Scom/De Zeehond won afgelopen zaterdag in een spannende en bloedstollende wedstrijd van concurrent voor promotie de Reigers in Den Haag. Door deze zege heeft Scom/De Zeehond met nog 5 wedstrijden te spelen 5 punten voorsprong op de ploeg uit Den Haag. Omdat Wave zich verslikte in zwembad De Kuil in Bodegraven en verloor met 5-4 van thuisploeg BZ&PC is Scom/De Zeehond nu het hoogst geplaatste eerste team op de ranglijst. Een plaats die recht geeft op promotie.

Een wedstrijd waar alles inzat

Het was zaterdagavond in Den Haag een wedstrijd waar alles in zat en het kijken naar waterpolo zo aantrekkelijk maakt. Snelheid, kracht, behendigheid, samenspelen, doorzettingsvermogen, conditie, tactiek, spelinzicht, balvaardigheid, teamgeest. Maar ook fouten, missen van een stafworp en dubieuze beslissingen van de scheidsrechters en al dan niet terecht afkeuren van doelpunten.

Het lijkt dat Scom/De Zeehond er van doordrongen is dat als het een stapje hoger wil spelen, dit seizoen de kans is en ze geen misstapjes meer moge maken. Coach Harry Kok heeft zijn ploeg op scherp staan. De meestal rustig coachende Kok liet zich diverse keren horen in het zwembad aan de Thorbeckelaan in Den Haag. Maar op de juiste momenten ook de rust in het team te bewaren zeker toen De Reigers in een moeilijke 3e periode langszij kwamen.

Ploegen gelijkwaardig

Het was op voorhand een moeilijke avond voor beide teams, die zeker aan elkaar gewaagd waren. In de eerste periode zette Scom/ De Zeehond de toon. De snelle Sacha Akneav veroverde de bal bij het eerste fluitsignaal, zoals hij de hele avond zou doen bij het begin van een periode. Het was Robert Goedendorp die met een snoeiharde backhand de eerste treffer op het scorebord zette. Scom/De Zeehond speelde met Roland Grooten in het doel. De doelman kreeg in de 2e periode een straf en moest naar de kant. Het Haagse publiek rekende zich rijk en kreeg uiteindelijk gelijk. Scom/De Zeehond heeft de tweedekeeper Mike Kok als speler in het water liggen en dan is de schade niet groot. Alhoewel Maik Kok zich in tweede instantie gewonnen moest geven. Als veldspeler in het doel mag je maar één hand gebruiken en dat was een extra handicap waardoor De Reigers konden scoren. Scom/De Zeehond was de eerste twee periode steeds aan de leiding maar in de 3e periode kon de ploeg uit Den Haag langszij komen. Een beetje geholpen door de scheidsrechters en Robert Goedendorp. Rozenburger Goedendorp miste een stafbal van vijf meter en de scheidsrechters zagen Goedendorp bij een intikbal onterecht binnen de twee meter liggen. Coach Kok moest zijn mannen even op het juiste spoor terugzetten en ook in de 4e set was er een discutabele beslissing van het scheidsrechters duo nu in het voordeel van de gasten uit Rozenburg. De Reigers scoorde in die 4e set nog één keer en Scom/De Zeehond vond het netje nog drie keer. Door de knappe overwinning op De Reigers staat Scom/De Zeehond op de plaats voor promotie en heeft het met nog vijf wedstrijden te spelen allemaal in eigenhand.

Periode standen: 1-2, 3-4, 6-6, 7-10

Doelpuntenmakers bij Scom/De Zeehond: Thijs Schouten 4, Robert Goedendorp 2, Ties Jacobs 2, Alex Heskes 1, Sasha Akneav 1.

Nog een paar adertjes onder het gras (water)

In theorie ligt de 3e klasse bij de Bond voor het grijpen. Een klasse waar de Rozenburgers Ties Jacobs en Robert Goedendorp als eens hebben gespeeld, in de Gouden jaren van De Zeehond. Nu ligt promotie weer voor het grijpen en hoeft de ploeg met het nieuwe zwembad De Rozenburcht niet meer uit te wijken naar Spijkenisse voor de thuiswedstrijden. Maar ook al staat de ploeg uit Hoogvliet en Rozenburg er goed voor op de ranglijst kunnen de regels nog wat roet in het eten gooien.

 De spanning bij een strafbal

“Promotie en degradatie tussen de 1e klassen en de Bond blijft altijd een onzekere factor Voor het seizoen 2016-2017 heeft de regio West recht op vier promotieplaatsen, twee voor de standaard- en twee voor de reserveteams. Voor alle klasse geldt. Afhankelijk van de degradatie uit de bond kunnen er meer of minder teams degraderen/promoveren”, aldus een stukje uit het reglement van de KNZB regio West. Voor de mannen van Harry Kok zorgen voor later, sportief gezien staan ze er goed voor om in aanmerking te komen voor een promotie plek. De ploeg weet ook wat de regels zijn, ze stonden al een keertje eerder op die plek en uiteindelijk doorkruist door de regels.

 

reigers_uit_005
reigers_uit_006
reigers_uit_007
reigers_uit_008
reigers_uit_009
reigers_uit_010
reigers_uit_011
reigers_uit_012
1/8 
start stop bwd fwd