Het was een beladen wedstrijd afgelopen zaterdagavond in het Rivierabad in Spijkenisse, waar de derby in het regionale waterpolo tussen De Kempvis en Scom/De Zeehond op het programma stond. Volle tribune, een geweldige ambiance en een meer dan aantrekkelijke wedstrijd. De einduitslag van 10-6 in het voordeel van De Kempvis was eigen een beetje geflatteerd en geeft een vertekenend beeld van de krachtsverhoudingen in het water.

 

Natuurlijk was de thuisploeg favoriet. De Kempvis speelt al meerdere jaren op dit niveau en miste de promotie vorig seizoen maar net in de slotfase van die competitie. Ook dit seizoen had de ploeg uit Spijkenisse al voor de wedstrijd tegen Scom/De Zeehond al 9 punten en wachtte en wacht Scom/De Zeehond ook na afgelopen zaterdag nog steeds op het eerste puntje. Voor inzet, strijdlust en complimenten krijg je in het waterpolo geen punten anders hadden de mannen van Harry Kok toch zeker een puntje verdiend. De coach van Scom/De Zeehond was zeer in zijn nopjes met het vertoonde spel van zijn ploeg.

Coach Harry Kok

“Hier staat zeker een tevreden coach. Een geweldige pot. Misschien geflatteerd, bij een stand van 8-6 maken zij een doelpunt en komen op een marge van 3, in plaats dat wij de achterstand kunnen verkleinen. Dat zie je met nog maar weinig tijd te spelen, dat gaan we niet meer inhalen. We hebben gevochten voor elke vierkante meter in het bad, en dat viel ze erg heel erg tegen denk ik. Je ziet dat zijn meer spelers op de bank hebben en dat is niet onbelangrijk. Ze konden makkelijker wisselen dan wij en maar werden er niet echt uitgezwommen. We komen op voorsprong en konden dat vasthouden. In de tweede periode zakte we een klein beetje in en gaven de voorsprong weer weg. Je ziet in dit soort wedstrijden wel dat je in deze klasse spelers op de bank moeten hebben. De wissels scoren er niet gelijk 6 maar je kan je dragende spelers wel even rust geven zodat ze daarna weer belangrijk kunnen zijn. Over vandaag meer dan tevreden, we gaan met meer wissels spelen. Daardoor gaan we niet gelijk voor het kampioenschap maar handhaven en misschien een beetje meer daar gaan we nu vol voor, ook als we de tol moeten betalen van spelers vastspelen.”

Scheidsrechters voelde de wedstrijd aan

Scheidsrechters Tresfon en Siera voelde de wedstrijd, een echte derby, prima aan. Kort fluiten en niet te veel uit de hand laten lopen om er een mooie pot van te maken. “We hebben onze huid duur verkocht”, was ook Rozenburger Robert Goedendorp tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg Scom/De Zeehond. “Als we zo blijven spelen gaan die punten er echt wel komen. Ik denk ook voor het publiek een leuke pot.” In de eerste periode ging Scom/De Zeehond voortvaren van start, en brachten Thijs Schouten en Robert Goedendorp de gasten in Spijkenisse op voorsprong, 1-2. Ook in de tweede periode vocht Scom/De Zeehond om die voorsprong uit te bouwen, maar De Kempvis hanteerde de lange bal en is zwemmend erg sterk. Nadat Sidney Davids voor de thuisploeg de gelijkmaker op het bord had gezet was het Robert Goedendorp die uit de draai verschrikkelijk hard de bal in de touwen joeg. Dat de tegeltjes achter doelman Leon-Paul Quartel nog op zijn plaats zitten mag als een wonder worden beschouwd. Remco van der Werf en oud Scom speler Bas Havelaar brachten de thuisploeg weer aan de leiding. Een wedstrijd op het scherpst van de snede. Als dan topscoorder Onno Kuller van de thuisploeg op schot komt moet Scom/De Zeehond een achterstand toestaan. Goedendorp bracht de achterstand nog wel terug op één doelpunt, maar na een stafbal door een fout van Jim Kok en een genadeloze afstraffing van De Kempvis topscoorder Onno Kuller was de wedstrijd gespeeld. Een achterstand die de meer dan uitstekend spelende Scom/De Zeehond niet meer kon overbruggen. Een wedstrijd waar het plezier van de spelers, maar vooral het publiek de grote winnaar was.

Periode standen: 1e / 1-2; 2e / 4-3; 3e / 6-4; 4e / 10-6.

Doelpuntenmakers Scom/De Zeehond in de wedstrijd tegen De Kempvis: Robert Goedendorp 3; Alex Heskes 1; Thijs Schouten 1, Sacha Akneav 1.