Afgelopen zaterdag verloor Vovero dames 1 haar tweede wedstrijd van het seizoen. Het begin van de competitie is niet al te hoopgevend, maar er zit zeker potentie in het team van Vuijk. Na twee wedstrijden staat de teller nog op nul punten. Handhaving zal het doel worden en doorgroeien met het team naar een stabiele tweedeklasser. Daar was zaterdag tegen Erasmus Volley nog niet veel van te zien.

In de eerste drie sets kwamen de dames van Vovero er niet echt aan te pas. Het leek een veegpartij te worden. Gelukkig voor het publiek bood de thuisploeg in de laatste set wel wat weerstand en werd het nog spannend en was Vovero dicht bij het eerste puntje.

Coach Arthur Vuijk

“Het is voor mij de eerste wedstrijd, vorige week heeft Helen Tallie de honneurs waargenomen. Met de tegenstander van vandaag gelijk een team wat vorig seizoen in de top meedraaide. Pas in de laatste set laten we zien als er eigenlijk niets meer op het spel staat wat we kunnen. En waarom dat dan niet eerder gebeurd? Het leek misschien een beetje slordig, hoe we speelde. Maar het was wel de opdracht om een beetje risico in het spel te leggen. Maar goed dat betekend natuurlijk niet veel ballen in het net of buiten de lijnen. Soms probeerde we van een lastige bal een wereldpunt te maken. Zover zijn we niet, beter is de druk bij de tegenstander leggen. Als de bal aan de overkant is kan je opnieuw organiseren. Maar zeker ook positieve dingen gezien. Onze midden blokkeerders gaan het spel beter lezen. Ze hadden er een speelster bij waar je aan zag dat als die in het veld stond de ballen ook in die richting gingen. Daar kan je je als blok op instellen. We groeien nog steeds, maar het wordt weer een loodzwaar seizoen. Dat weten die meiden zelf ook wel. We hebben Elise (Quak, red.) over van meisjes A en zullen dit seizoen wat minder op resultaat wisselen, maar meer om iedereen te laten spelen. Dat gaat ongetwijfeld punten kosten maar voor het team en de opbouw is dat op den duur beter en zal het resultaat op gaan leveren. Het is ook een wens van het team, natuurlijk de wil om te winnen, maar meer iedereen spelen. Op zich kan ik wel leven met de 0-4. Maar met name hoe we het op een kinderlijke manier weggeven in de tweede en derde set, heb ik wel wat moeite. Met negen speelster hebben we een mooie selectie. Er komen nog wat oud speelsters terug waar die gaan of willen spelen moeten we nog bekijken. Hoe sterk of zwak andere teams zijn geworden weet je aan het begin van zo’n competitie op dit niveau niet. Dan zijn we wel een paar weekjes verder. Maar voor ons is het natuurlijk zaak om wat punten te gaan halen om niet al vroeg een inhaalrace te moeten inzetten en onnodig veel druk op team komt.”

In de eerste set was het vooral het slordig ogende spel van Vovero wat de ploeg op achterstand bracht. Krijgt de ploeg wel steeds meer lengte en sprongkracht, ontbreekt het toch soms aan slagkracht. In de tweede en derde set kwam Vovero er niet aan te pas en werd maar ternauwernood de grens van 10 punten bereikt. In de vierde set opeens een Vovero die terug kon komen van een grote achterstand en dicht bij het eerste punt van deze competitie was. Helaas voor de ploeg van Vuijk ging het op het beslissende moment net even mis maar een goede prestatie waar Vovero aangaf met de beste mee te kunnen. Of de ploeg in staat is dat een hele wedstrijd vol te houden zal moet blijken. Zaterdag speelt Vovero uit tegen DVO, een ploeg die ook nog zonder punten is.

Vovero D1 – ERASMUS Volley d2 1e set: 15-25; 2e set 12-25; 3e set 12-25; 4e set 24-26