Afgelopen weekend speelde Vovero dames 1 tegen Sliedrecht 10. Tien dus en niet een nulletje te veel, maar wel weer een nulletje voor Vovero dames 1. Het eerste team van Sliedrecht speelt eredivisie en Europees, maar ook het team dat tegen Vovero in het veld stond Sliedrecht 10 kan zomaar een klasse hoger spelen zonder in gevaar te komen. Op de ranglijst is dat ook wel zichtbaar. Op plaats twee met drie wedstrijden minder gespeeld dan koploper Forza Schouwen-Duiveland. In de Rozenburcht moest Vovero het onderspit delven, 0-4.

Coach Arthur Vuijk

“Dat dit geen makkelijke tegenstander zou zijn wisten we op voorhand wel”, begint Arthur Vuijk zijn verhaal. “Ik ken het team en dit is een kanshebber voor het kampioenschap en daar was voor ons niet veel te halen. Toch ben ik wel een beetje teleurgesteld. In de laatste set hadden we een puntje kunnen pakken en laten dat uit onze handen glippen. Als je met 23-19 voorstaat in de laatste set moet je die over de streep trekken. Dat doet dan meer dan zeer en we hadden dat puntje ook zeker verdiend. Sliedrecht was goed, dat wisten we. Dus was het de huid zo duur mogelijk verkopen. Ook al lijkt het er in de standen misschien niet op, hebben we toch wel redelijk mee kunnen spelen. Maar als ik eerlijk ben zit er zeker een klasse verschil in en was Sliedrecht gewoon beter. Maar als je dan zo dichtbij ben in zo’n laatste set moet je het ook af kunnen maken. Sliedrecht liet het zeker niet vieren die laatste set. Wij pakten het gewoon op. Dingen die in de eerste 3 sets net niet lukte ging opeens wel dan verdien je een punt. Zeker als je Sliedrecht onder druk kan zetten met veel servicedruk. Dan hadden we de pech in de opstelling dat de spelverdeelster achter staat en niet voor, maken een paar verkeerde keuzes en kregen het deksel op onze neus. Je merkte het ook bij het team, teleurstelling alom. Maar we kijken vooruit en omhoog, lang blijven stilstaan bij zo’n nederlaag heeft geen zin, dan gaat het alleen maar in de koppies zitten.”

Setstanden Sliedrecht D10 - Vovero D1 1e set 14-25; 2e set 18-25 ; 3e set 15-25; 4e set 24-26

Zaterdag speelt Vovero dames 1 in de Rozenburcht tegen RVC/Libanon. Vovero moet het al een aantal weken stellen zonder Kris Taillie. Kris is aan haar hand geopereerd en moet nog een paar weken toekijken. Het trainersduo Helen Taillie en Arthur Vuijk zal de plaats van Kris voorlopig nog niet opvullen. Het team gaat met 8 speelsters verder zolang er geen ander langdurige blessures optreden moet dit team in de komende weken de punten gaan pakken en vooral van de Rode Lantaarn worden verlost.

Foto: Kris Taillie