Het had de kerst op de taart moeten worden voor het heren 1 team van Scom/De Zeehond. Maar in de halve finale tegen De Devel waren er amper kansen op het bereiken van de finale. Het team van coach Harry Kok moest buigen voor de thuisploeg die vanaf de eerste minuut liet blijken de finale als hoofddoel van dit seizoen te hebben. Na 4 perioden stond er 5-3 op het scorebord en gaat De Devel door naar de finale en is het einde seizoen voor de mannen van Harry Kok.

De Devel wilde gaan verjongen en is dit seizoen drie klasse lager gaan spelen. Vorig seizoen nog 2e klasse Bond en dat er nog een aantalspelers bij waren die op dat niveau hebben gespeeld was wel duidelijk. “We kwamen in de derde set op achterstand en konden dat niet meer ombuigen”, was de eerste reactie van Robert Goedendorp na de wedstrijd. “Toch hebben we wel kansen gehad maar een beetje pech in de afwerking. We kregen ook nog een strafworp die we net niet konden verzilveren. Jammer was mooi geweest als we het seizoen hadden kunnen afsluiten met een finaleplaats in de beker.” Coach Harry Kok zag vooral dat het zwemmend beter kon. “Vooral in een man minder situatie waren we positioneel niet altijd goed. En dat hadden we een aantal keren in de wedstrijd. Zwemmend zijn we sterk dat heb ik niet altijd gezien. Maar je kon toch ook wel zien dat vooral de man die de meeste doelpunten maakte ( Erik van der Pauw red.) een paar klasse hoger heeft gespeeld. We waren vanavond niet sterk genoeg”, was de coach berustend in het verlies.

In de eerste periode opende de thuisploeg De Devel sterk en kwam door Erik van der Pauw na 2 minuten aan de leiding. Robert Goedendorp kon voor Scom/De Zeehond nog wat terug doen met een geweldige backhand en bracht hij de stand op 1-1 in die eerste periode. In de tweede periode sprong Scom/De Zeehond slordig met de kansen om en had ook wel een beetje pech. Als Maik Kok in die periode een strafworp mist lijkt dat een cruciaal moment in de wedstrijd. Scom/De Zeehond had aan de leiding kunnen en moeten komen en zeker omdat ook een minuutje later Sacha Aknaev het net achter de uitstekende keeper van De Devel wist te vinden een, zoals onze oosterburen zeggen ‘Die vorentscheidung’ kunnen wezen. Het zou anders lopen. Nog maar net in de derde periode is het tijdens een man meer situatie voor De Devel Joost Cornellisse die de gelijkmaker achter Roland Grooten in het net gooit en brengt Erik van der Pauw en later in die periode ook weer Joost Cornelisse De Devel op een definitieve voorsprong. Als in de vierde periode Jeffrey van Geloof de stand ook nog op 5-2 brengt is de wedstrijd gespeeld en hoe Scom/De Zeehond ook probeerde het tij te keren, speelde De Devel de wedstrijd rustig uit en liet verdedigend geen steekjes meer vallen. Jim Kok bracht de eindstand op het bord, 5-3, en was het bekersprookje uit voor coach Harry Kok en zijn mannen. Harry Kok kan met heren 1 op een prachtig seizoen terugkijken, gepromoveerd naar de 3e klasse Bond en de halve finale van het bekertoernooi.

Periode standen: 1-1, 1-2, 4-2, 5-3

Doelpuntenmaker bij Scom/De Zeehond: Sacha Aknaev, Robert Goedendorp en Jim Kok .