Maandagavond speelde Volley Zuid met de Rozenburgse volleybalsters Milon van Seventer en Nienke Pranger tegen Move4U. Volley Zuid is de koploper in de promotieklasse A en lijkt op weg naar het kampioenschap. Afgelopen maandag had de ploeg van coach Paul Mulder voor de eerste keer dit seizoen een vijfsetter nodig om de winst in de eigen sporthal te houden.  

“Over het kampioenschap praten we nog niet”, vertelde Nienke Pranger voor de wedstrijd. Maar als je naar de competitie tot nu toe kijkt is er maar één ploeg die daar aansprak op kan maken. Rozenburgse Nienke Pranger maakte dit seizoen de overstap van het Rozenburgse Vovero naar Volley Zuid in Rotterdam, een ploeg waar Milon van Seventer aan haar vierde seizoen bezig is. De wedstrijd van afgelopen maandag tegen Move4U was niet de beste van het seizoen. Maar liet de ploeg zien waarom het op kop van de ranglijst staat. Geen puntje wordt cadeau gegeven en de ploeg blijft strijden, ook als de achterstand wat groter is. Coach Paul Mulder ziet zijn ploeg graag spelen in de comfort zone, een puntje of drie voorsprong. Maar daar wilde Move4U niet altijd aan meewerken en was uit op een stunt tegen de koploper. Voor Volley Zuid nog wat tegenslag. Spelverdeelster Nanet van Nielen heeft een blessure aan haar pols en werd op de wedstrijddag in het gips gezet. Voor Floor te Lintel Hekkert de taak om die positie in te vullen. Iets wat ze uitstekend deed.

Milon van Seventer

De Rozenburgse Milon van Seventer is bij Volley Zuid uitgeroeid als één van de steunpilaren van het team van Paul Mulder. Verdedigend en aan het net in het blok sterk. Maar Milon heeft ook een snoeiharde smash in huis en wordt met dit wapen vaak vanaf op de zijkanten aangespeeld. Als Milon haar rondtrekkende aanloop neemt weet je bijna zeker dat de bal komt en snoeihard dwars door de verdediging van de tegenstander wordt gespeeld.

Kan Volley Zuid het niveau van de 3e divisie aan?Wanneer we gewoon goed als team samen spelen, onze eigen taken uitvoeren en aan de afspraken houden moeten we ons wel staande kunnen houden in de 3e divisie. Het zal sowieso wel anders worden met weer andere tegenstanders en meer tegenstand. We zijn dit jaar wel meer een team geworden die er voor blijft gaan en blijft werken, ook al staan we achter. Bij een achterstand levert ons dit toch ook wel weer een set op zoals afgelopen maandag tegen Move4U. Alleen in die wedstrijd was het te rommelig, voerden we niet goed onze taken uit en was het een moeizame wedstrijd, de eerste vijfsetter van dit seizoen.”

Volley Zuid heerst in de competitie 2016-2017 in de promotieklasse. Alleen de uitwedstrijd tegen DVO werd verloren in Oud-Beijerland. In 8 wedstrijd behaalde Volley Zuid de volle winst en liet de tegenstander met lege handen achter. Slecht 11 sets moest het team van Nienke Pranger en Milon van Seventer afstaan. De poort naar de 3e divisie staat wagenwijd open.

Nienke Pranger

Nienke is als middenaanvalster naar Volley Zuid gegaan en begint haar draai te vinden. Van middenmoot 1e klasse naar de top van de promotieklasse een hele stap. Maar in het veld merk je dat niet aan de talentvolle Rozenburgse. Was ze bij Vovero onomstreden en speelde ze altijd moet ze bij Volle Zuid de strijd aan met nog een paar goede middenaanvalsters.

Hoe gaat het tot nu toe bij Volley Zuid, krijg je voldoende speelminuten? “Met mij gaat het tot nu toe heel goed bij Volley Zuid. Ik leer veel en het is een gezellig team. Ik wordt steeds sneller doordat het tempo hier hoger ligt. Ik krijg aardig wat speelminuten. Genoeg om tevreden over te zijn. We zijn namelijk met drie even goede middens dus is er afgesproken dat de speelminuten ongeveer eerlijk worden verdeeld.”

Gisteren tegen Move4U tevreden over de wedstrijd /tevreden over je eigen inbreng? “Tegen Move4U ging het minder goed als we hadden gehoopt. Op een maandag avond laat spelen is nooit ideaal. En verder kregen we die dag ook nog te horen dat onze spelverdeler (Nanet van Nielen, red.) geblesseerd was. Nu hebben we wel een goeie tweede setupper maar het was voor haar ook even wennen. Bij mij zelf ging de wedstrijd redelijk. Ik was niet in topvorm maar ook niet bar slecht. Mijn service was niet heel denderend en ik had wat lager bij de grond mogen zitten met verdedigen. Maar blokken ging wel oké. En de aanvallen die ik kreeg gingen ook wel goed.”

Kampioenschap ligt op de loer zijn jullie daar al mee bezig? “Inderdaad het kampioenschap ligt voor de deur. Maar er zijn nog veel wedstrijden te spelen. Voor mijn gevoel zijn we pas net op de helft. Dus alles kan nog gebeuren. Ik hoop natuurlijk dat we kampioen worden. Maar ik denk er nog niet te veel over na. Ik hoop gewoon elk weekend weer op een leuke wedstrijd.”

 

vz_smash_005
vz_smash_006
vz_smash_007
vz_smash_008
vz_smash_009
vz_smash_010
vz_smash_011
vz_smash_012
vz_smash_014
vz_smash_015
01/10 
start stop bwd fwd