Het team van coach Cindy Doorduin is al vroeg in het seizoen op kampioenstoer. Ook afgelopen zondag was er winst voor de handbalsters van Rozenburg tegen Sovosa. In de Aksent in Barendrecht was er maar één ploeg die aanspraak kon maken op de punten en dat was Indus. Na twee wedstrijden ongeslagen op een tweede plaats alleen het doelsaldo van koploper Snelwiek uit Rotterdam is beter. Het lijkt er toch nog een beetje vroeg voor, maar als je kampioen wil worden en dat ook uitspreekt moeten er punten gepakt worden. Afgelopen zondag bracht ASV Indus de punten mee naar huis. Aanstaande zondag al vroeg in het seizoen de topper om de eerste plaats als Snelwiek naar de Rozenburcht komt. Een moeilijke misschien wel zware opgave voor Indus.

“De tegenstander dit keer was SAVOSA uit Barendrecht. Een tegenstander waar we vorig seizoen nog van verloren”, begint coach Cindy Doorduin haar verhaal. “Focus vandaag was uiteraard weer tempo spelen. Het gaat ons goed af, de conditie is goed en we zijn nagenoeg weer compleet. Met deze mentaliteit kunnen we elke tegenstander pakken, echter moeten de meiden wel voor elkaar door het vuur gaan. Blijven samenwerken en vechten voor ieder punt.”

Britt Doorduin, Debbie Lievaart en Anouk Roest hadden met dames 2 al een wedstrijd tegen Snelwiek in Rotterdam gespeeld. Dames 2 bracht een puntje mee uit Rotterdam waar na 2 maal 30 minuten de eindstand 15-15 op het scorebord stond.

“We hadden een paar speelsters die al een wedstrijd gespeeld hadden, maar daarvan was niets te merken. Met mooie hoekdoelpunten van Joanne ( de Leeuw, red.) en schitterende break-outs van Ashley Poel stonden we al gauw met 2-9 voor en eigenlijk was SAVOSA toen al gezien”, gaat Cindy Doorduin verder met haar verhaal. “Helemaal toen zij in de tweede helft nog offensiever gingen verdedigen. Als teams zo gaan verdedigen schrikken wij daar meestal van, terwijl je nu zoveel ruimte op de cirkel en in de hoeken kregen. Ook nu was het even schakelen, maar deze keer vonden wij de ruimtes wel en werden er mooie doelpunten uit gescoord.
Keepster Jeanette de Leeuw stond vandaag weer heerlijke ballen te stoppen en gooide alle break-outs feilloos in de handen. Helemaal mooi om te zien is, dat de meiden nu ook doelpunten gaan maken op plekken waar ze normaal niet staan, zoals Britt (Doorduin, red.) met een mooie valworp op de cirkel. De rust ging in met een 4-11 voorsprong en met 11-20 voor ons op het scoreboard blies de scheidsrechter af.”

Aanstaande zondag Is de topper in de tweede klasse tussen AVS Indus ‘67 en Snelwiek Rotterdam. De wedstrijd begint om 12:05 uur in de Rozenburcht. “Deze wedstrijd gaat echt duidelijk maken hoe we ervoor staan en of we bestand zijn tegen deze druk”, kijkt Cindy Doorduin alvast naar de topper van zondag.

Doelpuntenmakers in Barendrecht: Joanne de Leeuw 8x; Ashley Poel 6x; Linda van Seters 2x, Debbie Lievaart 2x; Britt Doorduin1x en Iris Quak 1x.

Foto’s: Britt Doorduin. Dames 2 met nr. 15 Anouk Roest, nr. 19 Brit Doorduin en nr. 21 Debbie Lievaart.