De assistent-coach van de Vovero dames was voorzichtig in haar uitlatingen. Ze had haar ploeg zien strijden tegen het degradatiespook en dat deed haar team meer dan verdienstelijk maar het leverde uiteindelijk maar één puntje op en of dat genoeg is om de kloof met de op een degradatie plaats staande Spivo uit Spijkenisse te behouden zal moeten blijken.

Strijd kan de dames van Vovero niet worden ontzegd, maar het leverde uiteindelijk één puntje op afgelopen zaterdag in Rotterdam waar de wedstrijd tegen RBC/Libanon werd gespeeld. Bij Vovero ontbraken Floor Tallie, nog steeds geblesseerd aan haar enkel, weliswaar uit het gips, maar of Floor Tallie op tijd fit is voor de eventuele PD wedstrijden is nog lang niet zeker. Ook spelverdeelster Anouska Nuij ontbrak in de wedstrijd in Rotterdam. Voor Iris Hoogwerf een moeilijke taak om als spelverdeelster te spelen en natuurlijk een gemis op de plaats waar ze anders zo waardevol is voor haar team. Moniek Oldenburg was mee afgereisd naar Rotterdam om eventueel met haar ervaring het eerste dames team te kunnen steunen.  

Helen Tallie

“Ja, eigenlijk ging het niet eens zo slecht, alhoewel we wel een puntje meer hadden moeten pakken”, begint de assistent-coach voorzichtig aan haar analyse van de uitwedstrijd tegen RBC/Libanon. “De eerste set ging het best wel redelijk. We waren er dichtbij. Als we die set kunnen winnen wordt het een andere wedstrijd. Maar vraag me niet waarom het mis gaat in de slotfase. In de tweede set liep het wat minder (25-19) en in de derde set (25-11) waren we het even kwijt. Maar knap dat we het in de vierde set toch weer kunnen oppakken. Op een gegeven moment begonnen ze Kris (Tallie, red) veel op haar verkeerde kant op te zoeken en hebben we haar in de vierde set naar de kant gehaald. Moniek Oldenburg was mee voor haar ervaring. We hadden ook pech dat onze spelverdeelster Anouska Nuij niet mee hadden. Dan moet zo’n team toch een beetje aanpassen en ze hebben het zeker goed gedaan en met volle inzet, maar als we volledig waren geweest had er toch meer ingezeten. In de derde set konden we onze setupper Iris Hoogwerf niet goed bereiken met de pass en dan gaat het mis. Voor Iris toch al lastig om op die positie te spelen en als je dan niet goed wordt aangespeeld wordt het lastig. Dan lijkt het misschien dat RVC/Libanon die laatste set weggeeft maar niets is minderwaar. Ze wilde gaan voor de 5 punten maar konden moeilijk bij ons blijven. Er stond ook opeens weer een team echtwel Vovero. Met nog 3 wedstrijden te gaan denk ik dat de PD plaats wel zeker is. Spivo heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld, maar gaan nu ook niet zomaar alles winnen, alhoewel in volleybal is alles mogelijk.”

 

datum

tijd

thuis

 

uit

24-03-2018

20:00

Vovero D1

-

Forza Schouwen-Duivenland D2

05-05-2018

21:00

Erasmus Volley D3

-

Vovero D1

13-05-2018

20:00

Volley Zuid

-

Vovero D1

Het worden nog lastige weken voor Vovero. Assistent-coach Helen Tallie ziet mogelijkheden om via de PD wedstrijden klasse behoudt te bewerkstelligen. “Het is meer dan vervelend als je de ploeg zo hun best ziet doen en de punten uitblijven, maar via de PD wedstrijden moet dat toch gaan lukken. Daar gaan we voor”, wil Helen Tallie nog wel even kwijt.

Setstanden RVC/Libanon D5 - Vovero D1 1e set 25-23; 2e set 25-19; 3e set 25-11; 4e set 23-25