Nog te vroeg voor de loftrompet, maar wat een wedstrijd was het afgelopen zondag in en tegen Sassenheim. Rozenburger Robert Goedendorp was voor de thuisploeg een ware plaag met zijn backhand en zijn slimme tik ins. Goedendorp was goed voor 7 treffers, maar om de zege alleen aan de Rozenburger op te dragen doen we de rest van het team van Harry Kok te kort. In Sassenheim vocht Scom/De Zeehond voor elke vierkante centimeter van het plaatselijke zwembad.

In de eerste periode werd duidelijk dat de mannen van Harry Kok maar voor één ding naar Sassenheim waren gekomen, de punten. Hoe coach Trap van de thuisploeg ook aangaf waar het verschil zat kreeg zijn ploeg niet echt grip op een ontketend Scom/De Zeehond. In een uitstekende vorm verkerende keeper van de gasten uit Hoogvliet en Rozenburg hadden de gastheren veel moeite om het netje achter Maik Kok te vinden. “We waren vanavond echt sterker, denk ik”, was Harry Kok direct na de wedstrijd meer dan tevreden over de verrichtingen van zijn team. “Er konden denk ik toch wel een paar puntjes vallen voor Sassenheim. Er waren keren bij dat we verdedigend slecht overnamen. We begonnen sterk en scoren 4 keer. Dan zie je dat ze een ander spelletje gaan spelen en veel meer en eerder gaan pressen. Dan verliezen we toch een paar keer op de koppositie de bal en kan niemand meer overnemen, dan wordt het lastig. Nog een momentje dat de scheidsrechter net fluit voor het schot dat er in gaat maar in plaats van de 5-2 scoren zij in de tegenaanval en staat het 4-3, dat is ook waterpolo. Onze keeper (Maik Kok, red.) speelde sterk en Robert (Goedendorp, red.) is op dit moment voor ons een niet te houden midvoor. We trainen daar ook wel op en op dit moment ligt hij vaak losser. Voorheen wat meer vast bij de tegenstander en dan ben je makkelijker te verdedigen. Nu ligt hij vaak op één of twee slagen zwemmen en dan moet de tegenstander nog naar hem toe, dan heeft hij de bal er vaak al in liggen. Als je nu ziet dat we ruim winnen van toch een middenmoter moet dat nog beter kunnen en meer punten pakken. Nu hopen dat we de smaak te pakken hebben.”

Na even wat aftasten en twee 20 seconde straffen voor beide ploegen was het Sacha Aknaev die de score openende. Robert Goedendorp, Alex Heskes en de tweede van Sacha Aknaev zorgde voor een schokmoment voor de thuisploeg. In de tweede periode kreeg Scom/De Zeehond het lastig en kwam Sassenheim zelfs even op voorsprong. Maar met slimme time-outs en wisselingen wis Harry Kok zijn ploeg weer aan de goede kant van de score te brengen om die voorsprong vervolgens nooit meer af te staan. Ook had Kok 4 spelers op de bank en op dit niveau waar er conditioneel heel veel wordt gevraagd een must. In de 3e en 4e periode werd het spannend en zelfs bloedstollend maar de punten moesten in de tas mee naar huis. Scom/De Zeehond was te sterk in Sassenheim. De eerste overwinning voor Scom/De Zeehond in de 3e klasse bond is een feit, en zoals de ploeg afgelopen zondag speelde zeker niet de laatste overwinning dit seizoen.

Periode standen: 1e Periode 0-4; 2e Periode 5-7; 3e Periode 7-9 en de 4e Periode 11-16

Doelpuntenmakers Scom/De Zeehond in de wedstrijd tegen Sassenheim: Robert Goedendorp 6X, Sacha Aknaev 4X, Alex Heskes 3X, Ties Jacobs, Jeffrey Meesters, Timo Heskes ieder 1 keer (volgens het wedstrijdformulier,red.).

(Scheidsrechters waren niet altijd duidelijk met het toekennen van de doelpunten. Robert Goedendorp had er eigenlijk 7, Kevin Bergwerf heeft ook gescoord, dat doelpunt komt niet voor op het wedstrijdformulier. Een doelpunt van Robert Goedendorp op naam van Jeffrey Meesters en het doelpunt van Kevin Bergwerf op naam van Sacha Akneav. Maar wie zijn wij om aan de scheidsrechters te twijfelen, red.)