Vovero dames 1 weer met lege handen in de Marcatus op Zuid

Tegen Volley Zuid was er weer geen punt voor de volleybalsters van Rozenburg. Na zeven gespeelde competitiewedstrijden is de oogst 8 punten. Weliswaar staat het team van Arthur Vuijk daarmee in de gevarenzone maar er is nog tijd genoeg om de weg naar boven in te slaan. Wel verontrustend is het aantal punten dat Vovero de laatste wedstrijden bij elkaar slaat. Set waar minder dan 15 punten worden gescoord komen vaker voor dan Vovero lief is.

Een beladen wedstrijd? Het was tegenstander Volley Zuid die in de promotie- degradatiewedstrijden van het vorige seizoen de deur dicht deed voor Vovero en degradatie een feit was. Door herindeling van de competitieleider kwam er toch nog een plaatsje vrij voor Vovero en kon er een vervolg worden gegeven aan het verblijf in de tweede klasse en bouwen aan een nieuw jong team. Het moest beter dan het vorige seizoen waar Vovero te lang in de onderste regionen verbleef met degradatie als gevolg. De kans die de competitieleider gaf moest met beide handen worden aangegrepen. De eerste twee wedstrijden waren ronduit niet goed en bleef de ploeg van Vuijk puntloos. Maar het leek toch allemaal de goede kant op te gaan bij wedstrijd 3 en 4 waar de overwinningen werden zeker gesteld. De winst in de derby tegen Voorne was zeker een geweldige prestatie en toonde Vovero een heel ander gezicht. Nadat er tegen Forza Schouwen-Duivenland nog een puntje werd gepakt werd toch al duidelijk dat punten scoren een probleem werd. Sets waar de 15 punten nauwelijks werden gehaald en dat was ook afgelopen weekend tegen Volley Zuid het geval.

Coach Arthur Vuijk

“Begin me toch een beetje zorgen te maken”, begint Vuijk zijn analyse op de wedstrijd tegen Volley Zuid 5. “De eerste set hebben we wel vaker moeite om in de wedstrijd te komen. Aan de tweede set beginnen we heel goed. We komen dik voor. Zelfs in de slotfase met 22-18 of zoiets. Dan een kantelpunt in de wedstrijd, een bal gaat langs de buitenkant van de antenne en dat ziet de scheidsrechter niet. Was misschien ook lastig te zien vanuit zijn positie, maar toch. Voor ons had het een desastreus effect op het team en leveren die set ook nog in. Eigenlijk zijn we daar niet meer overheen gekomen. Normaal moet je er dan weer voor gaan knokken maar dat bleef uit. Het voorval in de tweede set was kennelijk zo demotiveerden en een domper over de hele wedstrijd. Maar laat duidelijk zijn in de derde en vierde set speelden we ook zeker niet goed. Kijk dat het alleen aan dat punt lag gaat te ver. Maar wel dat je in die tweede set ruim voor staat en uiteindelijk het onderspit delft was een klap, waardoor we toch van het padje af kwamen. We spelen wel beter dan vorig seizoen, maar staan er net zo beroerd voor. We moeten blijven bouwen. Ik ga er nog steeds vanuit dat we tegen Voorne ons werkelijke gezicht hebben laten zien. We moeten punten moeten sprokkelen anders wordt het al in een vroeg stadium lastig. De wetten van de sport. De laatste twee wedstrijden geen punt en slecht spelen. We blijven met opgeheven hoofd strijden.”