Afgelopen zaterdag verspeelde SCOMZeehondDuck kostbare punten in het eigen zwembad de Rozenburcht tegen WZK uit Wassenaar. Na 4 perioden stond er 9-13 op het scorebord en dat verlies moest de ploeg van Harry Kok zichzelf toch ook wel een beetje aanrekenen. Als SCOMZeehondDuck ook volgend seizoen in deze klasse wil acteren moeten dit soort wedstrijden in winst worden omgezet. De heenwedstrijd in Wassenaar pakte SCOMZeehondDuck de punten door een 8-9 winstpartij. Zaterdag stond de ploeg met lege handen en of dat nu nodig was?

Aanvoerder Ties Jocobs

“Een moeizame wedstrijd”, begint de aanvoeder zijn verhaal. “Ook voor mezelf. Passes niet nauwkeurig, te hoog, te ver, achter de man. Een ploeg die niet wilde zwemmen. We hebben ze het daarmee niet moeilijk gemaakt. We hebben er niets meegedaan. Ze blijven een beetje op de midden wachten, zodat als ze een break hadden maar een paar slagen hoefde te zwemmen. We hadden ze de eerste twee perioden kapot moeten zwemmen, dat hebben we niet gedaan. We lieten ze een beetje dobberen en het spel spelen waar ze goed in zijn. Spel breed houden, niet te veel zwemmen, goed afstandschot en wij gaan daar in mee. We kregen wel snel door dat we ook meer van afstand moesten schieten, maar toen hadden zij al een redelijke voorsprong. We konden ze wel een tijdlang bijhouden door doelpunten over en weer, maar uiteindelijk liepen ze toch verder uit. Misschien is het toch wel niet onze competitie. Er zit wel jeugd aan te komen maar dat duurt nog even. Robert (Goedendorp, red.) en ik zijn eind dertigers, de rest een beetje rond de 27, 28 jaar dan ben je eigenlijk op je top. Ik denk dat er niet heel veel meer inzit. Natuurlijk is om in dit soort competities te spelen ook lekker voor de aankomende jeugd. Aan de andere kant, die nieuwe lichting zijn nu 14, 15 jaar, dat duurt nog een paar jaar voor ze aan kunnen sluiten. Als we een stapje lager spelen is die aansluiting er ook eerder. Zij kunnen dan zelf die stap gaan maken. Maar voorlopig willen we dit wel vasthouden. Oppassen dat er geen chagrijn in komt en plezier blijven behouden. Dat het al twee seizoenen onderin dobberen is, is dan maar zo. Hier moeten we het meedoen.”

Het eerste doelpunt was voor WZK. Bij SCOMZeehondDuck Roland Grooten onder de lat. Maik Kok wilde na zijn knieoperatie van vorig jaar december toch nog een weekje rust. De doelman traint wel weer mee en had in een noodgeval ook wel kunnen spelen. Met Grooten heeft SCOMZeehondDuck een ervaren doelman achter de hand die jaren lang het doel van de ploeg van Harry Kok verdedigde en tegenwoordig in het tweede team speelt. Nadat WZK op 2-0 was gekomen verkleinde topscorer Robert Goedendorp, 1-2. In de tweede periode lieten de mannen van Harry Kok de gasten uit Wassenaar weglopen tot 4-7. In een periode, waar SCOMZeehondDuck het liet gebeuren. WZK had wel wat geluk met boogballetjes waar de thuisploeg nogal eens net te hoog of het aluminium raakte. De ploegen waren in de verder wedstrijd wel aan elkaar gewaagd maar WKZ, het team van coach Robert-Jan Kroon, liet SCOMZeehondDuck niet dichterbij komen en zette in de slotfase het verschil op 4 treffers, 9-13.

Coach Harry Kok

“Niet gelijk teleurgesteld, er had misschien toch wel wat meer ingezeten”, analyseerde Harry Kok direct na de wedstrijd. “Ze hadden wel wat geluk met hun boogballen. Die gingen er met veel geluk in en bij ons net niet. Misschien had Roland er nog eentje moeten pakken, maar ze gingen wel stijf onder de lat en binnenkant paal. Of er meer in had gezeten? Ze spelen het gewoon heel slim. Ze nemen Daniel (Aknaev, jong talentvolle speler voor de ploeg van Harry Kok, red.) mee naar de midachter plaats. Dan moet je een mannetje meer naar die positie brengen zodat je achter met een verdediger meer gaat spelen. We kregen ook makkelijk een 5 meter tegen. Volgens mij was de bal losmaar goed hij (scheidsrechter Siera, red.) vond het een vijfmeter. Maar het lag niet aan de scheidsrechter voor de duidelijkheid. We hadden het gewoon beter en slimmer moeten spelen. Niveautje hoger is het ook tactisch wat anders. Gelukkig konden we een paar doelpunten van afstand maken. Hadden we nog meer kunnen doen, keeper was niet geweldig. Was ook de opdracht en laat ze maar komen zodat we het zwemmend op kunnen lossen. Dat hebben we onvoldoende gedaan. Dit is ook polo, we moeten er volgende week weer staan.”

Volgende week de zware uitwedstrijd tegen De Gouwe, ook de andere ploeg die onderin dobberen hebben een zwaar programma. Voor SCOMZeehondDuck lastig om tegen de nummer twee op de ranglijst punten te pakken.

Periode standen: 1e Periode 1-2; 2e Periode 4-7; 3e Periode 6-10 en de 4e Periode 9-13.

Doelpuntenmakers SCOMZeehondDuck: Robert Goedendorp 4X, Kevin Bergwerf 2X, Alex Heskes 2X, Daniel Akneav 1X. 

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 19th. .