Te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken. Daarmee is gelijk duidelijk hoe het gesteld is met het mannenvolleybal in Rozenburg. Mondiaal is volleybal best een grote sport en als het even goed gaat met het nationale team vindt het heel het land het ook leuk. Maar leden levert de sport, op hoog niveau best spectaculair, niet echt op, althans niet in Rozenburg.

Opbouw uit de jeugd is wat er ogenschijnlijk ontbreekt, vooral bij de mannen. Als we de berichtgeving in de media mogen geloven niet alleen een probleem voor Rozenburg, maar ook landelijk gezien is het bij de jongens niet volleybal waar het omdraait. Afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Fusion 4, een ploeg die op de zesde plaats op de ranglijst staat, was het vooral een gebrek aan spelers wat de thuisploeg Vovero opbrak. Coach Marianne Sannes miste twee belangrijke spelers uit haar toch al smalle selectie, Michel Tallie en Ibrahim Dzananovic. Spelen zonder wissels en aangevuld met spelers uit het tweede team moest de strijd worden gestreden tegen de Rotterdammers. Al snel in de wedstrijd bleek dat het gemis van aanvoerder Michel Tallie en buitenaanvaller Dzananovic niet kon worden opgevangen. Het was nu niet direct een wedstrijd waar het publiek voor op het puntje van de stoel ging zitten. Spelverdeler Adrie van der Born probeerde bijna hopeloos en soms ook hulpeloos het blok van de tegenstander te omzeilen en aanvallen op te zetten, maar heel veel rendement leverde dat niet op. Het lukte in die eerste set maar mondjesmaat en ook verder in de wedstrijd werd de strijdlust van Van der Born niet beloond. Met te veel invallers en spelers op plaatsen waar het rendement veel minder was kreeg Vovero geen grip op de tegenstander. Ook in derde set kwam Vovero er niet aan te pas. De beste set was nog de vierde waar de thuisploeg nog enigszins in het spoor van de tegenstander kon blijven, maar wel met een tegenstander die nooit in gevaar kwam altijd op een veilige voorsprong en het potje rustig uitspeelde. Uiteindelijk een kansloze 0-4 in de Rozenburcht.

Setstanden Vovero H1 – Fusion H2 1e set 15-25; 2e set 15-25; 3e set 11-25; 4e set 19-25