Vovero dames 1 is een team in opbouw en betaald het team van Arthur Vuijk en Helen Tallie de tol van een ploeg die moet en niet de kansen krijgt om te wennen aan het niveau van de tweede klasse. De pijlen zijn gericht op spelen in de nacompetitie om zo directe degradatie te voorkomen.

Vovero staat op plaats 10 de PD plaats oftewel spelen in de nacompetitie. Verder omhoog kijken naar plaats 9 is nog niet aan de orde. Het gaatje naar de nummer 9, op dit moment DVO D3, is opgelopen tot 12 punten en dat is met nog 4 wedstrijden te spelen onoverbrugbaar. Het andere gevaar is direct degraderen en ook is zeker niet ondenkbaar. Spivo staat op de laatste plaats, plaats 11. De Spijkenisse dames hebben een achterstand van 6 punten maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Het is koffiedik kijken en ook het programma van de Spivo dames 3 is niet makkelijk. Maar voor ploegen onder de rode streep zijn er geen makkelijke wedstrijden. Het team van Vuijk/Tallie zal vooral zelf punten moeten pakken en niet te veel naar ploeg rondom Vovero kijken. Afgelopen zaterdag speelde Vovero tegen Apollo D1 uit Numansdorp, de nummer 2 op de ranglijst. De Rozenburgse volleybalsters verloren met 0-4 in de eigen sporthal De Rozenburcht. Waarvan de 2e set met 6-25 en dat is een setstand die niet zoveel voorkomt. Is er een verklaring en waarom in de 4e set wel gelijkwaardig aan de bezoekers. We praten met coach Arthur Vuijk over de wedstrijd tegen Apollo.

Arthur Vuijk

“We waren toch nog dicht bij een puntje tegen de nummer 2”, begint de coach zijn verhaal. “De laatste was er toch één voor het puntje van je stoel. Als je de score van de tweede set ziet misschien niet helemaal te verwachten maar kreeg niet de indruk dat Apollo een puntje cadeau wilde doen. We stonden zelfs een keertje op setpoint. We komen in zo’n wedstrijd laat opgang. We hebben ook daarover gesproken met de meiden, kijken of we daar wat verbetering in kunnen brengen. Ze moeten zich wat eerder in de wedstrijd spelen zeker als we nog wat puntjes willen sprokkelen. Nu begon het pas bij de derde set. Apollo bleef met de sterkste opstelling staan en wij begonnen beter te spelen. Het leek wel of we opeens de schroom van ons af konden spelen. Dat punt moet vroeger in de wedstrijd zitten. In de eerste set begonnen we toch wel met een vrij grote achterstand. Dacht 1-10 en dacht ik gaat het zo’n avond worden. We kwamen in die set wel beter aan volleyballen toe maar zo’n achterstand loop je niet zomaar in. Uiteindelijk werd het nog 17-25. Met het tweede deel van de eerste set denk je dat gaat goed en laat je het team staan. En dan krijg je opeens een enorme oorwassing. Onverklaarbaar, aan het einde van die set zijn we wel gaan doorwisselen. Niets lukte bij ons en bij Apollo lukte alles.” In het team van Vovero ontbrak alleen Floor Tallie, doe nog last heeft van een enkelblessure. Het doel is om Floor Tallie weer fit te krijgen voor de eventuele PD wedstrijden. Vovero had geen gebruik gemaakt om het team op sterkte te houden door routenier Moniek Oldenburg te laten spelen. “Blijft toch jammer dat we die 4e set niet konden pakken. Apollo kwam precies in een formatie te staan waar een speelster, dacht nationale jeugdselectie, links voor kwam te staan en alle ballen gingen via die kan en wij hadden moeite om die speelster te verdedigen. Er was toch wel teleurstelling omdat we zo dichtbij een punt waren. Maar vooraf had ik niet op veel punten gerekend tegen de nummer 2 op de ranglijst. Maar goed nooit opgeven en in volleybal kan het raar lopen. Deze kunnen we denk ik snel vergeten, wat overheerste was het gevoel dat we zoals in die 4e set toch lekker kunnen ballen.”

Setstanden Vovero D1 – Apollo D1 1e set 17-25; 2e set 6-25; 3e set 19-25; 4e set 24-26