Vovero verloor afgelopen zaterdag in de eigen sporthal De Rozenburcht van Intermezzo met 0-4. In een wedstrijd waar de ploeg van Arthur Vuijk en Helen Tallie er in de eerste twee sets niet aan te pas kwamen, was er nog wat tegenstand in de derde en vierde set, maar punten leverde dat niet op.

Na de wedstrijd tegen Volley Voorne een paar weken terug leek dames 1 strijdbaar om zich nog uit de gevarenzone te spelen. Van de koploper Sliedrecht verliezen is dan geen schande en met lege handen terug komen heeft alles te maken met de heerschappij van die ploeg uit Sliedrecht. Maar afgelopen zaterdag hadden er toch punten gesprokkeld moeten worden. Het lijkt nu een bijna onmogelijke opgaaf, met nog 6 wedstrijden te spelen, om uit die gevarenzone te komen. Een PD plaats lijkt het hoogst haalbare. En dan moet Vovero, Spivo onder zich weten te houden. Bij Vovero op de bank Moniek Oldenburg oud speelster van het eerste team van Vovero, haar invalbeurt bleef beperkt tot 2 minuutjes. “Ik was gevraagd om erbij te komen voor extra support en als het echt nodig zou worden voor een invalbeurt. Ik wist van te voren dat ik niet veel zou spelen. Het blijf vooral bij morele support, ik wil niet meer voor dames 1 spelen. Ik heb het naar mijn zin bij dames 2 waar we een mooie mix hebben tussen wat ervaren speelsters en jonge meiden. Nee, dames 1 alleen als het echt nodig is en dan meer als steun en niet zozeer als speelster. Ik heb wel aan het begin van het seizoen gezegd mocht het echt nodig zijn ben ik wel beschikbaar maar niet meer als vaste speelster. Ik werd er ook in gebracht als diagonaalspeelster voor de blokkering aan de buitenkant. In het verleden zeker één van mijn sterkere punten. Als ik langer had gespeeld had dat misschien iets uitgemaakt, maar niet erg veel. En die meiden moeten het ook zelf doen, en ze pakken het wel op. Een puntje was welkom geweest en dat had er ook wel ingezeten. Het was zonde we hadden echt een puntje verdiend.” Voorlopig zal Moniek er tegen Spivo en tegen RVC/Libanon nog weer bij zijn. “We moeten echt loskomen van de nummer 11 op de ranglijst en misschien kan ik nog wat bijdragen. En of het bij nog meer wedstrijden iets brengt zal moeten blijken. Als het nodig is ben ik beschikbaar. Ik hoef niet speciaal te spelen om wat met mijn ervaring te doen. Laten we eerlijk zijn die meiden die nu spelen hadden mijn dochters kunnen zijn. Uiteindelijk moeten ze het zelf doen”, vertelde Moniek direct na de wedstrijd. Of het tij nog te keren is? In ieder geval waren de eerste twee sets ver onder de maat tegen Intermezzo. In de tweede set moest Floor Tallie er ook nog eens vanaf met een enkelblessure en of Floor op tijd fit is voor de wedstrijd tegen Spivo zal nog moeten blijken. Coach was een teleurgesteld man. Hoe heeft hij de wedstrijd beleefd?

Arthur Vuijk

“Ik baal wel van dit verlies. Je zou eigenlijk willen dat zo’n wedstrijd in de derde set begint. In de eerste twee sets geef je het totaal en hopeloos weg. En dan opeens gaan we wel volleyballen. Wat dat is? We hadden denk ik toch wel een puntje verdiend. Twee had leuk geweest maar dat was misschien toch niet verdiend geweest. Moniek heb ik nog even in de vierde set gebruikt. Wilde even de rust brengen en hopen dat ze een puntje in de blokkering mee kon pakken. Jammer dat het net niet lukte. Dat we Floor al in de tweede set moesten missen met een enkelblessure was natuurlijk zuur. Toch één van de drijvende krachten, en dat heeft ook wel z’n weerslag op het team.

Of ze weer op tijd fit is voor de wedstrijd tegen Spivo zullen we zien. Na alle tegenslagen en het vertoonde spel toch nog knap hoe we de vierde set spelen. In de eerste twee sets was Moniek inbrengen was geen optie. We stonde in beide sets gelijk al een straatlengte achter. Dat is niet even over een doodpunt heen helpen. En met een speelster zo van de bank in de vierde set is ook een lastig verhaal. Maar voor het zelfde geld pakt ze twee blokkeringen en ben je klaar. Maar goed we hebben daar duidelijke afspraken over gemaakt. Nu is het twee weken trainen en vooral op de passing. Dat moet beter zeker als we onder druk staan. Ja, als je reëel ben is de tiende plaats het hoogst haalbare. Daar zullen we nu voor moeten gaan. En dan kijken hoe het in de PD wedstrijden gaat. Voorkomen van de directe degradatie is nu de doelstelling. Daar is de wedstrijd over twee weken tegen Spivo erg belangrijk.”

Setstanden Vovero D1 – Intermezzo D1 1e set 7-25; 2e set 14-25; 3e set 19-25; 4e set 24-26