Een kansloze nederlaag van Vovero dames 1, afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Volley Voorne. Misschien was er hoop op winst, net als in de thuiswedstrijd, en de punten mee naar Rozenburg konden worden genomen. Was het in de thuiswedstrijd nog een klinkende 3-1 overwinning moest het team van Arthur Vuijk er nu met 4-0 vanaf en buiten de derde set, waar Vovero goed tegenstand bood, waren de Rozenburgse volleybalsters kansloos.

De opgave wordt wel zwaar voor het team van Arthur Vuijk. De rode lantaarn stevig in bezit en een aantal lastige wedstrijden op het programma. Ook nog een vertekend beeld omdat er ploegen boven Vovero één of meerdere wedstrijden minder hebben gespeeld. Voor klasse behoudt is het nu geen puntjes sprokkelen meer, maar zijn er klinkende overwinningen nodig.

“Ik laat me de woorden somber niet gelijk in de mond leggen”, zoekt de coach van Vovero dames 1 toch naar een sprankje hoop op betere tijden. “Thuis ging het goed en dan hoop je toch een beetje dat we er ook in de uitwedstrijd kunnen staan. Je gaat er naar toen met een beetje de hoop dat we misschien wel een angstgegner zijn voor Voorne. Maar niets bleek minder waar. Aanvoerster Kris Tallie was niet inzetbaar, we hadden gewoon een slechte dag en kom je er tegen Voorne niet aan te pas. Ik kan mooie verhalen vertelen maar dit was gewoon niet goed, gewoon onder de maat. Zelfs Anouska Nuij, speelde niet wat we van haar gewend zijn. Maar het hele team had wel zoiets van excuus, maar we weten niet wat hier gebeurde. Behalve de derde set waar we aardig meekonden kwamen we er niet aan te pas. Ja, en waarom in de derde set dan wel? Ik had niet het idee dat ze inzakte en er makkelijk over gingen denken. Maar bij ons liep opeens en zag je dat deze meiden het wel kunnen. En dan gaat het de vierde set meer helemaal mis. Als wisselen niet meer helpt maar de overtuiging dat ze het wel kunnen, zijn er momenten dat je denkt en wat nu. We zullen aan de mentale kant moeten gaan werken. Maar het wordt lastig het gat naar plaats elf is groot en zelfs naar de PD plaats (nr. 10, red.) wordt een helse klus. We moeten niet meer naar andere kijken, maar vooral wat kunnen we zelf nog doen. We geven zeker niet op, maar je moet wel realistisch zijn. Technisch zit het redelijk in elkaar. Maar op de momenten dat het mis gaat blijft het bij iedereen misgaan en dat moeten we zien te voorkomen. Soms helpt wisselen, maar afgelopen zaterdag niet. Dit team hoort op dit niveau, maar dan moeten de dipjes eruit. Of ze van spelen in de derde klasse vrolijker worden? In ieder geval op termijn terug naar de eerste klasse is mijlen ver weg.”

De coach laat zich de worden somber niet in de mond leggen, maar kijkend naar het programma en het tot nu toe vertoonde spel moeten er zo langzamerhand wonderen worden verricht. Bij Volleybal is er veel mogelijk en kan je vijf punten uit één wedstrijd halen. Een ongelegen moment net nu het er op gaat lijken dat Vovero volgend seizoen met drie dames team in de competitie gaat spelen. Dan is klasse behoudt voor het dames 1 team bijna een ‘must’ om niet tegen een verloren jaar aan te lopen.

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 23rd. .