Het hoogst haalbare deze competitie, waar Vovero met een heel nieuw dames team begon, was spelen om promotie/degradatie en zo het eerste jaar van dit team in opbouw in de tweede klasse te kunnen overleven. Won Vovero de eerste wedstrijd van het mini PD toernooi moest het in de finale in de Alexander hal in Rotterdam haar meerdere erkennen in Volley Zuid D7 en degraderen de Rozenburgse volleybalsters naar de derde klasse.

Er was toch nog een beetje Rozenburgs succes in Rotterdam. Bij Volley Zuid D7, winnaar van de pd wedstrijden en volgend seizoen spelend in de 2e klasse, is Rozenburger Tycho Bavelaar één van de coaches. Maar voor het overige overheerste de te leustelling. Begon Vovero goed tegen Volley Voorne en won het met 2-0, setstanden 26-24 en 25-17, moest het team van Helen Tallie en Arthur Vuijk haar meerdere erkennen in Volley Zuid. De setstanden in die wedstrijd twee maal 25-21 in het voordeel van Volley Zuid. Voor assistent-coach Helen Tallie haar laatste wedstrijd bij dames 1. Helen Tallie gaat zich meer met de jeugd bezighouden de komende jaren.

Coach Arthur Vuijk

„Deze doet heel zeer”, vertelde Vuijk direct na de wedstrijd tegen Volley Zuid. “De eerste wedstrijd tegen Volley Voorne kwamen we ruim voor, 21-16 en dan denk je toch een beetje kat in het bakkie, dan wordt het nog even lastig maar slepen we die set over de streep met 26-24. De tweede set leek het verzet van Voorne een beetje gebroken. Daarna konden we kijken naar de wedstrijd tussen Volley Voorne en Volley Zuid en zie je toch dat er kansen liggen. Dat geef je dan mee in de laatste wedstrijd tegen Zuid. Zuid bracht iets meer en een verdiende winnaar moeten we toch constateren. We hebben gevochten voor wat we waard waren maar er zat gewoon vandaag niet meer in. Wel wat foutjes aan het net maar dat gebeurt in de strijd, maar service fouten is natuurlijk een ander verhaal. Dan geef je direct punten weg en kom je zelf niet in je spel. We speelde met risico, soms pakt dat goed uit, vandaag net verkeerd. Over het gehele seizoen vind ik niet dat we terecht degraderen, er had meer ingezeten. Wel duurde het in het begin van het seizoen te lang voor we op stoom kwamen. Dit is in principe wel een team dat in de tweede klasse thuis hoort, maar de cijfers zeggen anders. Als je naar vandaag kijkt was Volley Zuid beter.”

Of Vovero definitief naar de derde klasse gaat zal later blijken. De mogelijkheid bestaat dat bij het samenstellen van de competities er nog ploegen worden ingeloot. Coach Vuijk gaat daar niet vanuit en een dergelijk behoudt van de tweede klasse vindt hij een eventueel cadeautje en geen verdienste. Voor de jonge ploeg van Vovero was het spelen van een dergelijk toernooi met volle tribunes en veel lawaai ook een hele nieuwe ervaring. Vuijk zal volgend seizoen vanuit de derde klasse moeten beginnen met de verdere opbouw van deze jonge ploeg. Dit jaar de ervaring met veel verloren wedstrijden en tegenstanders die vaak beter waren. Het volgende seizoen toch zeker een seizoen waar meespelen in de top 3 tot de mogelijkheden moet behoren. En weer meedoen voor promotie.

Er werd gespeeld in ‘The Best of Three’ Setstanden

Vovero D1 – Volley Voorne D4 1e set 26-24; 2e set 25-17 / Volley Zuid D7 - Vovero D1 1e set 25-21; 2e set 25-21