Zondag de wedstrijd van het seizoen voor het team van Cindy Doorduin. Alles in het teken van de kraker tegen Snelwiek in Rotterdam. Tot nu toe verloor het team van Cindy Doorduin slechts één keer, een paar weken terug van Roda ’71. En de coach vraagt zich af of ze zelf niet op z’n minst een groot aandeel had in dat verlies. Een keepers wissel blijft door het hoofd spoken van de coach, maar gemorst water krijg je niet meer in de emmer.

Het lijkt nog wat vroeg met nog 8 wedstrijden te spelen, maar zondag kan Indus een belangrijke en misschien wel beslissende stap zetten naar het doel van deze competitie, het kampioenschap. Voor Indus een wedstrijd waar al weken naar toe wordt geleefd. Met één wedstrijd minder gespeeld en één puntje achterstand, is de druk hoog en is de ploeg van Cindy Doorduin bestand tegen deze druk.

Goede “generale” dames 1 ASV Indus voor topper as zondag!

“De druk is groot en de lat ligt hoog voor het eerste dames team van Indus’67”, kijkt coach Cindy Doorduin naar de wedstrijd van afgelopen zondag en vooruit naar de topper tegen snelwiek. “Met nog 8 wedstrijden te gaan staan we op de 2e plaats met 1 punt achterstand en een wedstrijd minder op koploper Snelwiek uit Rotterdam. En juist deze tegenstander staat op het programma voor aanstaande zondag. Een uitwedstrijd waar denk ik de rest van de competitie afhangt. Winnen we deze wedstrijd dan nemen we de eerste plaats weer over met een punt meer en een wedstrijd minder. Maar bij verlies lopen zij uit en wordt het heel moeilijk de laatste wedstrijden. Het is er nu op of onder volgend weekend. Heel positief is wel dat we Jeanette de Leeuw weer onder de lat hebben staan. Zij heeft afgelopen zondag weer haar minuten gemaakt en dat ging heel goed. We zijn dan ook heel blij dat ze weer terug is. Annemarie Westbroek houden we ook nog op de bank, zij verving Jeanette de afgelopen wedstrijden heel goed en zijn haar dan ook heel dankbaar dat ze haar handbalschoenen weer uit de mottenballen wilde halen om ons te helpen. Hoe jammer is het dan ook, dat we de wedstrijd tegen Roda’71 hebben verloren een paar weken terug. “Ik heb daar toch een verkeerde keuze gemaakt”. Annemarie zat op de bank, zonder enige trainingsminuten en al jarenlang niet meer keepen. Ik heb toen toch gekozen voor Joanne de Leeuw, onze vaste rechterhoekspeelster en altijd wel goed voor een aantal doelpunten. Maar gedane zaken nemen geen keer en we zullen ons nu echt moeten focussen op zondag.

Met bijna de selectie weer voltallig, alleen Mariska vd Bulk is nog geblesseerd, begonnen we afgelopen zondag aan de wedstrijd tegen Savosa uit Barendrecht. In het begin van het zaalseizoen konden zij aardig mee met de top, maar inmiddels gezakt tot plek 7 op de ranglijst. Binnen de kortste keren stonden de meiden met 8-1 voor met mooie hoekdoelpunten van Joanne de Leeuw en een mooie onderschepping van Britt Doorduin, waarna zij zelf een mooi break out doelpunt scoorde. Taak was om de slordigheden van de afgelopen wedstrijden overboord te gooien en slimmer te gaan spelen. Dit ging, zeker in de eerste helft, heel goed. Met ons wapen “break out” werd keer na keer gescoord door Ashley Poel, Debbie Lievaart en Anouk Roest. En met een mooie vrije bal pikte Iris Quak ook haar doelpunt mee. Met de rust stond het 17-7.

Na de rust, met de taak gewoon zo door te gaan met het snelle spelletje en de tegenstander te overrulen, kregen we met een stand van 21-10 een pingel tegen. Annemarie Westbroek weerde deze echter super, zodat we verder doorstoomden met een paar mooie cirkeldoelpunten van Linda van Seters en breaks van Ashley en de derde onderschepping van Britt. Eindstand 30-17. Goed, slim, snel en uitgekookt gespeeld. Mooie opsteker voor de komende week, zeker nu de concurrentie punten heeft laten liggen.”

Indus speelde met zowel Jeanette de Leeuw als ook Annemarie Westbroek in het doel. De vaste sluitpost van Indus Jeanette de Leeuw is nog hestelende en maakte ook Annemarie Westbroek haar minuutjes. Naar de wedstrijd van zondag wordt niets aan het toeval overgelaten. Indus lijkt gereed om de strijd met Snelwiek aan te gaan.

Doelpuntenmakers: Ashley Poel 10x; Joanne de Leeuw 8x; Linda van Seters, Britt Doorduin, Debbie Lievaart 3x; Anouk Roest 2x; Iris Quak 1x.