Eenmaal in de hoek waar de klappen vallen zit alles tegen. In een wedstrijd die in de vierde set nog alle kanten op kon was de enkelblessure van spelverdeelster Anouska Nuij het breekpunt in de wedstrijd. Vovero was op weg om er een vijf setter van te maken, maar na die blessure van de spelverdeelster was de grip op RVC/Libanon helemaal weg en won RVC/Libanon met 1-3.

Coach Arthur Vuijk

“Die blessure van Anouska kwamen we niet meer te boven”, refereerde Arthur Vuijk aan het voorval met zijn spelverdeelster. Vovero was bezig aan een wisselvalige wedstrijd tegen RVC/Libanon, maar er waren wel degelijk kansen op een vijfsetter. “Die eerste set moesten we scherp zijn. We hadden ook verteld dat we zouden coachen om punten te pakken en dat konden ook impopulaire maatregelen zijn. Dat pakte de eerste set niet goed uit. We verliezen die set met 16-25. Maar de tweede set pakte we het op en zetten een score neer waar je mee verder kan, 25-14. Het leek er op dat Libanon er niet meer in geloofde. We lieten het team staan en wat er in de derde set gebeurde, geen idee. Of het naar het verkeerde kantje spelen is of waarom het dan opeens niet meer lukt. Maar goed we verliezen die set met 17-25. Dan ga je voor een goede vierde set, en het zag er naar uit dat die weer van ons kon worden, maar gaat het mis. Anouska Nuij gaat door haar enkel en dan is het over en uit. Daar kwam dit team niet overheen. We stonden al met een wat vreemde opstelling om Esmee Buddenberg, als diagonaalspeelster wat rust te gunnen. Met Evelien Wildeboer op een vreemde plek. En doordat we maar één wissel hadden komt Esmee op de spelverdeelsterplek en kan je het team, door wissels, niet meer omzetten in de sterkste opstelling. Met time-out probeer je nog wel het team op het juiste spoor te zetten maar het geloof in eigen kunnen was weg en zie je die vierde set wegglippen. Jammer er had vandaag meer ingezeten.”

Setstanden Vovero D1 – RVC/Libanon D3 1e set 16-25; 2e set 25-14 ; 3e set 17-25; 4e set 7-25

Zaterdag een verre uitwedstrijd tegen de koploper Forza Schouwen Duivenland D2. Geen makkelijk opgaven als die er al zijn deze competitie voor Vovero. Vovero mist nog steeds Kris Taillie en daar komt nu waarschijnlijk ook Anouska Nuij bij en of het team van Arthur Vuijk en Helen Tallie dat kan opvangen?