De dans om de wedstrijden voor promotie/degradatie nog te ontlopen lijkt klein voor de volleybalsters uit Rozenburg, maar afgelopen zaterdag was er winst tegen rode lantaarndrager Spivo en lijkt het gaatje om directe degradatie te ontlopen groot genoeg.

Won de thuisploeg in sporthal Den Oert in Spijkenisse nog de eerste set, gaven de meiden van Arthur Vuijk de volgende set niet meer uit handen. Het was niet altijd makkelijk en moest het team van Arthur Vuijk en Helen Tallie soms diep gaan voor de overwinning, in de derde set zelfs met 27-29, maar de wil om te winnen overheerste afgelopen zaterdag. Toch een beetje nerveus begin van de wedstrijd leidde tot verlies van de eerste set. Coach Arthur Vuijk over die wedstrijd.

Arthur Vuijk

“Het was afgelopen zaterdag niet onze beste wedstrijd. Toch wat nerveusiteit in de ploeg. Je merkt dan toch dat er iets op het spel stond. Voor de tegenstander was dat niet anders. Ik zag het wedstrijdformulier voor de wedstrijd en daar stonden toch veel speelsters op. Stonden bijna met een dubbel team. De boodschap was, laat je niet overrompelen door het aantal dames wat er aan de andere kant staat. In hoeverre dat nu meespeelt weet ik niet, maar Spivo heeft er wel gebruik van gemaakt. De eerste set ging eigenlijk te gemakkelijk (Vovero won met 16-25, red.) en dan moet je oppassen dat er iets gaat leven van een makkie, appeltje eitje. Er even overheen wandelen was niet aan de orde en in de tweede set moesten we toch weer even bij de les komen en we verloren die set ook. De derde set hebben we achtergestaan. Die set moesten we echt voor de poorten van hel weghalen. Spivo heeft zelfs meerdere setpoints gehad maar uiteindelijk konden we die pot toch over de streep trekken. Halverwege de derde set hebben we Moniek (Oldenburg, red.) gebracht. In de vierde set ging het ook nog wel gelijk op maar hadden we twee goede service reeksen, van Moniek Oldenburg en Anouska Nuij, nodig om weer aan de goede kant van de streep te komen. Daarna was het verzet van Spivo ook gebroken. Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar de winst vergoed dan veel, zo gaat dat ook in de sport. Alhoewel lekker spelen bij de meiden ook meetelt. Natuurlijk waren ze blij met de overwinning en staat handhaving hoog in het vaandel.”

Er is inmiddels voor Vovero een gaatje naar de plaats voor directe degradatie van 6 punten. Met nog vijf wedstrijden te spelen zal Vovero dat gaatje moeten verdedigen. Een plaats buiten een PD plaats is bijna onmogelijk. Het verschil is naar die plaats 12 punten. Gezien de zwaarte van het programma een bijna onmogelijke opdracht. Vovero zal zich op moeten maken voor PD wedstrijden. Alhoewel het aan het einde van een competitie altijd kan verkeren. Als het kampioenfeest heeft plaats gevonden en de ranglijst staat is het altijd weer afwachten hoe ploegen zich nog kunnen motiveren voor potjes waar niets meer op het spel staat. Voor Vovero staat er genoeg op het spel. Te beginnen met de wedstrijd tegen Apollo uit Numansdorp, de nummer 2 op de ranglijst. Voor Spivo een wedstrijd tegen DVO een ploeg die net boven Vovero staat. Winst van de Spijkenisse dames zou Vovero niet slecht uitkomen.

Setstanden Spivo D3 - Vovero D1 1e set 16-25; 2e set 25-22; 3e set 27-29; 4e set 21-25

Foto’s: Arthur Vuijk en Esmee Buddenberg die in Spijkenisse goed op dreef was.