Scom/De Zeehond verspeelde in de laatste periode een bijna zekere overwinning tegen d’ELFT in het Kerkpolderbad in Delft. De mannen van Harry Kok begonnen aan de laatste periode met een 2-7 voorsprong, punten leken in de tas voor de terugreis, maar mede door dwalingen van het arbitrale duo en voor al de mensen achter de tafel die het allemaal bij moesten houden stond er na 4 maal 7 minuten 8-7 op het scorebord en pakte de thuisploeg alsnog de punten. Of het allemaal terecht was?

Coach Harry Kok en Robert Goedendorp over de wedstrijd

“Ze zijn gewiekster dan wij zijn”, was de eerste reactie van de coach van Scom/De Zeehond na een desastreuze laatste periode. “Zij kunnen vol op de aanval spelen, hadden ook niets meer te verliezen. En dan zijn er nog wel wat discutabele beslissingen. Robert Goedendorp werd eruit gestuurd met drie persoonlijke fouten en dat bleek niet te kloppen, wel één van onze betere spelers. Ook Alex Heskes moest er met drie persoonlijke fouten vanaf. Dan is onze selectie te smal omdat op te vangen. Dat kost dan heel veel energie en kracht. Dan weten ze aan de tafel niet meer precies hoe het is en mag Robert weer spelen, wel een periode op de bank en zetten ze de klok terug naar 6 minuten. We moeten nog meer conditie opdoen en veel leren op dit niveau. Vanavond hadden we een punt verdiend en eigenlijk drie.”

Robert Goedendorp was ook ziek van de nederlaag. “Die eerste twee wedstrijden kon ik nog wel wegstoppen, maar hier ben ik goed ziek van. Die punten hadden we in de zak en wat kan er dan in een paar minuten veel gebeuren. Foutjes worden meedogenloos afgestraft in deze klasse en we kwamen in een negatieve spiraal terecht en d’ELFT juist in een positieve. Alex er af dan kom je mannetjes te kort. Lastig als je er veel laat spelen van andere teams, spelen ze zich vast en kunnen ze bij hun eigenteam niet meer van waarde zijn. Lastige keuzes voor de coach en de club. Was op zich geen harde of onsportieve wedstrijd. Deze hadden we moeten winnen. Maar als we zo blijven spelen komen er punten, dat kan niet uitblijven.”

De wedstrijd

Scom/De Zeehond begon goed en fel aan de wedstrijd. De ploeg van Harry Kok heeft best wat zwemvermogen en ook conditie, maar in de derde klasse A van de Bond zijn de wedstrijden ook een minuutje langer. Ties Jacobs en Alex Heskes liepen al snel tegen de eerste uitsluiting op en was het eerste doelpunt voor de gastheren uit Delft. Bob Hillen was de maker. Vooral Sacha Aknaev had het op zijn heupen in het Kerkpolderbad. Precies 17 seconden na de openingstreffer was de getergde Aknaev de man die de gelijkmaker op het bord liet zetten. Nadat Alex Heskes voor de tweede treffer van Scom/De Zeehond had gezorgd deed Sacha Aknaev nog een duit in het zakje en eindigde de eerste periode in een 1-3 voorsprong voor de Hoogvliet/Rozenburg combinatie. Een voorsprong die zeker niet tegen de verhouding in was. De bijdrage van de doelman van Scom/De Zeehond was groot. Maik Kok beschikt over geweldige reflexen en bracht menige schutter van de thuisploeg tot wanhoop. Na twee perioden stond er 2-5 op het bord door twee treffers van Robert Goedendorp en een treffer van Fabian Simonetti voor de thuisploeg. In de derde periode brachten Alex Heskes en Sacha Aknaev de stand op 2-7 en leken de eerste punten van deze wedstrijd slechts een kwestie van tijd. En dan in die laatste periode gaat het helemaal mis. De balverlies bij Scom/De Zeehond, als er veel spelers voor de bal liggen, was de aanleiding van de 3-7. En dan stapelen de misverstanden zich op zowel in het water als ook bij de arbitrale leiding. Uiteindelijk in het nadeel van Scom/De Zeehond, maar ze waren gewiekster zou coach Harry Kok het samenvatten. Maar hoe lang er ook werd gespeeld en welke fouten gemaakt de thuisploeg moest er vijf scoren om de punten in Delft te houden, dat leek onmogelijk zeker met Maik Kok onder de lat. Maar het gebeurde wel en de ploeg van Harry Kok stond voor de derde keer deze competitie met lege handen, dit keer wel erg zuur, onnodig en eigenlijk onverdiend. De arbitrale dwalingen waren dit keer niet in het voordeel van Scom/De Zeehond. Maar aan het einde van een seizoen sta je daar waar je hoort te staan. Hier laat je wat en de volgende keer haal je misschien wat.

Doelpuntenmakers Scom/De Zeehond: Sacha Aknaev 3,Robert Goedendorp 2; Alex Heskes 2.

Doelpuntenmakers en persoonlijke fouten lijken niet helemaal overeen met de werkelijkheid, maar staan zo op het wedstrijdformulier!