Na zeven wedstrijden begint het er somber uit te zien voor de waterpoloërs van SCOMZeehondDuck. De ploeg van coach Harry Kok liep tegen een vervelende nederlaag aan in Delft waar Wave de tegenstander was, en daar zag het de eerste periode niet naar uit. De Hoogvliet/Rozenburg/Brielle combinatie kwam fris aan de start en drukte thuisploeg Wave ver achteruit. Kansen en mogelijkheden genoeg maar SCOMZeehondDuck kon het netje niet vinden.

Misschien het ontbreken van geluk, een prima doelman of lat en paal stonden een vroege voorsprong in de weg. En bij het ontbreken van een snelle en wellicht definitieve voorsprong sloop de onrust in de ploeg van Kok. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het breien in plaats van schieten en daalde het vertrouwen naar een minimum. Daarentegen groeide de doelman van de Wave in de wedstrijd en toonde zich steeds meer een rots in de branding. “Geen felicitaties dit keer”, had coach Harry Kok de nederlaag zo vlak na de wedstrijd nog geen plekje gegeven. “Ze hadden een grote keeper. Die ballen van Robert gaan er normaal wel in en daar hadden we misschien een beetje pech. Maar ik hamer er wel meer op dat je bij grote keepers een taterbal (laten stuiteren op het water)moet spelen. Dat is altijd lastiger voor een doelman. Wij schieten allemaal binnen het bereik van de keeper. Het leek ook wel of ze soms niet durfde te schieten en dan vaak van die halve schoten. Dan straalt die keeper uit, kom maar zo wil ik er nog wel tien. Ze hebben één snelle speler en wij missen Sasha (Akneav, red.) Wij wisten dat, maar doen er niets mee. Het was allemaal te slap. We wisten hoe ze zouden spelen, maar we laten het liggen. Tegen dit soort ploegen moet je punten pakken. Nu moeten we het de tweede helft van de competitie gaan doen. Als we zo blijven spelen wordt het lastig. Timo Heskes geblesseerd, Sasha Akneav niet beschikbaar, dan wordt de basis voor dit niveau snel smal. We zullen het toch op moeten lossen.”

Na een toch wel goede eerste periode zakte het vertouwen in een goede afloop ver weg. Zwemmend was de ploeg van Kok nog wel instaat partij te bieden, maar het scoren bleef achterwegen. Doelman Maik Kok was zeker niet tevreden. “Als we nog vier perioden doorspelen hebben we nog steeds maar twee doelpunten gemaakt. Als je zoveel op doel kan schieten en geen doelpunten, echt niet te geloven”, wilde de doelman van SCOMZeehondDuck het liefste naar de auto en ver weg van het strijdtoneel in Delft. “Ik geloof niet in een goede keeper, hij heeft echt geen wereldballen gehouden. Alles binnen zijn bereik. Het aantal doelpunten valt nog wel mee, maar als je zelf niet scoort wordt het lastig, dan is elke goal te veel. Als je niet scoort gaat de tegenstander steeds makkelijker spelen. We stralen het ook niet uit. Dan krijgen we er nog één tegen waar een fout aan vooraf ging. Wave krijgt een vrije bal die mag je wel in één keer schieten, maar hij gaat achteruit en dan is die vrije bal genomen. Dan zegt de scheidsrechter na-afloop wel, misschien had je gelijk. Maar goed daardoor hebben we niet verloren. Als je zo af en toe zelf ook kan scoren wordt het een heel andere wedstrijd. Maar we zullen moeten werken aan het vertrouwen. We moeten uitstralen dat er bij ons niets te halen valt. Volgende week Westland thuis, daar moet het echt gebeuren anders wordt het wel heel zwaar dit seizoen.”

Na 7 wedstrijden 4 schamele puntjes. Winst in de eerste wedstrijd van dit seizoen tegen WZK en een gelijk spel tegen OZV. Voor een ploeg als SCOMZeehondDuck te weinig om te laten zien dat de ploeg dit niveau aankan. Werk aan de winkel voor coach Harry Kok om zijn ploeg, die het spoor bijster lijkt, weer op de rails te krijgen. Punten zijn een must zaterdag tegen Westland, de Rode Lantaarndrager. Wave, ook in de gevarenzone, moet naar Sassenheim en dat is op voorhand geen makkie en WKZ moet tegen OZV. Met een goed resultaat in de Rozenburcht kan het er zaterdag zomaar anders uitzien. Maar dan moeten die ballen er wel in.

 

 

 

 

Team

Gesp.

W

G

V

P

V

T

S

1

d'ELFT H1

7

5

1

1

16

61

41

20

2

De Reigers (SG) H1

7

5

0

2

15

66

41

25

3

ZZ&PC De Devel H1

7

4

1

2

13

63

56

7

4

WZC (SG) H1

7

4

1

2

13

49

43

6

5

Sassenheim H1

7

4

1

2

13

62

52

10

6

Z&PC De Gouwe H1

7

4

0

3

12

56

49

7

7

OZV H1

7

3

2

2

11

49

50

-1

8

Z&PC Rotterdam H1

7

3

1

3

10

59

62

-3

9

WZK Zwemmen H1

7

2

0

5

6

64

79

-15

10

Wave H1

7

1

2

4

5

43

45

-2

11

SCOMZeehondDuck (SG) H1

7

1

1

5

4

32

62

-30

12

Zwemvereniging Westland H1

7

1

0

6

3

46

70

-24