Als er na vier perioden 15-5 op het scorebord staat lijkt het een kansloos nederlaag. Zo voelde het misschien niet helemaal, maar SCOMZeehondDuck had niet echt veel kansen tegen het op de tweede plaats bivakkerende Z&PC De Gouwe. Kon de ploeg van Harry Kok de eerste periode de schade nog wel beperkt houden liep de thuisploeg, De Gouwe, in het verloop van de wedstrijd verder weg en kon SCOMZeehondDuck de wedstrijd niet meer kantelen.

SCOMZeehondDuck was met twee wissels naar Waddinxveen afgereisd. Zonder de afwezige Sacha Aknaev, die nog altijd voor studie in het buitenland is, zijn jongere broertje Daniel en de geblesseerde Timo Heskes was de spoeling dun voor coach Harry Kok. In de eerste periode kon SCOMZeehondDuck de schade nog beperken. Na wat aftasten van beide partijen was het na 3.30 min Wessel van Kooten die voor de thuisploeg de eerste treffer op het scorebord zette. Een minuutje later was het Rozenburger Robert Goedendorp die de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Uiteindelijk stond er na 7 minuten, einde eerste periode, 2-1 op de borden. In de tweede periode nam De Gouwe wat meer afstand. Al sputterde SCOMZeehondDuck met twee doelpunten van aanvoerder Ties Jacobs nog wel wat tegen, werd toch duidelijk dat er voor de nummer voorlaatst op de ranglijst, de ploeg van coach Harry Kok, niet veel te halen was in het Gouwebad De Sniep.

Robert Goedendorp

“Ik vind het niet zo’n sterke competitie dit jaar. Er zijn niet echt ploegen die er met kop en schouders bovenuit steken”, kijkt spits van SCOMZeehondDuck Robert Goedendorp naar de competitie tot nu toe en de wedstrijd van afgelopen zaterdag. “Of er in deze klasse veel ploegen zijn die ook een stapje hoger mee kunnen betwijfel ik. Wij kunnen dat zeker niet aan, maar als ik zie dat ook De Kempvis uit Spijkenisse (tweede klasse A bond, red.) veel moeite heeft om in die klasse te blijven zie ik niet veel ploegen bij ons in de afdeling die stap succesvol maken. Afgelopen zaterdag tegen De Gouwe kreeg ik niet echt het gevoel dat we weggespeeld werden. Maar het scorebord vertelde anders. Als je met 15-5 verliest kan je moeilijk zeggen dat je kansen had op een punt of meer. Maar ook al staan we nu op een degradatieplaats moeten we zeker nog niet de handdoek gooien. We moeten er vol voor blijven gaan. Er zijn nog genoeg kansen en tenslotte nog negen potjes te spelen. Lekker blijven poloën en de kansen die zeker nog komen benutten. In de bond blijven spelen is wel het doel, zeker voor mij. We knokken nu alweer twee seizoenen tegen degradatie en soms merk je wel in de ploeg dat een stapje lager met wat meer potjes winnen ook wel weer eens lekker kan zijn. Positief is dat Maik Kok (de keeper, red.) er weer bij was na een operatie aan zijn knie, alhoewel we met Roland Grooten natuurlijk een hele goede stand-in hebben. Maar met uitwedstrijden breng je dan gelijk weer het tweede team in problemen. Als we naar afgelopen zaterdag kijken, een ploeg die veel op de counter speelt. Zwemmend beter dan wat wij brachten. Wij kunnen ook wel zwemmen, maar dat kwam er zaterdag in Waddinxveen niet echt uit. Er zaten gewoon een paar snelle jongens tussen en wij kwamen te kort. Ik denk dat we terecht hebben verloren. In het begin leek het nog wat, maar uiteindelijk liepen ze vrij snel weg. We gaan zeker nog punten pakken deze competitie. Het gaatje naar een veilige plaats mag niet te groot worden, anders manoeuvreren we ons in een lastige positie.”

Zaterdag (3 februari) een zware thuiswedstrijd als koploper d’ELFT op bezoek komt in de Rozenburcht. In die wedstrijd zullen de punten erg duur zijn. Duidelijk is dat er geen makkelijke tegenstanders meer zullen zijn deze competitie en het puntjes sprokkelen wordt. Of dat uiteindelijk genoeg zal zijn voor klasse behoudt?    

Periode standen De Gouwe - SCOMZeehondDuck: 1e Periode 2-1; 2e Periode 6-3; 3e Periode 10-4 en de 4e Periode 15-5.

Doelpuntenmakers SCOMZeehondDuck:Ties Jocobs 2X, Robert Goedendorp 1X, Alex Heskes 1X, Jeffrey Bouman 1X.  

Foto's v.b.n.b. (archief):Coach Harry Kok, Robert Goedendorp en Ties Jacobs.

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 19th. .