Het team van Arthur Vuijk en Helen Tallie verdiend het absoluut om in de tweede klasse te blijven spelen. De ontwikkeling van dames 1 van Vovero is duidelijk zichtbaar. De beloning voor het harde werken moet aan het einde van het seizoen dan ook zijn klasse behoud. Zeker als de wisselvalligheid nog uit het team verdwijnt is dit team in opbouw een team dat uit kan groeien naar een ploeg die zelfs mee kan gaan spelen voor de prijzen.

De toekomst voor Vovero bij de dames ziet er niet zo somber uit. Prachtige sets worden afgewisseld met sets waar de ploeg er opeens niet meer in het ritme kan komen en punten soms onnodig worden weggeven. Afgelopen zaterdag ook zo’n wedstrijd waar de eerste set verdiend werd gewonnen van Forza Schouwen-Duivenland met 25-16 en de tweede (14-25) en derde set (8-25) helemaal onder sneeuwden. Bijna onverklaarbaar. In de vierde set pakt het team van Vuijk/Tallie het dan weer op en leek het tegen de nummer 3 op de ranglijst uit te draaien op een vijf setter. Zover kwam net niet, omdat in de slotfase de Vovero wat pech had en wat kleine foutjes meedogenloos werden afgestraft door de ploeg uit Zeeland. Bij Vovero ontbreekt nog steeds Floor Tallie. “Ja, mijn enkel is nog steeds dik en gevoelig. Die drie weken gips hebben niet het beoogde resultaat gehad”, was het Rozenburgse talent ook na de wedstrijd nog niet optimistisch over de terugkeer in het team. “Als het aan mij ligt ga ik spelen maar dat is waarschijnlijk niet verstandig. Deze week terug naar de arts en kijken wat er nog mogelijk is. Hopelijk moet ik er in de PD wedstrijden weer bij kunnen zijn. Heb natuurlijk ook al een poosje niet getraind, maar aankomende week spelen we niet dat is dan weer een weekje winst.” Coach Vuijk was wel tevreden over zijn team maar had toch ook wat kritische kanttekeningen.

Arthur Vuijk

“Had meer ingezeten, dat zeker. Van te voren verwacht je niet dat je kansen krijgt tegen de nummer 3 van de ranglijst. Eigenlijk was ik niet zo geïnteresseerd in de punten, maar meer hoe ze zouden spelen. Vooral kijken wat we op de trainingen doen ook terug komt in de wedstrijd. Op sommige aspecten is dat wel gebeurt maar eigenlijk niet zoveel als ik had gehoopt. Je ziet in de eerste set kregen we de kansen en dat komt er iets in de ploeg van hier is wat te halen. We willen meer compacter gaan spelen en meer aanvallend, meer naar de bal toe en niet altijd wachten tot de bal komt. Na die eerste set komt er wel wat in de ploeg van wat gebeurt hier. Moet wel zeggen dat Forza wel ging wisselen en hun sterkste aanvalster in brachten. Die kon de wedstrijd wel domineren en kregen we het moeilijk. Daarna ben ik ook gaan wisselen om iedereen te laten spelen. En dan opeens loopt het wel en doe je in de vierde set mee tot 19-19 en dan stopt het. Had misschien een vijfsetter kunnen worden. Ik hoop dat we er toch in kunnen blijven. Lager spelen is punt één een ander en minder niveau en punt twee het gevaar dat je dan op dat niveau meegaat met zo’n jonge groep. Nee, tweede klasse daar moeten we voor gaan, zeker ook met de jeugd die er nog aankomt. Er zit potentie en groei in dit team. Speelster zelf beleven dat niet altijd zo, maar de vooruitgang is zeker zichtbaar. Er zit meer snelheid in, soms onder druk maken we nog verkeerde keuzes maar dat moet verder groeien. Ben zeker wel tevreden maar zou toch nog meer van wat we op de training doen terug willen zien in de wedstrijden.”

Setstanden Vovero D1 – Forza Schouwen-Duivenland 1e set 25-16; 2e set 14-25; 3e set 8-25; 4e set 20-25