Het is over en voorbij. Het verblijf in de 3e klasse Bond duurde maar één jaar. Voor de waterpoloërs van Scom/De Zeehond was het doek de vorige week in de thuiswedstrijd tegen Sassenheim al gevallen en kon Scom/De Zeehond in en tegen Rotterdam vrijuit ballen. Een overwinning leverde dat niet op, maar er was toch nog een prijsje voor de ploeg van Harry Kok. Rozenburger Robert Goedendorp werd 3e op de topscorerslijst met 51 treffers en dat is voor een ploeg die degradeert een bijzondere prestatie.

“De feiten liegen er niet om”, begon Robert Goedendorp zijn verhaal. “Als je kijkt hoe we aan dit seizoen zijn begonnen, vaak net niet. Maar we draaide toch wel aardig mee. Tegenstanders waren best ook wel verbaast dat wij dit spelletje konden spelen. We hebben onze huid toch redelijk duur verkocht. We dachten in de tweede helft van de competitie wel wat meer punten te kunnen pakken maar dat bleef uit, in ieder geval was het niet genoeg om nog een jaartje in de bond te kunnen spelen. In de tweede competitiehelft waren de ploegen toch gewaarschuwd en gingen anders te water. Voor de meeste van ons was het even wennen, er wordt in de bond anders gespeeld. Nu stonden we lang op de laatste plaats en was in principe alles wat boven je staat beter. Dat is volgend seizoen wel weer wat anders. Zoals we nu spelen moeten we zeker weer in de top drie kunnen gaan spelen. Als je dan daar tegen de onderste moet gaan spelen is dat een heel andere wedstrijd. Nu was het bijna elke week een finale voor ons, dat is toch anders poloën. Het moest een leerjaar worden maar niet met de bedoeling om er gelijk weer uit te vliegen. We hebben dan ook ons strijdplan na een paar wedstrijden aangepast. Maar uiteindelijk het niet kunnen redden. Afgelopen zaterdag een wedstrijd waar niets meer op het spel stond en ik denk dat we ook zo het water in gingen. Wel geprobeerd om er een goed resultaat uit te halen. Gaande de wedstrijd werd wel duidelijk dat een punt of punten er niet in zaten. Uiteindelijk verloren we met 11-6. Voor mezelf had ik wel door dat de teller op 49 doelpunten stond, dus wilde ik er wel graag 50 van maken.”

Robert Goedendorp eindigde met 51 treffers en op plaats 3 op die ranglijst. Voor een speler in een ploeg die degradeert een geweldige prestatie. “Tegenwoordig kan je dat wat beter bijhouden”, vertelde de bescheiden Rozenburger over zijn prestatie. “Er zijn wel seizoenen geweest dat ik er meer heb gemaakt, ik denk dat ergens in de zeventig mijn record ligt. Maar allemaal niet belangrijk het gaat om een teamprestatie, maar als ik eerlijk ben wel leuk om bij de top drie te zitten.” Er zijn meer leuke statistieken zo is Maik Kok, ondanks de degradatie, niet de meest gepasseerde doelman. Maik Kok moest 202 keer de trieste gang naar het net maken, maar de doelmannen van OZV (205), Sassenheim (211) en WZK zelfs 252 doelpunten incasseren.

plaats

naam

vereniging

doelp.

1

L.C. Segers

Z&PC Rotterdam

78

2

Onno Kuller

De Kempvis

72

3

Robert Goedendorp

Scom/De Zeehond

51

4

Rens Geurds

Sassenheim

44

5

Pert Verschoor

De Kempvis

41

5

Erwin van Kooten

Z&PC Rotterdam

41

Een leerseizoen voor Scom/De Zeehond, waar de doelstelling handhaven niet werd gehaald. Maar ook een seizoen waar de ploeg van coach Harry Kok aan dat niveau heeft mogen proeven. En nu maar hopen dat het naar meer smaakt zodat Scom/De Zeehond weer snel terug is op het niveau van de derde klasse bond, een niveau waar de oude Zeehondjes wat langer speelde. Kok en zijn mannen hebben aangetoond heel vaak in wedstrijden mee te kunnen. Afgelopen zaterdag werd er gestreden door 4 ploegen om degradatie te voorkomen, daar had Scom/De Zeehond makkelijk bij kunnen zitten. En zich ook nog kunnen handhaven, alhoewel dat niet afgelopen zaterdag had moeten gebeuren maar in de wedstrijden in ’s Gravenzande (uit) en de laatste thuiswedstrijd tegen Sassenheim. Uiteindelijk feest in Spijkenisse waar De Kempvis kampioen werd en een deurtje verder in Hoogvliet en Rozenburg de degradatie een feit was. En met ‘De feiten liegen er niet om’ begon Robert Goedendorp zijn verhaal.

Periode standen: 1e Periode 2-1 2e Periode 6-3; 3e Periode 8-4 en de 4e Periode 11-6.

Doelpuntenmakers Scom/De Zeehond in de wedstrijd tegen Z&PC Rotterdam: Robert Goedendorp 2X, Thijs Schouten 2X, Sacha Aknaev en Alex Heskes ieder 1X.

 

teamnaam

Wed.

winst

gelijk

verlies

Punt.

1

De Kempvis H1

21

18

1

2

55

2

NieMo-Van Vliet (SG) H1

21

16

2

3

50

3

Z&PC De Gouwe H1

22

16

1

5

49

4

d'ELFT H1

22

13

0

9

39

5

Z&PC Rotterdam H1

22

12

1

9

37

6

WZC (SG) H1

22

10

2

10

32

7

OZV H1

22

7

1

14

22

8

WZK Zwemmen H1

22

7

1

14

22

9

Sassenheim H1

22

5

6

11

21

10

Wave H1

22

6

2

14

20

11

Zwemvereniging Westland H1

22

6

2

14

20

12

SCOM/De Zeehond’73 (SG) H1

22

4

3

15

15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De wedstrijd tussen De Kempvis en Niemo van Vliet is gestaakt., omdat de uitslag verder niet van belang is voor de stand op de ranglijst zal deze wedstrijd naar alle waarschijnlijkheid niet uit- of overgespeeld worden. De wedstrijd werd bij een stand van 5-8 in het voordeel van De Kempvis in de derde periode gestaakt wegens wanordelijkheden.