Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg, is kennelijk de lijfspreuk van de dames van Indus. Het team van Cindy Doorduin is nog in de race voor het kampioenschap. Maar moet geduldig wachten tot dat koploper Snelwiek een foutje maakt. En voorlopig gebeurt dat niet. Toch lijkt de druk niet zo groot, althans als we de coach van de handbalsters beluisteren.

“Het blijft iedere week spannend, zelf moeten we blijven winnen en blijven hopen dat concurrent Snelwiek uit Rotterdam punten verspeeld. Het verschil is 3 punten, maar wij hebben een wedstrijd minder gespeeld tot nu toe. De druk ligt nu voor het grote deel bij Snelwiek, wij spelen nu iets relaxter onze wedstrijden. Dat merk ik aan de gezichten van de meiden. Hierdoor zie je dat iedereen gemotiveerd en enthousiast aan de wedstrijd begint. Die druk van een paar weken geleden deed niet veel goed. Onder druk spelen is niet ons ding, worden er zenuwachtig van en dan gaat het fout. Toch zijn wij veel te nuchter ten opzichte van de tegenstanders. Superkreten ( zoals ze ook bij het Nederlands Elftal doen ) voorafgaand aan de wedstrijd om elkaar op te peppen voor de wedstrijd, rituelen om de neuzen de goede kant op te krijgen. Dit alles doen wij niet, wij houden niet zo van die gekkigheid voor de wedstrijd. Je moet gewoon je ding doen en is de één wat minder, dan pakt de ander dat op of trekt je weer over de lijn. Daar hebben wij al die rituelen niet voor nodig.”

Onze taak, de laatste wedstrijden, is dus winnen en hopen dat Snelwiek steekjes laat vallen.

“En winnen dat kunnen we, zo ook afgelopen zondag tegen hekkensluiter Twist uit Vlaardingen. Uit hebben we van Twist maar net kunnen winnen, zaten niet in de wedstrijd en stonden binnen 10 minuten met 6-1 achter. Dat ging ons natuurlijk deze keer niet gebeuren. De eerste helft was geweldig om te zien. Iris Quak opende de score met een mooi sprongschot over de verdediging. Ondanks mooie breaks van Ashley Poel en Linda van Seters en een mooi doelpunt vanaf de cirkel van heel goed spelende Margaretha van Seters bleef het gelijk oplopen. Echter met een stand van 7-7 en nog zo’n 10 minuten te spelen in de eerste helft, kwamen we op gang. Binnen 10 minuten zetten Iris Quak, Debbie Lievaart, Anouk Roest, Joanne de Leeuw de stand om in 17-9 in ons voordeel.”

Jeanette de Leeuw stopte twee pingels

“Na de rust ging deze trein door met mooie breaks en 3 benutte pingels. Twist had hier geen antwoord op, zeker niet meer toen Jeanette de Leeuw met een stand van 27-18 haar tweede pingel stopte. De twee laatste doelpunten kwamen van Linda van Seters en Britt Doorduin. De scheidsrechter blies na 60 minuten de wedstrijd af met een eindstand van 31-21”

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 8x, Debbie Lievaart en Iris Quak 5x, Linda van Seters, Anouk Roest, Joanne de Leeuw en Margaretha van Seters 3x en Britt Doorduin 1x

Coach Cindy Doorduin is trots op haar cluppie

“Ondanks dat we het niet meer in eigen hand hebben zijn we met z’n allen trots op wat we tot nu toe bereikt hebben. Trainen is niet optimaal, de zaal maar voor de helft en veel te vroeg, zodat niet altijd iedereen kan. Maar iedereen draagt een steentje bij om de focus te houden op een goede klassering en dat zie je eigenlijk alleen maar bij een kleine vereniging zoals die bij ons. Met een kleine groep trainers, coaches, bestuur en vrijwilligers hopen wij een veilig, gezellig, maar vooral sportief sportklimaat te bieden aan onze leden. En ik ben er trots op dat wij daar op dit moment heel goed in slagen. Het is voor mij dan ook een eer om bij deze vereniging aangesloten te mogen zijn.”