Twee wedstrijden binnen drie dagen stonden er afgelopen week op het programma voor het heren 1 team van Vovero. In de wedstrijd tegen VCN 5 was Vovero dicht bij het sprokkelen van punten maar bleef met lege handen. Zaterdag leek het wat simpeler te gaan en pakte Vovero de eerste twee set en leek het een simpele overwinning te worden in de Rozenburcht tegen Apollo uit Numansdorp. Maar na die twee set was het kaarsje op en pakten de gasten uit Numansdorp alsnog de overwinning.

“We hebben het zeker niet weggegeven tegen Apollo”, was coach Marianne Sannes stellig na de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Apollo uit Numansdorp. “Ik denk dat we de eerste twee sets boven ons niveau hebben gepeeld en dat konden we niet de hele wedstrijd volhouden. Toch ben ik wel tevreden over de gehele wedstrijd van vandaag. Afgelopen donderdag niet. Dat was voor ons weer zo’n doordeweekse wedstrijd, ik weet niet wat dat is. Na het werk beetje vermoeid misschien. Dat we dan slecht spelen overkomt ons wel vaker.”

Vovero –Apollo

Tot de helft van de eerste set ging het wel gelijk op en was Vovero zelfs iets beter in de afwerking. Ook al werd het spel van de thuisploeg zo af en toe wat slordig en liet het Apollo geloven dat er wel wat te halen was in de Rozenburcht. Zeker als je in de slotfase 3 of 4 setpunten verspeeld, maar verlies van die set bleef Vovero bespaart en de voorsprong was groot genoeg om de eerste set winnend over de streep te trekken. Ook in de tweede set bleef de thuisploeg aan de winnende kant, 25-19. En als het publiek dan aan een klinkende overwinning gaat denken, blijkt het kaarsje opgebrand. In de derde en vierde set zijn de gasten uit Numansdorp de betere ploeg, 17-25 en 19-25. Het komt op een beslissende vijfde set aan die de thuisploeg ook niet winnend over de streep kan trekken, 13-15.

Vovero H1 – Apollo H1 1e set: 25-23; 2e set 25-19; 3e set 17-25; 4e set 19-25 en 5e set 13-15

Vovero – VCN

Op de donderdagavond leek de wedstrijd tegen VCN nog een wedstrijd te kunnen worden. Gelijk opgaande wedstrijd in de beginfase bleek toch de inleiding voor een puntloos avondje voor de mannen van coach Marianne Sannes. De eerste set weggegeven in de slotfase. In de tweede set verloren met 24-26 en dat was een dubbeltje op zijn kant. Een derde set waar Vovero niet thuis gaf en de set met 15-25 verloor. Een puntje moest dus komen uit de vierde set. Maar VCN was niet gekomen voor cadeautjes en perste er alles uit om met 5 punten huiswaarts te keren, 26-28.

Vovero H1 – VCN H5 1e set: 22-25; 2e set 24-26; 3e set 15-25 en 4e set 26-28