Het optimisme blijft bij de waterpoloërs van Scom/De Zeehond. Maar ook afgelopen zaterdag waren er geen punten voor de ploeg van Harry Kok. In een wedstrijd waar de scherpte voor het vijandelijk doel bij vlagen ontbrak en verdedigend de fouten en misverstanden rigoureus werden afgestraft, werd het 6-8 in het voordeel van de gasten Z&PC De Gouwe uit Waddinxsveen.

Thijs Schouten

Al vroeg in de wedstrijd moest Thijs Schouten met 3 persoonlijke fouten naar de kant. “Ik had zelf het idee dat die eerste twee p-tjes wat makkelijk werden gegeven. Die laatste was wel terecht, ik raakte zijn hoofd en dat is altijd een uitsluiting. Ik had niet het idee dat ik eruit moest vanwege wat opmerkingen naar de scheids. In zo’n geval had ik dan rood gekregen en een schorsing. Je zit dan niet lekker op de bank. Ik voelde me dan niet gelijk schuldig, maar we konden daardoor natuurlijk wel minder wisselen en had ik misschien nog wat kunnen betekenen voor de ploeg. Als ik echt domme dingen had gedaan had ik me schuldig kunnen voelen, dat was er nu niet. Op je vraag of er meer in had gezeten heb ik niet direct een antwoord. Ik vond wel dat de scheidsrechters het spelbeeld een beetje bepaalde. Zij kregen wel veel mee en weinig uitsluitingen. Toch waren we zelf ook niet scherp. Bij hun counters lagen er toch wel spelers vrij die niet vrij mogen liggen. Ja, en dan scoren ze makkelijk. Dat we nog geen punten hebben hoeft nog geen probleem te zijn. We hebben nog een lang seizoen te gaan. Er zijn nog genoeg ploegen waar we punten kunnen pakken of voor een stuntje kunnen gaan. Wat ik ook vandaag weer heb gezien, we kunnen best wel mee in deze klasse.”

Het was een andere wedstrijd dan afgelopen week in Spijkenisse in de derby tegen De Kempvis. Daar spatte van meet af aan de vonken er vanaf. Dit keer al na 30 seconden een strafbal voor De Gouwe door een fout van Jim Kok, maar de vrije worp bleef zonder gevolgen. In die beginfase kreeg Scom/De Zeehond nog drie persoonlijke fouten, Ties Jacobs, Robert Goedendorp en Thijs Schouten. Ook in de beginfase van de tweede periode kreeg het doelpuntenkanon Robert Goedendorp een persoonlijke fout en met 2 fouten moest coach Harry Kok ook voorzichtig zijn met het inzetten zijn topscoorder. Het zorgde er toch voor dat de thuisploeg niet op het randje kon spelen en dat is tegen dit soort ploegen voor een nieuwkomer in de derde klasse bij de bond meer dan nodig.

Coach Harry Kok

“Dit was hun spelletje, fysiek en slim. We maakte geen gebruik van de dingen die we wel kunnen. Te dicht opliggen, niet voor de bal, te snel de bal kwijt. Ga gewoon voor de overtreding, rustiger spelen. Ja, en de scheidsrechters hadden best wel wat invloed op het verloop van de wedstrijd.”

De eerste periode werd afgesloten met een 0-1 voorsprong voor de gasten uit Waddinxsveen. Na twee keer 7 minuten stond er 2-3 op het scorebord en had Thijs Schouten al zijn 3 p-tjes achter zijn naam. En ook Robert Goedendorp moest uit het geweld worden gehouden om ook niet een definitieve uitsluiting aan zijn broek te krijgen. De Gouwe liep verder weg tot 3-7 en kwam het slotakkoord van de Scom/De Zeehond iets te laat om nog een punt of puntjes in de Rozenburcht te houden.

Doelpuntenmakers Scom/De Zeehond in de wedstrijd tegen Z&PC De Gouwe: Timo Heskes, Jeffrey Bouman, Sacha Akneav, Jim Kok Ties Jacobs en Kevin Bergwerf allen 1 met één treffer.