Er zijn nog 9 wedstrijden te spelen in de competitie 2018-2019 en voor rode lantaarndrager Vovero wordt het overleven en dat wordt een meer dan lastig klus. Afgelopen zaterdag speelde het dames 1 team tegen DVO, een ploeg die ook in de onderste regionen bivakkeert. Vovero verloor met 1-3 in de eigen sporthal de Rozenburcht en kwam het team van Arthur Vuijk er hoofdzakelijk in de slotfasen van de sets niet aan te pas.

De rode lantaarn lijkt stevig in bezit van Vovero. Ploegen boven de Rozenburgse volleybalsters hebben meer punten en minder wedstrijden gespeeld. Om op dit niveau te blijven spelen is een puntje tegen een ploeg die het niet veel beter doet dan Vovero te weinig, zeker in een thuiswedstrijd. Vuijk moet met zijn team groeien, maar krijgt daar niet veel tijd voor. Het spel van Vovero oogt zeker niet slecht en coach Vuijk zit met het dilemma sociaal wisselen om speelster voldoende minuten te geven om te kunnen groeien of tactisch wisselen om voor de punten te gaan.

“Tegen ploegen die gelijkwaardig zijn en we punten moeten kunnen pakken, wisselen we niet sociaal. Tegen dit soort teams als vanavond, DVO, wil je punten pakken en is het wisselen daar ook opgericht. Tegen ploegen waar eigenlijk niets te halen is, kan je meer sociaal wisselen”, geeft Arthur Vuijk een inkijk in de redenen van zijn wisselbeleid. “Ik ben vooral teleurgesteld in het resultaat en niet in de manier waarop we speelden. We waren, maar vooral de meiden waren er erg op gebrand om te winnen en dat zat er misschien ook wel in. In de slotfases van de sets laten we het soms op lullige momenten liggen. Ze hebben gevochten als leeuwinnen, maar bij het uiteindelijke resultaat denk je toch, dit is een team dat gelijkwaardig is. Ze willen zo graag dat de interne druk misschien wel hoog is. Natuurlijk wil je als coach ook die punten, maar grote druk denk ik niet. Nu was het toch als het draait laten we het staan, maar moest toch op kleine puntjes wat aanpassingen doen. Maar het kwam er nooit goed uit. Dan zie je in de derde set neemt DVO wat gas terug en zie je dat ze het kunnen maar soms ontbreekt die overtuiging. Geloof in eigen kunnen en zelfvertrouwen, hunkeren naar resultaten en als die uitblijven wordt het lastig. Als je vanavond kijkt naar Sharon de Jong stond een prima partij te spelen. Esmee Buddenberg een puike partij, daar ben je dan voorzichtig met de wissels. Iris Hoogwerf brengt power in de ploeg, Floor was verdedigend sterk aanvallend kwam het er niet altijd uit. Maar ik praat niet graag over individuele speelsters. We zijn nu weer aanbeland in overleven en moeten zien hoe we hier uitkomen en dat doe je met het hele team. Er trainen soms al meisjes A mee, goed voor de toekomst. De doelstelling die we twee jaar geleden hadden binnen vijf jaar terug naar de eerste klasse. Die doelstelling is nog ver weg. Pijnlijk om te constateren. Natuurlijk ben ik ook kritisch op mezelf en kijk waar kan ook ik verbeteren. We geven het zeker nog niet op.”

Vovero staat op plaats 12 en de nummer 11, Yum heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Ook de nummer 10 DVO heeft een wedstrijd minder dan Vovero. En ook RVC/Libanon en de nummer 9 heeft nog een wedstrijd te goed ten opzichte van Vovero. Met deze ploeg zal Vovero in de slag moeten om te overleven.

 

Programma voor de komende weken: Volley Voorne (uit op 26 januari); Forza Schouwen-Duiveland (thuis op 2 februari); Bernisse (uit op 9 februari); Volley Zuid (thuis op 16 februari).           

 

 

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 19th. .