Promotie naar de 3e klasse bond is een feit voor Scom/De Zeehond. Die doelstelling heeft het team van coach Harry bereikt. Maar opeens is ook het kampioenschap nog niet gespeeld en heeft Scom/De Zeehond daar ook nog kansen. Een bewogen weekend in de eerste klasse A. Door verlies van de Reigers en verlies van koploper ZPB zijn er beslissingen gevallen en staat de competitie op z’n kop.

Het district West heeft dit seizoen twee promotieplaatsen toebedeeld gekregen voor eerste teams. Scom/De Zeehond was daar in de race met Wave, De Reigers, Aquadraat en Zion. Aquadraat en Zion waren al eerder afgehaakt, maar door het verrassende verlies van De Reigers, in het eigen zwembad De Waterthor in Den Haag, tegen ZVVS is nu ook het Haagse team op een onoverbrugbare achterstand gekomen. Daardoor is promotie voor Scom/De Zeehond een feit. Door het toch wel verrassende verlies van koploper ZPB in Vlaardingen tegen ZVVS4 is het kampioenschap met nog 3 wedstrijden te spelen weer helemaal open. De achterstand van Scom/De Zeehond, op plaats twee, is slechts 2 punten.

Alex Heskes over ZIAN

Afgelopen zaterdag was dan zo’n wedstrijd wat voor een coach een nachtmerrie zou kunnen zijn. Blessures en niet beschikbare spelers in de slotfase van de competitie. Verliezen in het Hofbad was geen optie, zelfs niet met twee jeugdspelers in het team. “Het was allemaal een beetje toeval”, vertelde Alex Heskes die afgelopen zaterdag 5 keer scoorde. “Ties Jacobs en Robert Goedendorp (het Rozenburgse deel van de selectie van Harry Kok, red.) hadden afgezegd en omdat Maik Kok en Jeffrey Meesters geblesseerd waren moesten we opeens 4 vervangers hebben voor de wedstrijd tegen ZIAN. Ook al staat ZIAN op de laatste plaats kan je tegen zo’n team niet met te weinig spelers vertrekken. Gelukkig kwamen we goed uit de startblokken en stonden na de 1e periode met 1-4 aan de leiding. We waren ook tegen een aantal persoonlijke fouten opgelopen (speler mag er 3 in een wedstrijd, red.) en moesten we wel wisselen om later in de wedstrijd niet in problemen te komen.” Onderschatting in de 2e periode? “In de 2e periode was het dan ook duidelijk geen onderschatting. We wisten dat we als we niet met alle 7 heren 1 spelers konden spelen het lastig kon worden. Zeker onze jeugdspelers missen toch nog wel wat kilos en kunnen makkelijker worden weggezet. De invallers die mee waren naar het hofbad zijn prima spelers maar op dit niveau een hele wedstrijd is een ander verhaal. We hadden genoeg kansen en hadden er ook zeker meer moeten maken dat speelt dan natuurlijk een stukje rustiger.” Is met promotie het doel bereikt of nu alles voor het kampioenschap? “Promotie was vooraf inderdaad wel het doel. We hebben al 4 jaar dat het steeds net niet lukt dan waren we steeds het 2e of 3e eerste team, waar van 2 maal op de laatste wedstrijd dag. En het kampioenschap is leuk, maar dat hebben we niet meer in eigenhand. We moeten daarvoor zeker alle drie de wedstrijden nog winnen. En verder hebben we de beker nog. Wat ook een doel is dit jaar. Maar daarvoor moeten we eerst in de volgende ronde winnen van de Devel. Wat zeker geen makkelijke tegenstander gaat worden.”

 Doelpuntenmakers competitie

Naam

aantal

Thijs Schouten

37

Alex Heskes

34

Robert Goedendorp

23

Sasha Akneav

16

Maik Kok

15

Jim Kok

13

Timo Heskes

12

Jeffrey Meesters

9

Ties Jacobs

8

Jeffrey Bouman

6

Sven van Kan

1

Nooit echt in gevaar in het Hofbad

Er was nog geen minuut gespeeld en kreeg topscoorder Thijs Schouten al een tijdstraf. En streepje door de rekening van coach Harry Kok van Scom/De Zeehond. Ook Sacha Aknaev en Jeffrey Bouman mochten voor 20 seconden naar de hoek van het bad. Te snel en te veel persoonlijke fouten van eerste team spelers en moest coach zeker in de 2e periode met wat wissels spelen. Wel hadden de routiniers van Kok een 1-4 voorsprong op het bordgezet door doelpunten van Jeffrey Bouman, Sacha Aknaev en Alex en Timo Heskes. In de 2e periode kwam de thuisploeg ZIAN terug in de wedstrijd. Na twee maal 6 minuten zuivere speeltijd stond er 5-7 op het scorebord. In de 3e periode controleerde Scom de wedstrijd en gaf het zwemvermogen de doorslag bij de gasten uit Rozenburg. Invaller Sven van Kan mocht aan het begin van de 4e periode zijn eerste doelpunt in het eerste team maken. Alex Heskes was de topscoorder van de avond en trof 5 keer het doel. Dat had deze competitie Thijs Schouten ook al twee keer gedaan. Schouten kreeg een onterechte persoonlijke fout, en moest in de slotfase op zijn tellen passen om niet uit de wedstrijd te worden gezet. Protest mocht bij de leiding van de wedstrijd niet baten. Daniel Akneav en Sam Kocken waren de A-spelers die coach Kok had meegenomen naar Den Haag en Wesley en Sven van Kan de andere twee invallers.

Periode standen: 1-4, 5-7, 6-10, 8-13

Doelpuntenmakers bij Scom/De Zeehond: Alex Heskes 5, Jim Kok 2, Sasha Akneav 2, Jeffrey Bouman 1, Thijs Schouten 1, Timo Heskes 1 en Sven van Kan 1.

 

zian_uit_005
zian_uit_006
zian_uit_007
zian_uit_008
zian_uit_009
zian_uit_010
zian_uit_011
zian_uit_012
zian_uit_013
zian_uit_014
01/10 
start stop bwd fwd