In het thuisbad de Rozenburcht won SCOMZeehondDuck van rode lantaarndrager Westland met 8-4. Op de tribune in de Rozenburcht Laura van der Graaf, oud speelster van de Nederlandse waterpolovrouwen, die ook nog een jaartje in Italië speelde bij Rapallo. Van der Graaf is nu weer terug in Nederland en speelt in de eredivisie bij Donk in Gouda. En ook was Tess Kok een aandachtige toeschouwer in Rozenburg, speelster van MNC Dordrecht. Of het bezoek van de dames SCOMZeehondDuck heeft geïnspireerd?

Een wedstrijd waar de thuisploeg punten moest pakken om niet al vroeg in het seizoen in de achtervolging te moeten. Bij de thuisploeg was Sacha Aknaev weer eens van de partij en dan is er meer snelheid en slimmigheid in de ploeg. Akneav leest het spelletje en neemt ook wat druk weg bij spits Robert Goedendorp. SCOMZeehondDuck kwam nooit in gevaar en wist de gasten uit ’s Gravenzande van minuut 1 de wil op te leggen. Positief was het aantal kansen wat SCOMZeehondDuck creëert, maar die ballen moeten er ook nog wel in vond ook Jim Kok van de thuisploeg. “Vandaag had ik wel het gevoel dat we sterker waren in plaats van er telkens achteraan te moeten. We hadden ook wel wat mee. Ballen die er meestal niet ingaan dobberde nu over de lijn. We moeten nog wel meer scoren. De balletjes moeten er nu nog wel in, in plaats van op het doel. We hebben in ieder geval met z’n alle een stuk feller gespeeld. Vorige week begonnen we ook wel zo, maar als het dan even tegen zit valt het weg. Dat hebben we vandaag niet laten gebeuren. We hebben nu denk ik weer een klein gaatje. We moeten er wel twee onder ons houden dus er moet nog wel wat gebeuren. Vandaag hebben we als team gespeeld, nu het balletje er nog wat meer in.”

Het waren de gasten uit ’s Gravenzande die de eerste treffer van de avond scoorde. Maar Sacha Akneav en Robert Goedendorp zorgde voor een voorsprong in die eerste periode. Eigenlijk was het door doelpunten van Kevin Bergwerf, Jeffrey Meesters en Robert Goedendorp in de tweede periode gedaan met het verzet van Westland en stond er 5-1 voor de thuisploeg op het scorebord. Ongetwijfeld met goede bedoelingen liet SCOMZeehondDuck de touwtjes wat vieren en had met schoten op het doel van Westland keeper Joost Endhoven wat minder geluk. Ties Jacobs, Alex Heskes en Sacha Aknaev zorgde voor de andere treffers en liet de ploeg van coach Harry Kok Westland in totaal vier treffers toe. Een uitslag die de verhoudingen in het bad wel weergaf. Maar liet SCOMZeehondDuck ook kansen liggen om aan het doelgemiddelde en het vertrouwen te werken. Voor Sacha Aknaev was het voorlopig de laatste wedstrijd. Aknaev vertrekt weer naar Duitsland en zal voor februari geen wedstrijden meer kunnen spelen voor SCOMZeehondDuck.

Sacha Aknaev

“Eigenlijk ben ik teruggekomen nadat ik ziek geworden ben”, vertelde Sacha Akneav over zijn meespelen in de Rozenburcht. “Advies was vanuit Duitsland, ga maar thuis wat herstellen en als je dan weer fit ben kan je ook een wedstrijdje meespelen. Dinsdag vertrek ik weer. Ging vandaag wel weer lekker. Veel vrijgekomen, twee doelpunten in het korte hoekje. Zat weer lekker snelheid in en als je dan belangrijk kan zijn voor het team is dat altijd lekker. We hadden de punten nodig. Gewoon een lekker potje. Ben er nog een keertje uitgestuurd, wist eigenlijk niet waarom, maar kon leven met de uitleg van de scheidsrechter. We hebben ons vandaag aan de afspraken gehouden en gewonnen, lekker.”

Coach Harry Kok

“Ik ben zeker tevreden”, begint de winnende coach zijn verhaal. “Je zag weer dat er spirit inzat. We zijn eigenlijk nooit in problemen geweest. Ze hebben wel een hele goede midvoor. Daar zaten we op het laatst wat minder fel op. Zo kreeg hij wel twee doelpunten die er eigenlijk niet in hadden gemogen. Gaven hem iets te veel vrijheid. We gingen er vandaag met passie in en dat betaald zich uit. Over vandaag kunnen we tevreden zijn.”

 

Periode standen: 1e Periode 2-1 2e Periode 5-1; 3e Periode 6-2 en de 4e Periode 8-4.

Doelpuntenmakers ScomZeehondDuck in de wedstrijd tegen Westland: Robert Goedendorp, Sasha Aknaev ieder 2`, Jeffrey Meesters, Ties Jacobs, AlexHeskes en Kevin Bergwerf ieder 1.