Het was eigenlijk op voorhand al een verloren wedstrijd afgelopen zaterdag tussen Sliedrecht Sport D 10 en Vovero D1. Sliedrecht is de koploper en heeft deze competitie nog maar ‘ZES’ setjes afgestaan. Koploper Sliedrecht staat 8 punten los van de nummer 2 Forza Schouwen-Duiveland en heeft ook nog eens 2 wedstrijden minder gespeeld. Het is dan ook niet de vraag of Sliedrecht kampioen wordt maar wanneer.

Sliedrecht heeft een aantrekkingskracht, dames 1 speelt in de eredivisie en van de 11 teams die Sliedrecht bij de dames heeft speelt er maar één team dat lager dan de dames van Vovero. Het moet bijna een soort volleybal virus zijn wat er in Sliedrecht heerst. Voor het dames 1 team van Vovero een bijna onmogelijke taak om na het succes van de wedstrijd tegen Volley Voorne, in Sliedrecht een goed resultaat te boeken. Als je in de 1e set maar 11 punten kan scoren en in de 2e set maar 10 is de wedstrijd al snel gespeeld.

Arthur Vuijk

“Dit is voor ons even een maat te groot, en ik denk ook voor de rest van de verenigingen in onze klasse”, was de coach realistisch over het getoonde spel tegen Sliedrecht. “Ze laten af en toe nog wel eens een setje liggen maar dit Sliedrecht is te goed. Waar teams nog wel eens worstelen tegen de grenzen kunnen zij nog een stapje extra doen. Je weet dat het moeilijk wordt maar heb toch altijd hoop op een klein kansje dat zo’n team een slechte dag heeft of wat laat liggen. Maar goed als je dan de eerste set al een stevig pak slaag krijgt dan weet hoe de vork in de steel zit. Je ziet dan toch in het team iets van we hebben hier inderdaad niets te halen. De dames van Sliedrecht waren gewoon te goed. Ze hebben nog geen wedstrijd verloren. Dan kan je je er erg druk over maken maar dat hebben we maar niet gedaan. Hoe gek het misschien klinkt voor een sportman, dit hebben we geaccepteerd.”

Er komen nu twee belangrijke wedstrijden aan. Eerst Intermezzo in de Rozenburcht, een ploeg waar in Middelharnis met 4-0 van werd verloren. Maar de ploeg van Arthur Vuijk en Helen Tallie is zeker sterker geworden sinds die wedstrijd, dus zeker kansen op punten. En dan de wedstrijd tegen hekkensluiter Spivo in Spijkenisse waar een wat grotere afstand kan worden genomen van de Rode Lantaarn. Donderdag 1 februari speelt Spivo tegen Erasmus en weet de ploeg van Vuijk alvast die uitslag. Of daar voordeel uit te halen valt op de stand op de ranglijst?

Setstanden Sliedrecht Sport - Vovero D1 1e set 25-11; 2e set 25-10; 3e set 25-18; 4e set 25-17