De afdeling waar SCOMZeehondDuck speelt lijkt te zwaar voor de huidige ploeg van coach Harry Kok. De waterpoloërs van Hoogvliet/Brielle/Rozenburg wonnen nog maar twee wedstrijden en één keer kwam de ploeg tot een gelijkspel. Voor behoudt van het derdeklasserschap bond te weinig punten. Als dan de koploper op bezoek komt lijken punten heel ver weg.

Afgelopen zaterdag een wedstrijd waar je voor op het puntje van de bank ging zitten. En voor SCOMZeehondDuck zeker geen wedstrijd waar de ploeg van Harry Kok weggespeeld werd. Koploper d’ELFT moest alle zeilen bijzetten om de punten mee in de tas te nemen. SCOMZeehondDuck verloor, maar kon met opgeheven hoofd het zwembad verlaten. Als je als ploeg zo speelt, zoals SCOMZeehondDuck liet zien, is het onbegrijpelijk waarom de ploeg zo laag op de ranglijst staat.

Aanvoerder Ties Jacobs had wel een verklaring

“Delft ligt ons wel maar we kunnen ons kennelijk extra opladen tegen zo’n tegenstander. Delft is een zwemmend team en niet echt vaste patronen waardoor ze sterk zijn. In ieder geval geen patronen waar wij moeite mee hebben. We miste vandaag toch drie basis spelers. Maar als je naar de competitie kijkt is dit toch incidenteel, de wedstrijden waar we goed mee kunnen. Vorige week tegen de nummer twee komen we toch met 15-5 uit het water, ook al voelt dat dan misschien niet zo, een dikke nederlaag. Je ziet ook vandaag dat we in de laatste periode het steeds meer moeten laten lopen. Het was op. Het zou mooi zijn als we dit vaker kunnen opbrengen en zeker tegen ploegen die lager op de ranglijst staan. We geven nooit op en het zou nog kunnen, maar het wordt wel lastig.”

Coach Harry Kok was blij met ter vertoonde spel.

“Hartstikke leuke pot, als ik het zo ziet moeten we gewoon punten gaan pakken. We krijgen ook Sacha Aknaev weer terug. Vandaag ging het verdedigend redelijk, misschien nog iets dichter erop zitten. In de aanval iets meer lef, iets van kom maar op met die bal. Beetje meer vertrouwen. Als je naar de perioden kijkt gaan we de eerste en de tweede heel goed mee. Dan zie je dat de conditie een rol gaat spelen en er soms gewisseld moet worden met spelers die al veel hebben gegeven. Dan merk je dat het instartten wat minder wordt en we daardoor minder verrassend zijn. Onze selectie is te smal, dat is een gegeven. We kunnen de dan ontstane gaatjes lastig dichten. Maar als je zo kan spelen als vanavond moeten er nog punten voor ons zijn in de komende wedstrijden.”

Een heel tevreden coach in de Rozenburcht afgelopen zaterdag. Maar ook een coach die moet roeien met de riemen die ter beschikking staan. De gaatjes moesten tegen de koploper gedicht worden met spelers die al een wedstrijd in het tweede team hadden gespeeld. Komt Sasha Aknaev weer terug van een stage in het buitenland, ziet Harry Kok binnenkort weer een speler uit zijn selectie vertrekken die als piloot vlieguren gaat maken in noord Nederland.

Man of the Match Maik Kok

“Ik ben niet tevreden over de eerste periode”, kijkt doelman Maik Kok terug op de wedstrijd. Kok speelde een geweldige wedstrijd en hield zijn ploeg meerdere malen in de race. “Ging wel lekker. Kan niet zeggen dat ik minder uit de blessure ben gekomen. Toch zat ik er de eerste periode niet goed in. Moest even de focus goed krijgen. In de tweede periode pak ik een paar lekkere balletjes en zat daarna gelijk goed in de wedstrijd. Ik denk als ik naar de wedstrijd kijk dat er nog meer had ingezeten. Je zag dat Jim (Kok, red.) wil wisselen maar we op de bank geen speler hebben die op die positie kan spelen. Dat is natuurlijk wel jammer. Als we het wat langer volhouden worden ze denk ik toch zenuwachtig, en wordt het misschien een heel andere wedstrijd. Moeten wel eerlijk zijn. Er waren wel wedstrijden dit seizoen waar we niet zo goed uit de kleedkamer kwamen en gelijk een straatlengte achter stonden. We moet meer gefocust zijn en nog meer lol hebben. Vandaag erg tevreden maar daar krijg je geen punten voor. Maar het is nog niet gespeeld.”

Periode standen SCOMZeehondDuck - d’ELFT: 1e Periode 2-3; 2e Periode 3-3; 3e Periode 4-5 en de 4e Periode 4-7.

Doelpuntenmakers SCOMZeehondDuck:Daniel Aknaev 2X, Alex Heskes 1X en Jim Kok 1X.  

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 23rd. .