Bij winst had het team van Cindy Doorduin op weg naar het kampioenschap alles in eigen hand gehad. Maar de Rozenburgse handbalsters konden niet winnen in Rotterdam. De druk op het team was groot, misschien wel te groot. De regie in de tweede klasse, met het doel kampioen worden, heeft Indus uithanden gegeven. Indus moet nu wachten op een misstapje van Snelwiek en mag er voor het team van Cindy Doorduin de rest van de competitie niets meer mis gaan.

De achterstand op het Rotterdamse Snelwiek bedraagt 3 punten, maar Indus heeft een wedstrijd minder gespeeld. Dus helemaal kansloos voor het kampioenschap is het team van Cindy Doorduin nog niet. De druk op het team zal niet minder worden, nog een misstapje voor de Rozenburgse handbalsters zal ongetwijfeld einde titelaspiraties betekenen. Snelwiek was afgelopen zondag te sterk of dat ook aan het einde van de competitie nog zo is?

Topper Dames 1 ASV Indus verloren!!!  

“Afgelopen zondag stond de topper tegen Snelwiek in Rotterdam op het programma. Op de ranglijst stond Snelwiek voor deze wedstrijd 1 puntje voor op ons, maar ook een wedstrijd meer gespeeld”, vertelde de toch wat teleurgestelde coach Cindy Doorduin. “In deze poule kan van alles nog gebeuren. Bij winst hadden we alles nog in eigen hand, bij verlies is het nog niet gedaan, maar zou het wel een stuk moeilijker worden. De dagen
voorafgaand aan de wedstrijd voelde ik zelf wel een beetje spanning en dat hadden de meiden toch ook wel. Normaal gesproken evalueer ik de vorige wedstrijd tegen de tegenstander niet echt, maar nu pakte ik toch de wedstrijd thuis tegen deze tegenstander erbij. Hier scoorden we eigenlijk wel van elke positie en dat stelde wel gerust. Natuurlijk speelden we thuis en dat heeft ook wel zijn voordelen. Met wat gespannen gezichten werd aan de wedstrijd begonnen en stonden we al snel met 3-0 achter. Met een mooi doelpunt vanaf de cirkel scoorde Linda van Seters het eerste doelpunt voor ons. Het spel van de meiden was gehaast en vaak slordig. Veel onnodige afspeelfouten, waardoor Snelwiek het spel regeerde. Met een achterstand van 4 doelpunten (6-2) scoorde gelukkig Ashley Poel  4 doelpunten achter elkaar vanuit de break en van afstand. We kwamen terug in de wedstrijd en gingen de rust in met 8-7 voor Snelwiek.

Snelheid, slim en collectief spel moest voor de doorbraak in de tweede helft zorgen, maar dat heb ik totaal niet gezien. Ondanks een uitstekend keepende Jeanette de Leeuw kregen we geen vat op de wedstrijd. Slordigheden, niet de punten afmaken en af en toe een beetje pech bleef ons achtervolgen. Zo erg dat Snelwiek op een moment met 22-15 voor kwam. Een gat dat met nog een paar minuten spelen helaas niet meer te dichten viel.”  

Eindstand 23-16 / doelpuntenmakers : Ashley Poel 9x, Joanne de Leeuw 4x, Linda van Seters, Anouk Roest en Iris Quak 1x.

“De druk heeft ons parten gespeeld. Wat bij ons klopte thuis, klopte nu bij Snelwiek. Wij misten vandaag vooral het collectieve spel, waardoor we niet toekwamen aan ons vertrouwde spel. Natuurlijk is het nog niet gedaan. In deze poule kan van alles gebeuren, ook Snelwiek kan met nog 6 wedstrijden te gaan punten laten liggen. Maar met winst was alles wel iets rooskleuriger geweest natuurlijk.”

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 23rd. .