ScomZeehondDuck verliest in Zwijndrecht met 10-9 en had de ploeg van Harry Kok uiteindelijk wel een puntje verdiend. Maar voor dat puntje was het begin van de wedstrijd te chaotisch. Te korte inzwemperiode, doelman naar de kant gestuurd en een kaart voor een speler op de bank en scheidsrechters die alle zeilen bij moesten zetten om het overzicht te houden, zeker in de eerste periode.

Als er na drie perioden 10-4 op het scorebord staat voor thuisploeg De Devel in Zwijndrecht is zelfs in het waterpolo de wedstrijd gespeeld. Maar niets bleek minder waar. De Devel kon in de vierde periode het net achter doelman Maik Kok niet meer vinden en SCOMZeehondDuck bracht de stand terug tot 10-9. Of er meer in had gezeten?

Robert Goedendorp

“Laat ik voorop stellen dat De Devel verdiend heeft gewonnen”, begint Robert Goedendorp zijn verhaal. “Die eerste periode was er één vol onduidelijkheden en eigenlijk begon dat al met het inzwemmen. Normaal staat daar tien minuten voor maar na een paar minuten was het we gaan beginnen. Beetje vreemde beslissingen in de eerste periode. Maar je verliest nooit van de scheidsrechters. Binnen de kortste keren (binnen 1 minuut, red.) stonden we met 2-0 achter en krijg je het gevoel wordt het weer zo’n wedstrijd. En dan komt dat akkevietje met Maik (Kok doelman van SCOMZeehondDuck, red.).”

Maik Kok over dat moment

Wilde een vrije bal nemen nadat de midvoor van de tegenstander een overtreding had gemaakt. Die vond het alleen ook nog nodig om mij even een trapje na te geven. Ik zag het niet echt zitten om direct verder te spelen na dat trapje in mijn klokkenspel (expres of per ongeluk, het doet altijd zeer...). Na een paar seconden kijk ik naar de scheidsrechter, en die staat een beetje glazig te kijken. (Nu had ik al een kleine ervaring met de beste man een paar minuten voor dit incident omdat hij na het inzwemmen na 4 minuten wel erop vond zitten) Al met al reageerde ik te geïrriteerd naar hem dat hij wel eens af mag fluiten en gooide ik de bal weg. Op dat moment wist die weer dat hij de scheidsrechter was en kon die mij eruit sturen. Toen ontstond er ook nog ophef vanaf de bank, waarop hij Jeffrey Bouman ook een persoonlijke fout gaf en de coach een waarschuwing. Sasha (Aknaev, red.) kon als plaatsvervangende keeper met 1 hand jammer genoeg geen redding brengen tijdens de man minder. De scheidsrechter was niet mijn beste vriend.

“De Toon was gezet”, gaar topscorer Robert Goedendorp verder met zijn verhaal. “Het bleef een beetje warrig van de zijde van de arbitrage. Het was allemaal niet echt in ons voordeel. We speelde niet een echt sterke wedstrijd. We speelde niet ons spel en gingen mee in hun tempo en spel, daar werden we niet beter van. Ging ook gewoon niet lekker, ook wel wat kansen gemist. Ze hebben een prima midvoor, als je die dubbel gaat dekken komt er een ander vrij. En De Devel heeft wel een paar mannen die ook van afstand het netje kunnen raken. De eerste en de derde periode waren slecht van onze kant. Na drie perioden stonden we 10-4 achter en dan is er niet meer echt geloof dat je er nog bij kan komen. Misschien hadden zij ook wel zoiets van die pot is binnen. En dan gaat het ineens hard en kwamen we heel dichtbij. De Devel ging wel op het einde spelen in hun sterkste opstelling. Wij begonnen toch op een puntje te rekenen, misschien was dat niet verdiend geweest, maar wel heel erg lekker. Zover kwam het niet we bleven steken op 10-9.”

Een wedstrijd waar misschien met een ander begin van de wedstrijd nog meer in had gezeten. SCOMZeehondDuck was compleet naar Zwijndrecht afgereisd. Harry Kok kon ook weer beschikken over Sacha Aknaev. Met 11 spelers had coach Kok geen gebrek aan wissels, en dat was wel eens anders dit seizoen. Er komen, nadat er aanstaande zaterdag geen wedstrijd op het programma staat, een aantal belangrijken weken aan voor SCOMZeehondDuck. Weken waar het er om gaat om uit de degradatie zone te komen.