeehond moet naast De Reigers nog naar Zianen en BZ&PC uit. En naar Rozenburg komen nog Aquadraat, ZVVS H4 en Wave.

 

 

Foto’s: Met dank aan Danielle van der Meulen