Leek het een simpele overwinning te worden voor de Rozenburgse volleybalsters in Oud-Beijerland, moest het team van Arthur Vuijk toch nog diep gaan om de overwinning over de streep te trekken en minimaal drie punten mee terug naar het Groene Hart van de Botlek/Europoort te brengen. De eerste punten van dit seizoen zijn binnen. Een wedstrijd met twee gezichten, maar uiteindelijk op karakter gewonnen.

In de eerste twee sets leek Vovero simpel naar een vijfpunter op weg te zijn. Maar hoe makkelijk het leek te gaan en Vovero de eerste twee sets simpel won, draaide de wedstrijd 180 graden en vooral de vierde set leek een set waar Vovero alles uit handen gaf. Maar het team van Arthur Vuijk herpakte zich en sleepte de vijfde set uit het vuur.

Coach Arthur Vuijk

“Blij met de eerste punten en de uiteindelijke overwinning”, begint Vovero coach Arthur Vuijk zijn verhaal. ”Ik niet alleen de meiden waren ook erg blij met dit resultaat. We waren compleet en dat was goed om met mogelijkheden tot keuzes aan zo’n wedstrijd te beginnen. We begonnen lekker aan dat potje. De eerste twee sets stond ik langs de lijn met de gedachte wat gebeurt hier. We speelde DVO helemaal zoek. Bij ons liep werkelijk alles op rolletjes. Die eerste twee sets win je eigenlijk op het gemak. Ik heb het de tweede set ook laten staan. We wisselen dit seizoen wat vaker door, maar dit was even nodig. En dat begrip was er ook wel bij de meiden. In de derde set kwam de tegenstander wel terug maar dat had zeker niets met de wisselingen te maken. DVO wisselde ook en had een aantal jeugdspeelsters ingebracht die het heel goed deden. Zo’n derde set kan dan nog, maar die vierde kan natuurlijk eigenlijk niet. We pakte opeens maar 10 punten. Er was niets meer over van het spel van de eerste twee sets. Als je met Floor Tallie op de bank begint, toch niet één van de minste, had het denk ik niet met wisselingen te maken. We waren het even helemaal kwijt, vooral de vierde set. Als het dan niet loopt moet je het laten gaan en er niet tomeloze energie in stoppen die uiteindelijk niets oplevert. Het liep ook wel net allemaal goed bij de tegenstander. Balletje net over het net wat dan bij ons weer net niet was. Ja, dan pakken we het de laatste set weer op. Complimenten aan het team. Het werd nog spannend in die derde set. We kwamen wel gelijk met 5-1 voor, eigenlijk een voorsprong die je niet meer weg mag geven. We lieten ze terugkomen en er weer in geloven. Het eerste matchpoint was dan ook voor DVO. Maar dan zag ik toch beleving, bezieling en knokken tot het laatste moment. Esmee Buddenberg was verdedigend die laatste set goed op dreef en meer dan belangrijk in die fase van de wedstrijd. Ook de spelverdeelster, Anouska Nuij moest zich in alle bochten wringen om de ballen goed speelbaar neer te leggen. Maar ik wil andere zeker niet te kort doen het team stond er als team, het wordt langzaam een hechte groep. De eerste twee sets waren Eveline Wildeboer en Kris Tallie belangrijk. We hebben dit als team uit het vuur gesleept.”

De eerste punten in een voor Vovero zware competitie. Zaterdag in de sporthal in Rozenburg de derby tegen Volley Voorne. Tenminste als je van een derby kan spreken. Voor Eveline Wildeboer een weerzien met haar oude club, maar of die sentimenten nog spelen? “Als je van een derby wil spreken is dit de wedstrijd, of die wedstrijd ook zo leeft?”, kijkt Arthur Vuijk vooruit naar de wedstrijd van zaterdag. “Voor ons belangrijk om het goede uit de wedstrijd tegen DVO mee te nemen naar de pot tegen Volley Voorne. We gaan opzoek naar een puntje. We moeten reëel zijn Volley Voorne is de favoriet zaterdag, maar we gaan het ze moeilijk maken. Dat zeker.”

DVO d3 - Vovero D1 1e set: 19-25; 2e set 18-25; 3e set 25-20; 4e set 25-10 en 5e set 18-20.