Het vertrouwen wat coach Arthur Vuijk zijn team geeft werd afgelopen zaterdag dubbel en dwars uitbetaald. In een wedstrijd tegen Volley Voorne werd het een vijfsetter die voor de poorten van de hel werd weggesleept door het jonge team van Vovero. Als dit team de ingeslagen weg weet te vervolgen gaat het zeker klasse behoud halen, de doelstelling voor Vovero dit seizoen.

Alles voor het team belang is inmiddels het motto bij de ploeg van Vuijk. Hoe leuk ook, sociaal wisselen is niet aan de orde. Als de veld bezetting het gewenste resultaat behaald laat Vuijk dat team staan en voegt zelfs routenier Moniek Oldenburg, tegenwoordig speelster van Vovero 2, toe aan zijn team voor de momenten wanneer dat nodig is. Moniek zal een aantal wedstrijden meespelen niet als basisspeelster maar inzetbaar als het nodig is om het team over een eventueel doodpunt heen te helpen. Begrijpelijk, het jonge team van Vuijk doe je te kort met spelen tegen degradatie in de kelder van de tweede klasse en zeker zoals ze afgelopen zaterdag speelde een team met toekomst. Zo’n team moet voor de tweede klasse behouden blijven. Wat een progressie maakt dit team door. Anouska Nuij speelde als spelverdeelster een prima wedstrijd en was ook aan de service ijzersterk met een aantal aces. Anouska kan uitgroeien tot een dragende speelster van dit team. Maar ook Anouk van Kooij was opdreef afgelopen zaterdag tegen Voorne. Anouk slaat graag diagonaal maar voerde de opdracht om de smash rechtuit te slaan meer dan goed uit. Maar het was vooral een teamprestatie afgelopen zaterdag. Vuijk had zijn complete team ter beschikking, zag al in de eerste set dat zijn team scherp aan de wedstrijd was begonnen. Was het in die eerste set nog wel dat op de beslissende momenten de finesses ontbrak om Voorne de wil op te leggen, werd dat in de eindfase in de 4e en 5e set meer dan goed gemaakt.     

Coach Arthur Vuijk

“Leuk om te zien”, was Arthur Vuijk meer dan tevreden over de prestatie van zijn team. “Het was zeker niet om de tegenstander zand in de ogen te strooien maar begonnen met basisspeelsters Esmee Buddenberg en Iris Hoogwerf op de bank. Het liep wel maar pakte niet helemaal goed uit (Vovero verloor die eerste set met 16-25, red.). In de tweede set kreeg Kris Tallie een enorme beuk en kreeg last van haar arm en moest ik wisselen. En opeens begint het dan te lopen, heeft niets met de wissel te maken maar we knokte voor elk punt en met die instelling moeten we ook spelen. We moeten voor iedere bal gaan en blijven gaan. Evelien Wildeboer had wat moeite om er in te komen (speelde tegen haar oude vereniging, red.) maar pakte het gaande de wedstrijd goed op. Jammer dat de wissel om op een belangrijk moment voor ons, Evelien te laten serveren niet helemaal goed uitpakte. Complementen toch aan de bankzitters Kris Tallie en Sharon de Jong die op de bank moesten blijven omdat het team goed stond en wisselen niet meer aan de orde was. Het teambelang staat voorop en wie er ook tijdelijk op de bank komt weten en accepteren dat, het wordt een echte eenheid waar de bankzitters meer dan belangrijk zijn. Als ik kijk hoe we speelde en een ervaren ploeg als Voorne het niet alleen moeilijk kunnen maken, maar ook winnen. De laatste time out ben ik er ook buiten gebleven. De boodschap was je bent er nu zo dichtbij los het samen op. Het zat niet tegen vandaag en vooral trots op het team.”

Was de eerste set nog even wennen, trok Vovero de tweede set naar zich toe door goede servicebeurten van Esmee Buddenberg en Anouska Nuij. In een spannende slotfase werd de set terecht in het voordeel van Vovero over de streep getrokken. De derde set was voor Voorne maar in de alles beslissende slotfase was de thuisploeg te sterk en na een geweldige 4e set waar gevochten werd voor elk punt bleef ook in een zinderende vijfde set bleef Vovero aan de goede kant van de score en won meer dan terecht met 3-2 van Volley Voorne.  

Setstanden Vovero D1 – Volley VoorneZuid D2 1e set 16-25; 2e set 25-22; 3e set 22-25; 4e set 25-21 en de 5e set 15-13