Niemand beter als de coach van Indus ’67 dames 1 weet dat iedereen voor de eerste keer van de koploper wil winnen en als die koploper het dan over een kampioenschap heeft, kan je als tegenstander van Indus alleen maar winnen en nooit verliezen. Voor de dames van ASV Indus ’67 ligt dat allemaal wat genuanceerder. Het vertrouwen wordt met de week groter bij het team van Cindy Doorduin. Maar als de concurrentie geen misstapjes gaat maken, ontstaat het rustgevende gaatje op de ranglijst er niet, en wordt de druk groter en groter.

Het is alweer wat jaartjes geleden dat Indus op het eerste klasse niveau heeft gespeeld. We moeten de klok dan al snel een jaar of 10 terugdraaien. Jaren waar de club nog meer leden had en zelfs er leden van buiten Rozenburg in de Rozet bij Indus actief waren. Er was zelfs een kampioenschap in de eerste klasse maar door samenvoeging van de regio’s Den Haag en Rotterdam bleef promotie naar de divisie uit. Maar misschien was dat ook wel te hoog gegrepen voor het toenmalige Indus’67. Doordat er wat speelsters stopte en/of de vereniging verlieten degradeerde Indus naar de tweede klasse. Nu al jaren in de tweede klasse dus en dit seizoen wil Indus met een groep Rozenburgse meiden toch naar de eerste klasse, zodat het team op zowel het veld als in de zaal in de eerste klasse gaat spelen. ‘Maar afgelopen zondag door het oog van de naald’ zoals coach Cindy Doorduin moest bekennen.

Dames 1 ASV Indus ontsnapt ternauwernood aan eerste nederlaag

“Deze wedstrijd in Vlaardingen tegen de rode lantaarndrager Twist, met nog 0 punten, moest niet moeilijk zijn, echter dit was niet de beste wedstrijd van de meiden”, analyseert Cindy Doorduin de wedstrijd tegen Twist. “Binnen 10 minuten stond Twist met 6-1 voor en hadden wij echt helemaal niets in te brengen. Er werd niet goed verdedigd en aanvallend liep het helemaal niet. Opgelegde kansen kwamen op lat of keeper, maar gingen het doel niet in. Halverwege de eerste helft stond het zelfs 11-5 voor Twist. Ons van tevoren gemaakte afspraak viel in duigen, terwijl deze afspraak voor elke wedstrijd geldt. Totdat bij iedereen het besef kwam, dat juist tegen deze tegenstander we echt niet mochten verliezen. Met nog 10 minuten op de klokken tot de rust kwam dit collectief eindelijk op gang. De snelheid kwam er weer in door mooie break-outs van Ashley (Poel, red.) en Debbie Lievaart, van de cirkel werd weer gescoord door Linda van Seters en vanuit de hoek werd het net weer gevonden. Eindelijk. Hierdoor kwamen wij snel terug en stond het in de rust 11-11.”

Margaretha van Seters …. She’s back!!

“De tweede helft moest echt anders, gaat Cindy Doorduin verder met haar verhaal. “Met een betere conditie dan die van hen en met ons wapen, de break-out, moest deze tegenstander te overtreffen zijn. Toch ging het nog niet helemaal van een leien dakje, want Twist bleef ook scoren. De verdediging was niet zoals we gewend waren. Het bleef een beetje stuivertje wisselen, tot de stand door een doelpunt van Joanne de Leeuw weer gelijk werd getrokken tot 21-21. Met nog een aantal minuten te spelen verspeelde Twist de bal en wist keepster Jeanette, Ashley Poel in de break-out te vinden. 21-22. Helaas scoorde Twist direct weer en bleef het de laatste minuten erg spannend. Margaretha van Seters, net terug na de geboorte van een mooie dochter, wist met een mooie doelpunt vanaf de cirkel de stand weer in ons voordeel om te buigen. She’s back!!

Gelukkig voor ons had Twist niet hun beste momenten die laatste minuten, waardoor wij via Joanne de Leeuw en Debbie Lievaart uitliepen naar 3 doelpunten voorsprong. Toch lukte het Twist nog om een tegendoelpunt te maken, echter met een mooie schijnbeweging van Britt eindigde deze zeer zwaar bevochten wedstrijd in 23-26. Toch trots op de meiden, ze hebben uiteindelijk gevochten als leeuwen. Was ook wel nodig, want de Twist meiden waren fysiek erg hard en gemeen. En de scheidsrechter liet het soms wel op een rugbypartij lijken.”

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 8x, Joanne de Leeuw 7x, Debbie Lievaart en Iris Quak 3x, Britt Doorduin 2x, Linda van Seters, Margaretha van Seters en Anouk Roest allen 1x.

Foto’s v.b.n.o.:Cindy Doorduin, Anouk Roest en Joanne de Leeuw