Afgelopen zaterdag kwam SCOMZeehondDuck er gewoon niet aan te pas in de wedstrijd tegen de Reigers in het eigen zwembad de Rozenburcht. Zag het er na 24 seconde nog hoopvol uit, door een snel doelpunt van Robert Goedendorp, was het voor de thuisploeg wachten tot het einde van de tweede periode voor doelman Wouter Reinders van de Reigers weer een doelpunt moest toestaan. Meer munitie had de thuisploeg niet om het de Reigers moeilijk te maken. Daarentegen wisten de gasten uit Den Haag het netje achter Maik Kok wel 12 keer te vinden. Bij SCOMZeehondDuck voor het eerst een speler van Brielle, René Bak, in het team.

Na de snelle goal van Robert Goedendorp werd al snel duidelijk dat De Reigers voor de winst naar het Groene Hart van de Botlek en Europoort waren gekomen. Nog voor de eerste periode gespeeld was stond er 1-4 op het scorebord en leek het een kwestie van de schade gaan beperken voor de ploeg van Harry Kok. “We kwamen op alle fronten te kort”, was de coach van de thuisploeg teleurgesteld. “Je zie dat we dan in de oude fouten gaan vervallen, boogballen en te weinig ruimte maken voor zichzelf. In het begin ging het best nog wel redelijk. Ze hadden ook wel een beetje geluk. Alles wat voorkwam wapperde er in. Ballen, als wij uit die positie zouden schieten ik zeker had geroepen wisselen niet van die positie schieten, maar bij hun vlogen de onmogelijke ballen erin. Wij hadden een paar balletjes binnenkant paal, net er niet in. Maar los daarvan waren ze gewoon veel beter. We hadden met René Bak een extra spits die wel weer moest wennen aan dit niveau en al een wedstrijd had gespeeld.”

René Bak

“Was wel weer leuk om met dit team mee te spelen”, was de speler, met een verleden bij Duck in Brielle, niet helemaal ontevreden. “Het was best pittig, blij dat ik niet de hele wedstrijd moest spelen. Ik had al een wedstrijd met het tweede team achter de rug, maar werd gevraagd om mee te spelen, dus graag. Best wel zwaar op dit niveau. Ik heb een grote trainingsachterstand. Trainen schoot er bij mijn oude team vaak bij in. In een ververleden wel op dit niveau gespeeld. Hier doe ik graag mee als het kan, denk dat het ook nog wel zou kunnen, maar met een hele grote maaaaaaaar, dan moet ik veel meer gaan trainen. Had er graag nog één gemaakt. Ik had twee kansen, jammer. Als team kwamen we er niet echt aan te pas. Was ook weinig communicatie onderling. Daar kan je nog wel wat bereiken. Elkaar de goede kant op sturen meer coachen in het water. Was, ondanks de nederlaag, voor mij een leuke avond en wie weet krijgt het nog een vervolg.”

Het was zeker niet de avond van SCOMZeehondDuck. De thuisploeg speelde wel met Sacha Akneav, die over was uit Duitsland, maar zelfs in de sterkste opstelling was er geen eer aan te behalen vond ook Rozenburger en aanvoerder Ties Jacobs.

“We begonnen niet eens zo slecht. Maar al vrij snel leek het wel een warm mes door een pakje boter. Natuurlijk schieten ze van alle hoeken en standen raak, ze kregen veel te veel ruimte van ons. Na de eerste periode was wel duidelijk welke kant het op ging. We hebben geen kans gehad om aan te haken. Ze waren gewoon een paar maatjes te groot. We lieten de koppetjes niet hangen bleven ons best doen, maar het geloof was er toch snel uit. Ze waren snel en sterk, maar zeker niet gemeen. Ze hebben dacht ik twee man er bij gekregen dit jaar die het verschil maken. Ze waren gewoon te sterk.”

De grootste schade liep SCOMZeehondDuck op in de eerste- en derde periode. De Reigers kwamen goed uit de startblokken en konden het in de tweede en vierde periode wat rustiger aan doen. De wedstrijd zat na zeven minuten in de knip en de punten in de tas voor de terugreis naar Den Haag.

Periode standen: 1e Periode 1-4; 2e Periode 2-6; 3e Periode 2-10 en de 4e Periode 2-12.

Doelpuntenmakers ScomZeehondDuck in de wedstrijd tegen De Reigers: Robert Goedendorp, Sasha Akveav ieder 1.