In theorie is alles nog mogelijk om de rode lantaarn uiteindelijk toch nog af te geven en ook volgend seizoen weer in de derde klasse bond te spelen. Maar theorie en praktijk liggen nog al eens ver uit elkaar en het lijkt er voorzichtig op dat, dat ook voor Scom/De Zeehond het geval is in de slotfase van de competitie. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg van Harry Kok met 9-5 van WZC.

Twee keer zal de ploeg van Harry Kok nog moeten winnen, mogelijk maar zeker geen eenvoudige opgaaf. Maar dat is niet genoeg voor klasse behoudt. De concurrentie, Sassenheim en OZV zullen punten moeten verspelen. Zaterdag komt Sassenheim naar de Rozenburcht en heeft Scom/De Zeehond zelf nog iets in de hand. De laatste wedstrijd van de competitie is in Rotterdam tegen Z&PC Rotterdam en daar liggen de punten zeker niet voor het oprapen. Sassenheim is nog niet veilig en speelt naast de wedstrijd van zaterdag tegen Scom/De Zeehond ook nog tegen Wave en die ploeg is in theorie ook nog niet veilig. Maar wil Scom/De Zeehond de degradatiedans nog ontspringen moet het anders dan afgelopen zaterdag tegen WZC in Zoetermeer. Voor dat de ploeg van Harry Kok aan waterpolo toe kwam stond er al 5-0 op het scorebord en leek een debacle aanstaande. Scom/De Zeehond vocht zich nog wel terug in de wedstrijd maar in de vierde periode ging het toch weer mis. We praten met Robert Goedendorp over de wedstrijd van afgelopen zaterdag en of er nog kansen zijn voor de Hoogvliet/Rozenburg combinatie.

Robert Goedendorp

“De fouten werden in de eerste perioden wel meedogenloos afgestraft. Vooral toen we net aan het potje begonnen waren”, begint Robert Goedendorp zijn verhaal. “Om nu te zeggen dat we er niet aan te pas kwamen, dat ook weer niet. We hadden toch wel kansen. Maar elk fouten werd snoeihard afgestraft. Gelukkig konden we toch nog wel redelijk terugkomen in de wedstrijd, na -5-0 kwamen we toch nog terug tot 5-4 en denk je we kunnen het nog en punten liggen om de hoek. Dan lopen zij weer een beetje uit en moeten we alles of niets gaan spelen. We moesten voor de winst gaan behoudend spelen was geen optie. Ik weet niet wat er is in de ploeg ook in ’s Gravenzande had ik dat gevoel ook al een beetje. Mat, er niet echt in geloven. We spelen niet als een ploeg die voor zijn laatste kans vecht. Maar misschien leeft het alleen bij mij zo en niet bij de rest van de ploeg. En toch kan ik niet zeggen dat we ons al neergelegd hebben bij de degradatie, dat zeker niet. Dat dit niveau te hoog is voor de ploeg geloof ik ook niet. Maar goed we staan wel op de laatste plaats. Dus zeggen de cijfers toch iets anders dan het gevoel. Het was vaak in de slotfase dit seizoen net niet, een potje net niet over de streep kunnen trekken. Ergens komen we toch te kort, zeker als je naar de cijfers kijkt.”

Wat zijn nog de mogelijkheden

“Natuurlijk wordt het heel lastig nu. Zaterdag moeten we winnen en de week erop wacht Rotterdam. We hadden dan graag veilig gestaan. In en tegen Rotterdam wordt het meer dan lastig. Vooral veertien dagen geleden tegen Westland in ’s Gravenzande hebben we het laten liggen. Die punten gaan we missen. Een paar jaar zijn we nu samen met Scom en die waren al vaker net niet in deze klasse gekomen. Dan is het wel jammer als je er dan na één jaar weer uitvliegt. Maar goed zover is het nog niet maar dat het meer dan lastig wordt staat vast.” Als meer dan lastig een vertaling is van dat er een klein wondertje nodig om Scom/De Zeehond nog in de 3e klasse bond te houden, kunnen we de gevoelens van de topscoorder van de Hoogvliet/Rozenburg startgemeenschap begrijpen. Het verlies met 9-5 in Zoetermeer bij WZC kwam afgelopen zaterdag hard aan.

Periode standen: 1e Periode 3-0 2e Periode 5-3; 3e Periode 6-4 en de 4e Periode 9-5.

Doelpuntenmakers Scom/De Zeehond in de wedstrijd tegen Westland: Alex Heskes 2X, Sacha Aknaev, Jim Kok en Robert Goedendorp ieder 1X.

Foto's: Archief Harry Kok, Robert Goedendorp en Alex Heskes