Het is zeker nog geen verloren strijd voor het dames 1 team van Volley Zuid. Maar met nog zes wedstrijden te spelen wordt het toch lastig voor Volley Zuid, met in de gelederen de Rozenburgse speelsters Milon van Seventer en Nienke Pranger, om te blijven spelen in de 3e divisie. Volley Zuid staat op plaats 11, een degradatieplaats.

Voor klasse behoudt moet de ploeg nog klimmen naar plaats 9, het gaatje naar die plaats is 10 punten. Of dat tot de mogelijkheden behoort? In januari heeft coach Paul Mulder het stokje overgedragen aan Ali Arslan. Onder Paul Mulder bereikte Volley Zuid de 3e divisie, maar na dat succes heeft de ploeg uit Rotterdam toch in januari besloten om niet verder te gaan met Mulder. Voor Arslan is er maar één taak zijn team in de 3e divisie houden.

Milon van Seventer is al jaren een dragende speelster bij Zuid en dit seizoen ook de aanvoerster. “We hebben zeker een team om in de 3e divisie te spelen”, vertelde de aanvoerster. “Iedereen heeft daar de kwaliteiten voor. We zijn nu heel erg bezig om alle kwaliteiten goed te benutten en het beste er uit te halen. Onder andere door een nieuwe trainer aan te stellen. Er moest iets veranderen, weer even over een andere boeg. Onze nieuwe trainer, Ali Arslan, brengt weer nieuwe energie en enthousiasme met zich mee waardoor we in de wedstrijden weer beter als een team zijn gaan functioneren. In het begin hebben we even aan elkaar moeten wennen maar dit heeft wel ook tot de eerste overwinningen geleid! We moeten nu proberen zo veel mogelijk punten te halen. Wat we eigenlijk wel heel het seizoen hebben gedaan. We hebben echt heel veel wedstrijden 3-2 gespeeld. Normaal gesproken sta je wel in de middenmoot als je elke wedstrijd 2 punten pakt, maar dit seizoen is het anders en is het helaas niet genoeg. De onderste twee teams die degraderen, de nummer 10 die speelt p/d wedstrijden. Geen idee of het haalbaar is. Misschien moeten we er nu maar vanuit gaan dat we degraderen en gewoon alle wedstrijden vrij uit spelen. Over het algemeen levert dat wel de meeste punten op. Afgelopen zaterdag waren we best krampachtig aan het spelen en dan zie je dat iedereen voorzichtiger gaat spelen en dat is juist iets wat we niet moeten doen. Want wanneer we er lekker in zitten, spelen we echt goed en kunnen we veel punten pakken. We moeten nog wel tegen teams die bij ons in de buurt zijn, dus het zal tot het einde spannend blijven.”

Nog zes finales te gaan voor de Rozenburgse volleybalsters van Volley Zuid.

17-03-2018

16:00

ODI DS 1

Volley Zuid DS 1

De Klep, OOST WEST EN MIDDELBEERS

24-03-2018

18:30

Volley Zuid DS 1

Spie/De Burgst Breda DS 1

Mercatus College, ROTTERDAM

31-03-2018

18:30

Volley Zuid DS 1

ODI DS 1

Mercatus College, ROTTERDAM

07-04-2018

13:45

Voltena DS 2

Volley Zuid DS 1

De Crosser, WERKENDAM

14-04-2018

18:30

Volley Zuid DS 1

Nuvoc DS 1

Mercatus College, ROTTERDAM

21-04-2018

15:30

Bok DS 1

Volley Zuid DS 1

't Groene Woud, KAPELLE