Voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag waren de verwachtingen niet hooggespannen. Vorig seizoen werd er twee keer verloren van Z&PC De Gouwe. In de uitwedstrijd gaf Scom/De Zeehond het in de laatste minuut weg en ook thuis kon er niet worden gewonnen van de ploeg uit Waddinxveen. Maar dat was vorig seizoen en kon en moest afgelopen zaterdag anders zeker gesteund door de overwinning in de eerste wedstrijd van dit seizoen in Wassenaar tegen WKZ.

Coach Harry Kok was er voor de wedstrijd niet gerust op. “Natuurlijk gaan we voor de overwinning, ook de eerste wedstrijd die we spelen zonder Sacha Akneav.” Een beetje gelijk kreeg de coach wel zijn ploeg toonde te veel ontzag voor De Gouwe en had er met een beetje meer lef meer ingezeten dan de 6-10 nederlaag die SCOMZeehondDuck zaterdag moest incasseren. In de eerste periode werd het al lastig voor de mannen van Harry Kok. Begon al vroeg in de wedstrijd met een misverstand tussen Jim en broertje, keeper, Maik Kok waardoor De Gouwe aan de leiding kwam door een eigentreffer. Ook kreeg Jim Kok in die eerste periode twee persoonlijke fouten en moest SCOMzeehondDuck de geroutineerde verdediger naar de kanthalen om te voorkomen dat hij met een derde persoonlijke fout niet meer aan de wedstrijd mocht deelnemen. De eerste periode eindigde in 3-3 door treffers van Jeffrey Bouman en tweemaal Robert Goedendorp aan de kant van de thuisploeg. ScomZeehondDuck leek over de eerste klappen heen en kreeg volop kansen om op voorsprong te komen. En ook in het waterpolo is de gouden regel als je zelf niet scoort doet de tegenpartij dat wel. Na twee keer 7 minuten, op de helft van de wedstrijd stond er 3-5 op het scorebord en leek De Gouwe verder die voorsprong niet meer weg te willen geven.

Bij de thuisploeg een nieuw gezicht Daniel Akneav. “Dit was de tweede keer dat ik in de competitie mee mocht spelen”, vertelde het talent na de wedstrijd. “Vorig seizoen een paar minuutjes nu echt als volwaardig speler. Het was wel zwaar, fysiek en conditioneel. Mijn broer is nu voor een halfjaar weg dus wil ik mezelf bewijzen dat ik dit ook aan kan en misschien wel kan vervangen. Mocht nog een strafbal nemen en die vloog er lekker in. Ik hoop nog meer wedstrijden te mogen spelen. Ik train nu ook met dit team mee. Of ik er volgende week weer bij mag zijn ligt aan de trainer. Ik hoop dat ik wat bewezen heb, zelf speel ik bij heren 4, ik hoop wel dat ik heb laten zien dat ik meer kan.” Daniel Akneav was tegen De Gouwe goed voor twee treffers waarvan één uit een strafworp. SCOMZeehondDuck probeerde wel vooral in de derde periode dichterbij te komen maar bleef steken op zes treffers.

Coach Harry Kok

“Het leek wel of we niet door het water heen konden komen. Niet snel genoeg eigenlijk had ik er meer van verwacht. We bleven ook te veel naar achteren hangen waardoor je voor niet uit de voeten kan. Zeker niet te vrede. Natuurlijk wel over onze invaller (Daniel Akneav, red.) en we miste wel de tweede scheidsrechter. Zeker aan de overkant kon hij niet alles zien. Het was geen ingecalculeerd verlies, ook al was ik voor de wedstrijd niet gerust op. Er had een tandje bij gemoeten.”

Van Rozenburger en topscoorder Robert Goedendorp wilde wel weten hoe zwaar het was en was ook twee keer zijn cap kwijt. “Het was zwaarder dan vorige week. We maakte toch wel een paar mooie doelpuntjes, maar uiteindelijk lopen ze dan toch weg. Was fysiek erg zwaar het waren net Koala’s die op je nek hingen. Er moest eigenlijk iemand sneller inzwemmen en wat spelers meetrekken zodat ik wat vrijheid zou krijgen. Dat lukte niet helemaal. Met één scheidsrechter is soms ook een voordeel. Deze scheids liet veel spelen. Ben niet echt teleurgesteld maar er had toch wel wat meer ingezeten. Goede invalbeurt van Daniel Akneav, is nog wel licht maar zo ben ik ook begonnen. Of hij nu meer gaat spelen als eerstejaars senior? Het is wennen aan het fysiek en wij spelen ook zeven minuten als je uit de jeugd komt best lang. Ik verloor twee keer mijn cap. Je mag doorspelen zonder cap tot het spel wordt onderbroken. Kon hem niet zo snel vinden lag, in de hoek. Op de tribune zat iemand die bij toeval ook een nummer 11 in zijn tas had en mocht die even lenen. Bizar maar ook die raakte ik kwijt. Gebeurt bijna nooit en vandaag twee keer.”

Periode standen: 1e Periode 3-3 2e Periode 3-5; 3e Periode 4-5 en de 4e Periode 6-10.

Doelpuntenmakers ScomZeehondDuck in de wedstrijd tegen De Gouwe: Robert Goedendorp 2X; Daniel Akneav 2X; Thijs Schouten en Jeffrey Bouman ieder 1X.