Het was dan wel een thuiswedstrijd voor coach Cindy Doorduin en haar team dames 1 van Indus, maar de wedstrijd moest toch in de Dukdalf in Brielle worden gespeeld. De eigen Rozenburcht was het decor voor de filmopnamen voor de film ‘De club van lelijke kinderen’. Maar daar hadden de beauty’s van Indus geen tijd voor. In de eerste wedstrijd moest gelijk duidelijk worden wat de doelstellingen zijn deze competitie, kampioen en promoveren naar de eerste klasse.

“Conventus uit Zwijndrecht was onze eerste tegenstander. We moeten nu geen enkele tegenstander onderschatten en iedere wedstrijd voor de volle 100% gaan. Dus vol zelfvertrouwen begonnen we aan de wedstrijd”, keek coach Cindy Doorduin terug op de eerste overwinning. “Met snel spel wilde we onze tegenstander overtreffen en zo stonden we al snel met 8-1 voor. Snelle uitbraken en mooie doelpunten vanuit de hoek maken het leuk om naar te kijken. Linda van Seters staat helemaal op scherp en zij zorgt dat het hele team gefocust blijft. De laatste 10 minuten van de eerste helft werd er iets nonchalanter gespeeld en kon Conventus dichterbij komen. Met de rust stond het 12-7. Met hele mooie aanvallen en mooie doelpunten starten we de tweede helft sterk en we liepen al snel uit naar 19-10. Iedereen werkt voor elkaar en je ziet het plezier op de gezichten. Eindstand 27-17. Heerlijk om zo te starten en iedereen te zien genieten, speelsters en publiek”, vertelde Cindy Doorduin die zichtbaar tevreden was met het eerste resultaat.

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 7x, Joanne de Leeuw 7x, Linda van Seters 6x, Mariska van de Bulk, Anouk Roest en Iris Quak allen 2x en Debbie Doorduin 1x.

De coach over de concurrentie en de kennis van de tegenstanders

“Iedereen is onze concurrent, kijk maar naar de eerste 7 wedstrijden in de eerste klasse op het veld. We winnen van de beste en spelen gelijk en verliezen van de naaste concurrenten. Zo ook in de zaal zullen we ons voor de volle 100% moeten inzetten tegen elke tegenstander. Maar we moeten zeker oppassen met Snelwiek uit Rotterdam en Roda’71 uit Rotterdam. Roda is gedegradeerd vanuit de 1e klasse vorig seizoen en zal zeker weer gebrand zijn om zo snel mogelijk weer daarin terug te willen. Op Hercules uit Delft na kennen we de rest eigenlijk wel. Spelen regelmatig tegen elkaar.”

Waar ligt de kracht van dit Indus en hoe zit het met de jeugd en doorselecteren?

“Kracht van Indus ligt in het collectief. Ondanks de leeftijdsverschillen zijn de meiden in het collectief sterk gegroeid. Vorige jaren had iedereen wel een eigen plek, nu kan iedereen overal spelen. Uiteraard heeft iedereen een favoriete plekje en daar zijn ze dan ook op hun best, maar kunnen scoren vanaf een andere plek gebeurde voorheen weinig en gaat dat veel beter. Naast dames 1 hebben wij ook een dames 2. Zoals al eens eerder aangegeven spelen 3 meiden (Britt Doorduin, Debbie Lievaart en Anouk Roest) al een aantal jaren 2 wedstrijden. Juist om de jonge meiden in dames 2 aan het handballen te houden. Op dit moment heeft dames 1, met deze 3 meiden 10 speelsters, een goed aantal. De 3 meiden zijn nu zeker een constante factor in dit team en hebben hun plek verdiend. Ds2 is de afgelopen weken wat uitgedund, maar positieve factor is, dat Dick Harteveld, vader van Indy Harteveld, het coachen van dames 2 van mij heeft overgenomen. Zijn positiviteit werkt aanstekelijk, alle meiden hebben er zo veel zin in en zijn super enthousiast. Helaas verloren zij de eerste wedstrijd in de zaal afgelopen zondag met 1 punt verschil. Maar ook de talenten vanuit de jeugd komen eraan. Dit zijn meisjes uit onze C-jeugd (14-15 jaar) en daar zitten hele talentvolle speelsters bij. Een aantal van hen heeft al een paar wedstrijden meegespeeld in ons tweede damesteam en niet onverdienstelijk. Zeker keepster Ylva Tuit is een talent. Met 14 jaar hield zij zich heel goed staande. Dus zij zijn onze toekomst en daar gaan wij zeker veel in investeren.”

Volgende tegenstander

Aanstaande zondag gaan wij naar Savosa uit Barendrecht. Ondanks dat zij afgelopen weekend verloren hebben, zeker een niet te onderschatten tegenstander. Onze kansen zijn goed. Meestal winnen we, maar moeten alert blijven en ons eigen spel blijven spelen.”

v.l.n.r. Debbie Lievaart, Iris Quak, Britt Doorduin, Anouk Roest

Foto boven: Dick Harteveld