Afgelopen zaterdag heeft Volley Zuid, met de Rozenburgse volleybalsters Nienke Pranger en Milon van Seventer in de gelederen, spelen in de 3e divisie veilig gesteld. Het hele seizoen, het eerste jaar in de 3e divisie, moest Volley Zuid dames 1 vechten tegen directe degradatie. Pas in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie werd een degradatieplek verlaten en werd spelen voor promotie/degradatie mogelijk.

In twee wedstrijden, driesetters, moest worden afgerekend met HLB Van Daal D2, een ploeg die tweede werd in de promotieklasse B, en Volley2B d2 uit Bergschenhoek die op plaats twee eindigde in de promotieklasse A. Op voorhand zeker geen makkelijke opgaaf voor Volley Zuid. Het minitoernooi werd gespeeld in Middelbeers/Brabant. Een lange reis voor Volley Zuid. Rozenburgse Milon van Seventer is de aanvoerster van het team en ‘the day after the day before’ spraken wij met Milon.

“Onze trainer was op vakantie (al gepland voor hij de taken over nam red.), maar had er alle vertrouwen in en ons al donderdag twee flessen champagne meegegeven”, vertelde Milon. “Het eerste jaar in de 3e divisie was best leerzaam. Wanneer de twijfelaars en de coach blijven, kunnen we het zeker goed gaan doen in de derde divisie. Voor de zekerheid hadden we Floor te Lintel Hekkert en Rosanne Wellink uit dames 2 mee genomen, mochten er speelsters uitvallen.” Volley Zuid speelde beide wedstrijden hoofdzakelijk met, Nanet van Nielen, Denise de Looze, Nienke Korenstra, Suzanne Korenstra, Renate Hulst, Nienke Pranger, Milon van Seventer. Elise van de Vreugde is regelmatig ingebracht om de verdediging en pass te versterken. Ook had Volley Zuid Marjon van der Maat nog op de bank.

Nerveus of gelijk vol vertrouwen

“In het begin voelde je wel wat spanning ja, dat staat dan ook gewoon op zo'n wedstrijd en iedereen wil graag winnen en leuke wedstrijden spelen. In de eerste set kwamen we ook al snel een aantal punten achter, waardoor het eigenlijk gelijk al spannend werd. We wisten steeds dichter bij te komen en uiteindelijk gaat het heel de set gelijk op maar konden we de wedstrijd aan het einde in ons voordeel beslissen. Ook in de tweede set kwamen we wachter maar wisten we het weer om te buigen. We gingen er steeds meer in geloven, waren enthousiast en bleven goed als team spelen. Ook als we een paar punten tegen kregen, bleven we er voor gaan wat uiteindelijk zorgde voor een 2-0 overwinning! We speelden de twee wedstrijden niet achter elkaar, hadden dus een break tussendoor. De wedstrijd van Volley2B en HLB van Daal eindigde in een 2-0 overwinning voor HLB. Dus we moesten sowieso winnen om onze plek in de 3e divisie veilig te stellen. De tweede wedstrijd gingen we eigenlijk gelijk goed van start, de pass kwam ook beter aan waardoor we meer aan het net konden variëren en veel punten konden maken. Ook de tweede set konden we dit vast houden waardoor we gevarieerd konden spelen. We stonden best een aantal punten voor aan het einde van de set, maar door een aantal fouten aan onze kant hebben we veel matchpoints nodig om de set te winnen. In de laatste set paste coach Michel van Jaarsveld nog een spelerswissel toe en mocht Elise van de Vreugde nog meespelen, omdat het haar laatste wedstrijd was bij ons team.”

Blijft het team intact

“Er hebben veel speelsters toegezegd om te blijven spelen, maar zijn er ook nog een aantal die twijfelen. Ook is het niet duidelijk of coach Ali Arslan blijft. Wel hebben we al twee speelsters aan ons team kunnen toevoegen! Wanneer de twijfelaars en de coach blijven, kunnen we het zeker goed gaan doen in de derde divisie als we blijven spelen zoals de laatste weken. Het zou ook echt zeker leuk zijn als iedereen blijft! Dan hebben we ook echt wel een goed team.

Na de wedstrijd was er feest in Middelbeers en werd het gevierd met de meegereisde supporters. En aansluitend was er een etentje om verblijf in de 3e divisie te vieren. Na de vakantie beginnen Nienke Pranger en Milon van Seventer aan het tweede jaar in de derde divisie. Na een leerjaar moet het team van aanvoerster Milon van Seventer in staat zijn om een stabiele 3e divisie club te worden met misschien wel een onverwachte uitschieter naar boven.

Foto's Middelbeers met dank aan Milon van Seventer