Dames 1 ASV Indus wint de eerste topper!

Terechte overwinning? “Een heel terechte overwinning”, vertelde coach Cindy Doorduin na de gewonnen wedstrijd tegen Snelwiek. “Waren gebrand op de winst en diep in mijn hart wist ik dat we deze wedstrijd zouden gaan winnen. Had er echt veel vertrouwen in, de meiden staan allemaal op scherp, zijn conditioneel fit, hebben er zin in, vechten met en voor elkaar.

Het kon niet fout gaan. Maar het blijft opletten geblazen. Met deze instelling kunnen we winnen van iedereen, echter verliezen kunnen we ook van onszelf. Dat zie je ook in de veldcompetitie. We winnen van een top 5 team, maar verliezen van de 2 ondersten. Dit maakt het dat we voor iedere wedstrijd deze scherpte moeten blijven houden.”

Het werd een 24-21 overwinning voor Indus in de eerste echte thuiswedstrijd van dit seizoen (de andere thuiswedstrijd werd in Brielle gespeeld). En dat tegen een tegenstander die zeker meedoet voor de prijzen. Waar was Indus zondag beter? “Indus was absoluut beter in het collectief. Iedereen vindt elkaar en onze snelle aanvallen met de snelheid van Ashley overtreffen wij de tegenstander(s) Nu ook weer hebben we de mooiste aanvallen mogen aanschouwen. Mooi daaraan is dat ook echt iedereen hier deel van uitmaakt. De één scoort veel, maar de ander maakt ook zeker deel uit van dit doelpunt door een mooie aanspeelbal waardoor gescoord wordt.” Wat heb je ze meegegeven voor de wedstrijd? “Ik heb ze niet veel meegegeven, ook mijn gevoel dat we zouden winnen niet. Alleen dat ze hun eigen spel blijven spelen, want dat is en blijft heel belangrijk.”

De wedstrijd tegen Snelwiek was de eerste proeve van bekwaamheid voor het team van Cindy Doorduin, dat de kampioensaspiraties niet onder stoelen of banken steekt. Op papier zeker één van, maar misschien wel de zwaarste wedstrijd van dit zaalseizoen. Beide teams hadden nog geen steek laten vallen dus was het er op of er onder voor het team van Cindy Doorduin. Met toch wel wat spanning op de gezichten, maar vol zelfvertrouwen werd begonnen aan de wedstrijd. Met deze instelling zakte de spanning en speelde Indus een goede partij. Wederom werd de cirkel regelmatig gevonden en kwamen daar mooie doelpunten uit en ook vanuit de hoek werd er gescoord. Binnen de kortste keren stond Indus met 4-1 voor, maar daar bleef het eigenlijk een beetje bij. Verder uitlopen deed de ploeg van Doorduin niet. Als we naar Indus kijken kan het misschien nog beter. Toch weer wat momenten waarin niet slim werd gespeeld en waarbij Indus slordig wat balverlies leed. Hierdoor kreeg Snelwiek de mogelijkheid om dichterbij te komen en zelfs, net voor de rust, op een voorsprong kwam. De alarmbellen gingen rinkelen in De Rozenburcht en dit lieten de meiden echter maar één keer gebeuren en ging de ploeg naar de thee met een stand van 13-13 op het scorebord.


“In de rust werden duidelijke afspraken gemaakt en die afspraken kwamen ze ook echt na”, vertelde Cindy Doorduin over de geheimen uit de kleedkamer. Collectief slim, snel omschakelen van verdediging naar aanval en een dichte verdediging werd Snelwiek nog weinig kansen gegund. Met haar vizier op scherp was Ashley Poel tegen Snelwiek de topscoorster met 12 doelpunten. Of het nu schitterende break-outs fantastisch aangespeeld door Jeanette de Leeuw of mooie afstandsschoten waren, het maakte vandaag bij haar echt niet uit. Eindstand 24-21.

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 12x, Joanne de Leeuw 5x, Iris Quak 4x en Linda van Seters, Debbie Lievaart en Mariska van de Bulk allen 1x