Coach Harry Kok herinnerde ons nog even aan de 5-1 achterstand die zijn ploeg had opgelopen tegen ZVVH4 in de heenwedstrijd in De Kulk in Vlaardingen en nog maar net in vooral de laatste periode wist om te buigen tot een 5-6 overwinning. Een collectieve prestatie van Scom/De Zeehond op 26 november van het vorig jaar. Zaterdag waren weer 6 treffers genoeg voor de overwinning.

“We zijn wel gepromoveerd maar ik wil nu ook geen vijfde worden”, vertelde coach Harry Kok voor de wedstrijd. Waarmee Kok aangaf zeker niet freewheelend naar het einde van de competitie te willen gaan. Scom/De Zeehond was op volle sterkte voor de wedstrijd tegen ZVVS H4 in het thuisbad De Rozenburcht. Ook Maik Kok zat weer op de bank en kon na een blessure, opgelopen tijdens de wintersport, worden ingezet. Scom/De Zeehond was gewaarschuwd en moest scherp aan de wedstrijd beginnen met de uitwedstrijd in gedachten, slap aan de pot beginnen was dan ook niet aan de orde. Toch lag het balletje binnen 30 seconden in het netje achter doelman Roland Grooten. Te vroeg om te schrikken. Scom/De Zeehond had Rozenburger Robert Goedendorp in degelederen, die het publiek liet zien niet voor niets naar De Rozenburcht te zijn gekomen. Goedendorp had met vier doelpunten een groot aandeel in de 6-4 overwinning van de thuisploeg.

Robert Goedendorp

“Ja, ik speelde weer eens lekker! Complimenten van de tegenstander, ik was de beslissende factor. Dat voor een oude man als ik goed. Het kost me wel m’n nek maar goed, Man of the Match word je niet zomaar, maar was een sterke pot en ook leuk voor het publiek denk ik”  Tijdens de wedstrijd gedacht dat jullie puntverlies zouden kunnen oplopen?  “Ik heb niet het gevoel gehad dat we gingen verliezen, maar ze hebben wel belangrijke doelpunten kunnen maken, maar laten liggen. Die strafworp bijvoorbeeld, had ze weer in de wedstrijd kunnen brengen met 1 doelpunt achter in plaats van twee. Al met al een goede pot denk ik met een mooi eindresultaat. Was een goede tegenstander en met winst op ZPB vorige week gingen wij ook te water met het idee dat dit geen eenvoudige opgave zou worden.”  Scom/De Zeehond op plaats twee. Denk je dat koploper ZPB nog tegen puntverlies oploopt in de rest van de competitie met Wave en De Kempvis als de tegenstanders? “Op papier zou de wave nog in staat kunnen zijn om punten te pakken tegen ZPB, Kempvis zie ik dat niet doen. Wave is ook best een leuke ploeg, staan op de 3e plaats. Uit werd het 10-8 voor ZPB, kan zomaar in Delft gebeuren. Is wel een beetje een win win voor ons. Als Wave wint maken wij kans op plek 1, wint ZPB dan is het gat met Wave 4 punten en worden wij het hoogte geplaatste heren 1 team en is plek 2 ook definitief. Moeten wij zaterdag wel winnen natuurlijk. En dan is de laatste thuiswedstrijd tegen de wave alleen nog maar een formaliteit. Maar we willen natuurlijk die status van ongeslagen in eigen huis wel houden. Alleen ZBP heeft een puntje gepakt in de burcht, verder alles gewonnen thuis.”

Een makkie was het zeker niet

“Het was een lastige pot”, vond ook coach Harry Kok na-afloop. “ZVVS ging hoger drukzetten pressie spelen en dan moet je een paar ballen meekrijgen van de scheidsrechters anders blijf je te ver van het doel. Door de overwinning blijven we in de race voor het hoogste eerste team.” Maarten Smiet maakte de 0-1 voor ZVVS en in die eerste periode zorgde Sacha Aknaev en Rober Goedendorp voor de voorsprong voor de thuisploeg. In de 2e periode liep de spanning op naar het zal toch niet weer.

Doelpuntenmakers competitie

Naam

aantal

Thijs Schouten

38

Alex Heskes

34

Robert Goedendorp

27

Sasha Akneav

17

Maik Kok

15

Jim Kok

13

Timo Heskes

12

Jeffrey Meesters

9

Ties Jacobs

8

Jeffrey Bouman

6

Sven van Kan

1

Ivo Musteric bracht de ploegen op 2-2 en Scom/De Zeehond ging slordig om met de kansen of was in die fase van de wedstrijd niet in staat het verschil te maken. Tot in de slotfase van de 2 periode Rozenburger Robert Goedendorp het op zijn heupen kreeg. Met schitterende goals, de ene nog mooier dan de andere, bracht hij zijn ploeg weer aan de leiding, 4-2. In de derde periode probeerde de gasten uit Vlaardingen het nog één keer. Op een stand van 5-3 kregen de Vlaardingers een stafworp. Met een doelman als Roland Grooten, speelde weer een prima pot, moet zo’n bal stijf in de hoek om kans te maken. En dan zijn paal en lat dicht bij en dat gebeurde ook met de strafworp. De Vaardingers kwamen niet dichterbij en nadat Robert Goedendorp en Thijs Schouten het halve dozijn hadden vol gemaakt was het voor de thuisploeg contoleren. Na de laatste toeter stond er 6-4 op het bord en kwam Scom/De Zeehond als verdiende winnaar uit het water.

Periode standen: 2-1, 4-2, 5-3, 6-4

Doelpuntenmakers bij Scom/De Zeehond: Robert Goedendorp 4, Sasha Akneav 1, Thijs Schouten 1.

 

zvvsH4_thuis_005
zvvsH4_thuis_006
zvvsH4_thuis_007
zvvsH4_thuis_008
zvvsH4_thuis_009
zvvsH4_thuis_010
zvvsH4_thuis_011
zvvsH4_thuis_012
1/8 
start stop bwd fwd