Het zal even wennen zijn voor de vaste supporters en niet ingewijden bij Vovero. Er zijn nogal wat wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot het team van Vovero dames 1. Veel bekende gezichten zijn lager gaan spelen, gestopt of naar een andere vereniging gegaan. Ook op de bank de nodige wijzigingen, Madelon Spee gaat zich bezighouden met de opstap en opleiding naar het hoogste team en gaat het tweede team coachen. Op de bank bij Vovero dames 1 het nieuwe seizoen Arthur Vuijk en Helen Tallie.

 

Arthur Vuijk en Helen Tallie gaan met een jong en bijna nieuw team in de tweede klasse beginnen om de weg naar boven weer in te kunnen slaan. Afgelopen seizoen degradeerde het hoogste dames team van Vovero naar de tweede klasse nadat er jaren lang in de eerste klasse was gespeeld. Veelal in de middenmoot, weinig pieken en zeker geen dalen. Al werd het de laatste jaren wel wat lastiger om die eerste klasse te blijven spelen. Meer en meer moest Madelon Spee met haar team vechten tegen de rode streep. Dragende speelsters of speelster met een meerwaarde vertrokken en vooral Volley Zuid lijkt een aantrekkingskracht te hebben op spelers en speelsters van Vovero uit Rozenburg. Andere stopten vanwege moederschap of andere reden. De ploeg heeft het moeilijk als het gaat om de doorstroming vanuit de jeugd. Niet alleen Vovero heeft het lastig hier op de eilanden. Recentelijk zijn Volley Voorne en Ibis uit Hellevoetsluis samengegaan omdat er in Hellevoetsluis geen basis meer was om op wat voor niveau dan ook volleybal te kunnen spelen. Bij Vovero lijkt de drastische verjonging dan ook uit nood geboren. Moniek Oldenburg, Kelly Bontebal, Petra Romeyn en Lianne Klifman gaan lager spelen en vormen de basis voor de kweekvijver dames 2 waar Madelon Spee de coach zal zijn. Speelsters die de kern vormde van het dames 1 team. De basis van dames 2 zal worden aangevuld met jeugdspeelsters. Het talent Sharon Breukel vertrekt naar Volley Zuid, routenier Marijke Blasman is gestopt met volleybal en Jolanda van der Hout gaat in België studeren. Misschien een beetje noodgedwongen maar tijd om het roer om te gooien en met de jeugd de weg omhoog weer te vinden. Arthur Vuijk en Helen Tallie gaan dat doen met een team waar de oudste speelster net 22 jaar is en de jongste 18 jaar is. Een lastige klus mede omdat er in het team geen ervaren speelster zit die in het veld als verlengstuk van de coaches kan worden gezien. F de rust in de ploeg kan bewaren als dat door druk nodig is. De nog jonge Floor Tallie is de enige speelster die regelmatig in het eerste team heeft gespeeld. De andere wat minder vaak of met wat inval beurten op de bank.

.

 

Staand v.l.n.r: Helen Taillie (ass. Trainer/Coach), Anouk van Kooij, Sharon de Jong, Kris Taillie, Arthur Vuijk (Trainer/Coach)

 

Knielend v.l.n.r: Iris Hoogwerf, Anouska Nuij, Esmée Buddenberg, Floor Taillie