De laatste wedstrijd voor de winterstop voor de dames van Vovero tegen Volley Zuid. Een wedstrijd waar puntjes moesten worden gesprokkeld, maar het bleef bij één punt in een prima tweede set. Te weinig om de blik naar boven toe te richten en lijkt het toch een meer dan lastig seizoen te worden voor het jonge team van Arthur Vuijk en Helen Tallie.

“Dit is het team waar we het meedoen en met dit team gaan we klasse behoud redden”, was de coach strijdvaardig na de wedstrijd. Maar ook Vuijk zal gezien hebben dat meerdere sets goed spelen, en meer punten uit een wedstrijd halen dan dat ene puntje van afgelopen donderdag nog een hele opgaaf is voor Vovero dames 1. Het is puntjes sprokkelen voor het team van Vuijk, maar het karretje van Vovero dames 1 ligt na 10 wedstrijden nog niet vol genoeg om de blik naar boven toe te kunnen richten.

Coach Arthur Vuijk

“Na de eerste sets heb ik er toch even opgewezen dat er veel publiek was die speciaal voor deze wedstrijd naar de Rozenburcht waren gekomen. Vanzelf gaat het niet je zal wat moeten laten zien. Dan opeens krijgen we de energie. We pakken een voorsprong van 6-2, dat kunnen we dan uitbouwen en komt het geloof terug in de ploeg. Moet ook eerlijk zijn dat het van Volley Zuid een mindere set was. Normaal spelen die slim en hebben een goede pass, wat dat betreft een terechte nederlaag. Veel punten op de middenpositie wist Volley Zuid te scoren. Ze speelde slimmer en zien precies wanneer ze wel moeten slaan of een listig balletje over het blok van ons. We raakt de ballen niet voldoende voor ons, maar meer zo half boven ons waardoor krijg je van die boogballen die redelijk goed te verdedigen zijn voor de tegenstander. We hadden vandaag Lotte van Pelt mee in het team. En die speelde prima. We moeten dat soort meiden een kans geven hoe moeilijk het ook is als je naar de stand op de ranglijst kijkt. Die tweede set speelde we met Lotte een prima set. Het gaatje op de ranglijst wordt langzaam groter maar in volleybal kan je met een goede uitslag ook 4 of zelfs 5 punten halen. En zo’n uitslag zal er een keer moeten komen tegen ploegen in de onderste regionen. Voorlopig even aan de feestdagen denken maar begin januari pakken we het weer op en zijn we nog steeds strijdbaar.”

Setstanden Vovero D1 – Volley Zuid D3 1e set 12-25; 2e set 25-17; 3e set 15-25; 4e set 8-25

Op 13 januari gaat de competitie verder met de uitwedstrijd tegen DVO, een ploeg uit de onderste regionen maar met wel 2 wedstrijden minder gespeeld dan Vovero en nu al 7 punten meer. Op 20 januari de derby tegen Volley Voorne in de Rozenburcht en op 27 januari de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Een meer dan lastig begin van de tweede seizoenshelft van de competitie 2017-2018.