Misschien niet helemaal gepland, maar vanaf dit seizoen zit Cindy Doorduin op de bank bij Indus. Cindy kent het klappen van de zweep als we het over handbal hebben. Zelf was ze 23 jaar een speelster van het eerste team van Indus. Cindy speelde vaak op de middenopbouw, haar hart lag bij verdedigen en ze was ook coach van dames 2. Toen er vanuit de vereniging een beroep op haar werd gedaan om de bank van twee te verlaten en op te schuiven naar het eerste team stond het belang van de vereniging voorop. Uit noodgeboren of gewoon een logische keuze?

“Toch wel een beetje uit noodgeboren”, wil Cindy Doorduin benadrukken. “Vorig seizoen hadden we in eerste instantie een coach van buitenaf op het oog. Dat ging uiteindelijk niet door en de veel te vroeg overleden Ton Clarijs wilde wel inspringen.” Ton Clarijs overleed op 76 jarige leeftijd aan een slopende ziekte en kon zijn Indus niet verder meer helpen. In 1967 was Clarijs één van de oprichters van Indus en jaren lang succesvol coach en trainer. Een man met heel veel verdienste voor Indus, maar niet alleen voor de sport op Rozenburg. “Na een paar trainingen ging het snel achteruit met Ton Clarijs en hebben Claudet de Bie en Yvonne van Vorst het overgenomen. Wel met de duidelijke boodschap dat het voor één seizoen was. Voor dit jaar lag er weer een uitdaging om een trainer en coach aan te stellen. We zijn toch een kleine vereniging en grote bedragen kunnen we niet betalen. Bij Indus hebben we een trainer met papieren, Kees Schild, al jaren een kracht in onze vereniging. Hij heeft de dames gevraagd wat hun insteek is en samen met Willem Witte verzorgen ze nu de training. Vorig seizoen had ik al aangegeven als er niemand opstaat wil ik het coachen wel gaan doen. Ik was toen coach van dames 2. Omdat Claudet en Yvonne de kar wilde trekken ben ik bij twee gebleven. Kees (Schild, red.) is al coach van heren 1 en voor dit seizoen kwamen ze bij mij uit.”

Bij de handbalcompetities is er een veldcompetitie die in twee delen wordt gespeeld en een zaalcompetitie tijdens de wintermaanden. Eerst 7 wedstrijden buiten, dan de zaal in voor een volledige competitie om vervolgens in het voorjaar de veldcompetitie af te maken.

Boven v.l.n.r.: Jeanette de Leeuw; Joanne de Leeuw; Ashley Poel; Mariska v/d Bulk; Cindy Doorduin.

Onder v.l.n.r.: Debbie Lievaart; Linda v. Seters; Iris Quak; Britt Doorduin en Anouk Roest. (Margaretha van Seters ontbreekt op de foto)

Verlies tegen Sima Sport / Ventura

“Op het veld spelen we in de eerste klasse. Vorig jaar hebben we ons weten te handhaven. Wat je wel merkt, zeker bij ons in de eerste klasse, dat clubs zich toch meer en meer gaan richten op de zaal. Hoe hoger clubs gaan spelen hoe meer de focus op de zaalcompetitie komt. In de zaalcompetitie spelen we in de tweede klasse. In de zaal ligt zeker de ambitie om hoger te gaan spelen. Een aantal teams in de veldcompetitie ken ik wel. Afgelopen zondag eigenlijk onnodig verloren. Wil ik het niet altijd over de scheidsrechter hebben, maar als je de laatste 10 minuten met drie punten voor staat, moet je zo’n pot wel over de eindstreep trekken en dan doen de soms discutabele beslissingen van de scheidsrechter er niet meer toe. In de slotfase werden er twee meiden bij ons uitgestuurd met een tijdstraf en in de allerlaatste seconde maakte Ventura de 23-24. Beetje onnodig.”

Tegen Sima Sport / Ventura was het de eerste wedstrijd van dit seizoen voor Indus. Het team van Cindy Doorduin heeft veel aanvragen gehad om wedstrijden te verplaatsen. Daar heeft Indus bij twee teams wel positief op gereageerd, maar er zijn steeds meer teams die zich voorbereiden op de zaalcompetitie en wedstrijden willen spelen tegen hoger speldende teams. Daardoor vragen ze verplaatsing aan. Nu moet Indus dus in korte tijd drie wedstrijden spelen.

Ook afgelopen woensdag verlies

Ook de wedstrijd tegen Atomium’61, de tweede wedstrijd van de veldcompetitie, kon Indus niet omzetten in punten. Het verloor met 23-29. “Een snelle, fysiek zware wedstrijd”, vertelde Cindy Doorduin over die wedstrijd. ”Conditioneel prima bij kunnen houden, echter fysiek kunnen we nog wel een stapje maken. Goede dingen gezien, leren hier veel van en nemen we mee naar iedere volgende wedstrijd.”

Het team van Cindy Doorduin wacht nog op de eerste punten. Ook al is de focus toch ook bij de Rozenburgse handbalsters een beetje op de zaal gericht wil de ploeg zeker voor handhaving gaan. Zondag speelt Indus de uitwedstrijd tegen EHC een ploeg die al twee potjes wist te winnen en een wedstrijd met puntendeling.

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 16th. .